*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Απριλίου

See Through Mη τα βάζετε τζάμπα με τον Λύρατζη...Έχει και "αδυναμίες" ο Δήμαρχος...

22 Απριλίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Επαγγελματίες της πόλης με αφορμή το πάρτι αποχαιρετισμού των Μουσικών σχολείων που σύμφωνα με το πρόγραμμα του Λύρατζη θα γίνει στο ξενοδοχείο Elisso Hotel, μου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την τακτική του Προέδρου, λέγοντάς μου μάλιστα με χιούμορ, «στις επόμενες δημοτικές εκλογές να πάνε να ζητήσουν ψήφους από αυτούς που δεν… ψηφίζουν στη Ξάνθη και ευνοούνται κατάφωρα στις εκδηλώσεις τους από τον Δήμο Ξάνθης»!
(σ.σ. Και από τον Ζαγναφέρη θα πρόσθετα εγώ…).
……
*Δεν θέλω βεβαίως να σχολιάσω το παραπάνω θέμα, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη κακώς τα βάζουν με τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού αφού από ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι, «η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο Elisso hotel επειδή το ήθελε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος…».
-Και σιγόνταρε μάλιστα στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού και το μέλος του Δ.Σ. και ζωγράφος Κρυωνάς Σεργκενλίδης, που αποτελεί προσωπική του επιλογή…!
……
*Τι να κάνουμε… Αφού ο Μπάμπης έχει τις «αδυναμίες» του!
-Ας προσέχατε κύριοι ή ας… ψηφίζατε Μπάμπη στις δημοτικές εκλογές εσείς που τώρα διαμαρτύρεστε! Κι ο νοών νοείτω…
……
*Μαθαίνω ότι στον Κένταυρο επρόκειτο να πάει ο Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής κ.Παππάς να χαιρετήσει την ερχόμενη Τετάρτη που θα επισκεφθεί τη Ξάνθη, ωστόσο παρενέβη τελικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, «πάτησε» πόδι και ο Υπουργός θα επισκεφθεί και θα χαιρετήσει τελικά τον Εχίνο…!
(σ.σ. Είδες οι Εχινιώτες τελικά… Πάντα υπερτερούν τόσο του Κένταυρου, όσο και των άλλων οικισμών…και μάλιστα με όλες τις Κυβερνήσεις).
…….
*Αυτό το ξέρατε; Ότι στην Κυριακάτικη εκδήλωση των Αρμενίων στη Ξάνθη (θα γίνει στο Ίδρυμα), θα παραβρεθεί και ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και παλιός γνώριμος της Ξάνθης, Νίκος Ανδρουλάκης.
…….
Ολοκλήρωσε τη νοσηλεία του στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την επέμβαση τριπλής στεφανιαίας παράκαμψης, στην οποία υποβλήθηκε.
Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Τσοχατζόπουλος «εξέρχεται σε καλή γενική κατάσταση, με οδηγίες για την περαιτέρω ανάρρωσή του, συντομογραφία και σύσταση για συχνή καρδιολογική παρακολούθηση»

Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στο ΠΕΔΥ Ξάνθης
Όπως έγινε γνωστό, από τις 18/4/2017 στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Ξάνθης (πρώην ΙΚΑ) λειτουργεί ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, όπως είχε εξαγγελθεί πριν από μερικούς μήνες.
Επειδή είναι γνωστές οι συνέπειες στην υγεία μας εξαιτίας του καπνίσματος, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας καπνιστές, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι του κινδύνου που διατρέχουν θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα αλλά δυσκολεύονται, να μας επισκεφτούν και μαζί να κουβεντιάσουμε το πρόβλημα τους και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια τους να διακόψουν το κάπνισμα, καθημερινά και ώρες 10:00 με 11:00 στο ιατρείο 5.
Επίσης, προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Ξάνθης λειτουργούν σε πρωινό ωράριο τα παρακάτω Ιατρεία και Τμήματα:
1. Ακτινολογικό Εργαστήριο
2. Γενικής Ιατρικής
3. Διαβητολογικό Ιατρείο
4. Μικροβιολογικό Εργαστήριο
5. Οδοντιατρείο
6. Ορθοπεδικό Ιατρείο
7. Τμήμα Ενεσοθεραπείας
8. Τμήμα Επειγόντων
9. Τεστ ΠΑΠ
10. Τμήμα προετοιμασίας γονεϊκότητας και θηλασμού. Μαθήματα προετοιμασίας τοκετού (ψυχοπροφύλαξη) και Τμήμα Μητρικού θηλασμού- Επισκέψεις κατ΄οίκον
11. Φυσικοθεραπείες κατ΄οίκον
Τηλέφωνα για ραντεβού και πληροφορίες: 25410-22753 και 25410-22742

Yπουργείο Εργασίας: Ανακοινώθηκε η ημέρα της καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 40.945.782,86 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Απριλίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 187.187.
Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Σημειώνεται ότι η πίστωση του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2017 και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη.

Σάλος: Ο Χανταμπάκης απειλεί να «τινάξει στον αέρα» το Survivor!
Survivor: Σε… θρίλερ εξελίσσεται η αποκάλυψη που έκανε ο Σάκης Τανιμανίδης αναφορικά με το φαγητό που εξασφάλισαν «παράνομα» οι παίκτες των δύο ομάδων του Survivor από ντόπιους της περιοχής!
Μετά την προβολή του επεισοδίου, ο Στέλιος Χανταμπάκης έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αποκαλύπτοντας ότι η παραγωγή του Survivor γνώριζε για το περιστατικό από την πρώτη ημέρα και… απειλώντας εμμέσως και πολύ διακριτικά για αποκαλύψεις!
Το κείμενο του Στέλιου Χανταμπάκη:
«Επειδή δεν τρώμε κουτόχορτο… και για να λέμε αλήθειες όταν ανοίγουμε το στόμα μας… ό,τι γίνεται στο Survivor, μα ό,τι γίνεται, η ελληνική παραγωγή το γνωρίζει από την πρώτη μέρα. Δεν ξέρω αν το έμαθε τώρα ο Σάκης, όμως όλοι οι ρεπόρτερ και οι αρμόδιοι για τη φύλαξή μας το ήξεραν «και αυτό». Για να μην παρεξηγηθώ και βγω «Άγιος», ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που έφαγε από το ψωμί που είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος (και δεν το πήρε και ο ίδιος). Θα παρακαλέσω την παραγωγή από εδώ και πέρα όταν λέει κάτι, αν θέλει να πει κάτι, να ισχύει… Γιατί αλλιώς τα κάνει χειρότερα τα πράγματα. Με αγάπη και εκτίμηση στους τηλεθεατές και την Acun Medya».

Κυριακάτικες εφημερίδες: Συρρικνώνεται δραματικά το αναγνωστικό κοινό
Νέα πτώση κι αυτή την εβδομάδα για τις περισσότερες κυριακάτικες εφημερίδες που έχασαν, επιπλέον, περί τις 12.000 φύλλα παρά το γεγονός ότι έμειναν περισσότερες ημέρες στα περίπτερα λογω Πάσχα.
Συγκεκριμένα οι εφημερίδες την Κυριακή 16/4, πανελλαδικά, πούλησαν:
- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 49.520
- ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 38.570
- ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: 33.130
- REAL NEWS: 30.440
- ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: 29.140
- Κυριακατικη δημοκρατια: 17.560
- Documento: 17.310
- ΤΥΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 15.120
- ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 7.710
- KONTRA NEWS ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 5.920
- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 5.720
- Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 2.730
- Το Χωνι: 2.650
- ΤΟ ΠΑΡΟΝ: 2.010
- Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 70
Οι κυριακάτικες εφημερίδες έχασαν τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες περισσότερα από 50.000 φύλλα στο σύνολό τους.

Ορεστιάδα: Ημερίδα για την «Εικαστική αναπαράσταση προσωπικοτήτων της αρχαίας Θράκης» από τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Αδριανουπόλεως
Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εικαστική αναπαράσταση προσωπικοτήτων της αρχαίας Θράκης και γενικότερα της αρχαίας Ελλάδας και προσέγγιση του πνευματικού κόσμου τους» διοργανώνει ο δήμος Ορεστιάδας και ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Αδριανουπόλεως, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου , 6 Μαϊου, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του συλλόγου, στη Ν. Ορεστιάδα.
 «Στόχος είναι οι δημότες να έρθουν πιο κοντά στις αρετές και στο βίο των αρχαίων προσωπικοτήτων της Θράκης και γενικότερα της αρχαίας Ελλάδας όπως και η καταπολέμηση των ρατσιστικών και βίαιων τάσεων από την πρόσληψη των πανανθρώπινων μηνυμάτων ισότητας και ειρήνευσης των αρχαίων προσωπικοτήτων» σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος , Αρχοντής Αρχοντίδης.
ΕΡΤ Ορεστιάδας
.....
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Μια ιστορική φωτογραφία. Ο αδικοχαμένος Στάθης Ψάλτης, στην εκδήλωση βράβευσής του από τη ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ στις 3/10/1989 στην τότε ταβέρνα Ρομάντζο
(Στο ίδιο τραπέζι μαζί του η Κατερίνα Μαυρομάτη και στο βάθος ο Νίκος Γεωργιάδης του «Αγώνα») 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »