*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαρτίου

See Through 9 Απριλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δαφνώνα Σταυρούπολης

29 Μαρτίου
Το συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» συμμετέχει στα γυρίσματα της ταινίας ΖΙΖΟΤΕΚ στις 9 Απριλίου στο Δαφνώνα όπου θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι… Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν εκείνη την ημέρα ως κομπάρσοι στο Δαφνώνα!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
Θυμηθείτε αυτήν τη λέξη. Ζ «Ζίζοτεκ»: Η ταινία του Βαρδή Μαρινάκη που
προβάλει τα στενά του Νέστου και τα δάση μας μπορεί να ολοκληρώνει μέσα στον Απρίλιο τα γυρίσματά της στη Ξάνθη, θα βγει ωστόσο στις Αθηναϊκές αίθουσες τέλη του 2017.
……
*Όπως γράφω και στο ρεπορτάζ, η κορυφαία και άκρως καθοριστική στιγμή της ταινίας θα εκτυλιχθεί στις 9 Απριλίου στον Δαφνώνα Ξάνθης, όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί το θρησκευτικό πανηγύρι στη διάρκεια του οποίου, το αγόρι θα εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του. Μάλλον σκόπιμα…
Κι εκεί ο 10χρονος θα ξεκινήσει την αναζήτησή του, θα προσπαθήσει να επιβιώσει και να κρατηθεί στη ζωή..
……
*Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή στο χωριό ΔΑΦΝΏΝΑ λοιπόν, θα προβληθεί η θρακιώτικη παράδοση μέσω παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή και του μουσικού παραδοσιακού συγκροτήματος «Εβρίτικη Ζυγιά», το οποίο με τη συνοδεία των πατροπαράδοτων θρακικών μουσικών οργάνων θα αφήσει το δικό της ξεχωριστό μουσικό θρακιώτικο αποτύπωμα.
Παράλληλα στο Δαφνώνα θα υλοποιηθεί και το έθιμο των Κουδουνοφόρων.
……
*Και στο σημείο αυτό, να προσθέσω και αυτό… Ο τρομερός αλλά σεμνός σκηνοθέτης Βαρδής Μαρινάκης (σ.σ. Καμία σχέση με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού). απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη γιορτή ως κομπάρσοι, να επισκεφθούν το χωριό την ημέρα των γυρισμάτων.
Ήδη όπως μαθαίνω, ετοιμάζει μάλιστα εκδρομή το ΚΑΠΗ Ξάνθης στις 9 Απριλίου για τον Δαφνώνα και μέχρι τότε, θα ακολουθήσουν κι άλλοι…
-Όλοι αυτοί φυσικά θα είναι κομπάρσοι στην ταινία ΖΙΖΟΤΕΚ!!! Βοηθώντας το έργο του Έλληνα σκηνοθέτη.

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες και ένας Τούρκος να κινούνται
με ΙΧ σε απαγορευμένη περιοχή στις Φέρες
Συνελήφθησαν την Δευτέρα 27-3-2017 το βράδυ, σε παρέβρια περιοχή των Φερών Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 37 ετών, και ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Αμυντικής Περιοχής), χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ
Αναμενόμενο να αποσύρει τελικά ο Δήμαρχος Ξάνθης το θέμα που αφορούσε την αγορά από τον Δήμο Ξάνθης του ακινήτου (πρώην Παιδικός σταθμός) της οδού Σάρδεων, με την αποκάλυψη ότι ο νυν ιδιοκτήτης του σταθμού το πουλούσε πολύ πολύ φθηνότερα πριν λίγα  χρόνια σε ιδιώτη από ότι τώρα το πουλάει αυτός στο Δήμο!!!
(σ.σ. Θέμα που είχε αποκαλύψει άλλωστε πρώτος ο «Μαχητής» πριν αρκετούς μήνες…)
Ο Δήμος Ξάνθης –όπως είπε ο Δήμαρχος- θα το ερευνήσει εκ νέου το θέμα κι αν αληθεύουν τα όσα κατήγγειλε η αντιπολίτευση, δεν θα αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο που ήθελε να μετατρέψει σε παιδικό σταθμό…Σε αναμονή λοιπόν.
(σ.σ. Κι όμως αυτά που είπαν το βράδυ της Δευτέρας για το εν λόγω ακίνητο οι Φανουράκης, Θ. Ξυνίδης κλπ είναι καταγεγραμμένα και τα αποκαλύψαμε κι εμείς κύριε Δήμαρχε, πολλούς μήνες πριν…! Κι όφειλες να τα γνωρίζεις και να μην φέρεις καν το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση και τη λήψη απόφασης….)

Δυο άγνωστοι προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από 79χρονη στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 27-3-2017 το πρωί, μετέβησαν σε οικία 79χρονης, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, όπου προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ και προφασιζόμενοι την ύπαρξη βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση και κινδύνου πυρκαγιάς, την έπεισαν να τοποθετήσει έξω από το σπίτι τα χρήματα που διατηρούσε, προκειμένου να μην καούν. Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν τα χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.        

Εγκρίθηκε η επιχορήγηση στον ΟΓΑ για τα οικογενειακά επιδόματα
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, δεσμεύτηκε πίστωση, ύψους 173.550.000,00 ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΓΑ για την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων.
Παράλληλα, εγκρίθηκε η διάθεση ποσού, ύψους 1.700.000,00 ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και η έκδοση ισόποσου χρηματικού εντάλματος στο όνομα του ΟΓΑ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών για τον Απρίλιο 2017, όπως αναφέρεται σε ξεχωριστή απόφαση, την οποία υπογράφει η κ. Αχτσιόγλου.

Από τις 6 Απριλίου σε ισχύ το εορταστικό ωράριο του Πάσχα
Συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ προτείνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου, για τη λειτουργία των καταστημάτων την περίοδο πριν από το  Πάσχα.
Το εορταστικό ωράριο θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 6 Απριλίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ από την Τρίτη 18 Απριλίου τα καταστήματα θα επανέλθουν στους γνώριμους ρυθμούς λειτουργίας.
Την Κυριακή 9 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η ομοσπονδία, για τις καθημερινές προτείνεται συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και το ίδιο αναφέρει και για τις ημέρες από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ για τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο το οποίο προτείνεται είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και για το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »