*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαρτίου

Ελεύθερος ο ιμάμης της Ηλιόπετρας, "μυστήριο" ο ιδιοκτήτης των όπλων, πολλά τα ερωτηματικά...(φώτο)

29 Μαρτίου
 Οπαδοί του Ιμάμη τον χειροκροτούν στην είσοδο του δικαστηρίου
 

 
 Ελεύθερος αφέθηκε ο ιμάμης της Ηλιόπετρας, μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης.
Ο ιμάμης είχε μεταφερθεί νωρίς το πρωί στην Εισαγγελία Ξάνθης, κατηγορούμενος για κατοχή οπλισμού που εντοπίστηκε στον μιναρέ, που βρίσκεται στον περίβολο του τζαμιού της περιοχής της Ηλιόπετρας.
Ο ίδιος εμφανώς καταβεβλημένος απο την περιπέτειά του, εξερχόμενος των δικαστηρίων, λίγο πριν τις 11 το πρωϊ απο το δικαστήριο, ευχαρίστησε τους συγχωριανούς του, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο σημείο, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους κι αυτοί με τη σειρά τους τον χειροκρότησαν. Αμέσως μετά ο Ιμάμης φυγαδεύτηκε απο την πίσω πόρτα, καθώς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Εν τούτοις το πλήθος παρέμεινε για αρκετή ώρα έξω απο το δικαστήριο Ξάνθης. Δηλώσεις για την ίδιο θέμα έκανε κι ο δικηγόρος Αχμέτ Κεχαγιά Ιχτσάν που είναι και συγγενεής του. 
                                                       ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Υπενθυμίζουμε οτι η Ασφάλεια Ξάνθης έκανε έφοδο στο τέμενος, της Ηλιόπετρας  μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν και εντόπισαν στον μιναρέ μία τσάντα με δύο πιστόλια με σιγαστήρα και στην κατοικία του ιμάμη, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ένα κυνηγετικό όπλο-φλόμπερ. 
Σημειώνεται επίσης οτι το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και οι γνωστοί "Τουρκόψυχοι" δημοσιογράφο που το εκφράζουν,  κάνουν λόγο για...σκευωρία και την αποδίδουν στο δίκτυο Γκιουλέν!!!
Την ίδια ώρα, ο εξόριστος διευθυντής της Ζαμάν, της φιλοευρωπαϊκής εφημερίδας που έκλεισε ο Ερντογάν, αποκαλύπτει εντεινόμενη δραστηριότητα Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα. Υπαινίσσεται μάλιστα ότι ετοιμάζουν κάποια συνωμοσία. Ξεκαθαρίζει δε, ότι αυξάνεται και ο αριθμός των πρακτόρων της ΜΙΤ, που αλωνίζουν στην Ελλάδα. 
Η συγκεκριμένη πάντως υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα που θα προκύψουν απο τα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας στην Αθήνα όπου στάλθηκαν προκειμένου να βρεθούν και τυχόν αποτυπώματα ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί τα δυο πιστόλια κλπ  

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΧΜΕΤ ΚΕΧΑΓΙΑ ΙΧΣΑΝ ΣΤΑ ΜΜΕ-ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ
Κεχαγιά Αχμέτ Ιχσάν: «Λέγομαι Κεχαγιά Αχμέτ Ιχσάν είμαι δικηγόρος και υπερασπίζομαι τον ιμάμη ο οποίος τυγχάνει να είναι ξάδερφος μου οι παππούδες μας είναι αδέλφια. Βρέθηκε σε μια δύσκολη φάση . Για μένα ως υπεράσπιση το θεωρώ μια σκευωρία σε βάρος του προσώπου του ιμάμη, ο οποίος είναι υπόδειγμα πράγματι σε όλη την περιοχή. Θα το διαπιστώσετε και από την παρουσία του κόσμου, οι οποίοι ήρθανε αυθόρμητα γιατί δεν μπορούσανε να συμβιβαστούν με κάτι τέτοιο. Ως υπεράσπιση κάναμε το καθήκον μας, βοηθήσαμε την δικαιοσύνη να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αποδίδεται ένα αδίκημα σε ένα χώρο όπου δεν είναι καν στη σφαίρα κατοχής του φερόμενου ως κατηγορούμενου».
-Ερώτηση δημοσιογράφου: Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους;
Κεχαγιά Αχμέτ Ιχσάν: «Ναι σαφώς. Διατάχθηκε η προκαταρκτική εξέταση διότι πράγματι η υπόθεση είναι τελείως ελλιπής. Από μια κίνηση δεν ξέρω πως η αστυνομία κινήθηκε και βρήκε αυτά τα αντικείμενα σε εκείνο το σημείο το οποίο είναι προσβάσιμο στον καθένα. Περιττό να σας πω ότι τα τζαμιά είναι προσβάσιμα στον καθένα και ακόμη και οι χώροι λατρείας ο κύριος χώρος αλλά πέραν τούτου
Ο χώρος εκείνος είναι τελείως έξω από το τζαμί. Ποτέ δεν χρησιμοποιείται από τον ιμάμη και από κανέναν άλλο, είναι εγκατεστημένα τα μεγάφωνα δια των οποίων αποδίδει τον ήχο μέσα από το Ναό».
-Ερώτηση δημοσιογράφου: Ο ίδιος τι λέει; Ποιος μπορεί να τα έβαλε εκεί;
Κεχαγιά Αχμέτ Ιχσάν: «Δεν μπορεί να υποψιαστεί τίποτε. Εκπλήσσεται όπως εκπλαγήκαμε όλοι μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλέκεται ο ιμάμης σε τέτοια περίπτωση».
-Ερώτηση δημοσιογράφου: Καταδικάζετε τη μεταφορά όπλων;
Κεχαγιά Αχμέτ Ιχσάν: « Σε κάθε περίπτωση. Κάθετα».
-Ερώτηση δημοσιογράφου: Γίνανε κάποιες δηλώσεις που να αποδίδουν αυτό το περιστατικό σε σκευωρία από τους λεγόμενους Γκιουλενιστές.
Κεχαγιά Αχμέτ Ιχσάν: «Κοιτάξτε, τώρα τελευταία επειδή η οποιαδήποτε κίνηση, προσπαθούν να αποδοθούν σε αυτήν την κίνηση. Ενώ δεν υπάρχει τέτοια κίνηση. Μας είναι αδιάφορο. Πραγματικά δεν έχει καμία σχέση ο ιμάμης ούτε με αυτά, τέτοιες εξωθεσμικές καταστάσεις. Είναι νόμιμος ιμάμης εκεί πέρα του τεμένους  τον προσλαμβάνει το χωριό. Με το χωριό έχει να κάνει και με κανέναν άλλο!». 
 Στο μιναρέ ήταν κρυμμένα τα όπλα με τον σιγαστήρα...






Share this

Related Posts

Previous
Next Post »