*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαρτίου

11 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ....ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ! ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!

29 Μαρτίου
  Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν οι: Αννα Βαγενά, Γ.Δημαράς, Κ.Δουζίνας, Δημ. Εμμανουηλίδης, Ευαγγελία Καρακώστα, Ηλ.Κωστοπαναγιώτου, Αθ.Μιχελής, Αθ.Παπαδόπουλος, Ι.Σαρακιώτης, Μπέττυ-Ελισσάβετ Σκούφα, Ελένη Σταματάκη.
Την μείωση προνομίων των βουλευτών ζητούν επισήμως έντεκα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό! Η συμβολική και ουσιαστική αυτή κίνηση συνάμα συνδέεται με το γεγονός – όπως εξηγούν – πως συζητείται η περαιτέρω επιβάρυνση των πολιτών την ώρα που έχουν επωμιστεί αρκετά τόσα χρόνια. Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν οι: Αννα Βαγενά, Γ.Δημαράς, Κ.Δουζίνας, Δημ. Εμμανουηλίδης, Ευαγγελία Καρακώστα, Ηλ.Κωστοπαναγιώτου, Αθ.Μιχελής, Αθ.Παπαδόπουλος, Ι.Σαρακιώτης, Μπέττυ-Ελισσάβετ Σκούφα, Ελένη Σταματάκη.
“Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός έχει υποστεί σημαντικές θυσίες όπως τη μείωση μισθών και συντάξεων, την αύξηση εισφορών και φόρων, την ανεργία και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων. Οι Έλληνες πολίτες σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης, αλλά και των αδιέξοδων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Με τα συζητούμενα μέτρα για την “αξιολόγηση” ήτοι της  διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και μείωσης του κόστους του ασφαλιστικού συστήματος  θα έχουμε νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες. Ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες, χωρίς να έχουμε πρώτοι εμείς δώσει το παράδειγμα του περιορισμού των οικονομικών απολαβών και προνομίων μας”, αναφέρουν.
“Ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες, χωρίς να έχουμε πρώτοι εμείς δώσει το παράδειγμα του περιορισμού των οικονομικών απολαβών και προνομίων μας. Είναι αλήθεια ότι κάποια από τα παλαιότερα προνόμιά των βουλευτών έχουν περιοριστεί, ωστόσο κατά την άποψή μας αυτό δεν έχει γίνει στο βαθμό που θα οφείλαμε προκειμένου να αρχίσει να ανακτά ο ελληνικός λαός την εμπιστοσύνη του προς τους εκπροσώπους του και το ίδιο το κοινοβουλευτικό σύστημα”, αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Τα μέτρα που προτείνουν αναφορικά με την περικοπή των προνομίων τους αφορούν:
-Την μείωση των συντάξεων κατά 50% που παίρνουν βουλευτές και πρώην Υπουργοί και εκείνοι που θα πάρουν βουλευτική σύνταξη τα επόμενα χρόνια. Η μείωση αυτή να ισχύει μόνο για εκείνους που έχουν άλλες συντάξεις πάνω από 1.500€ ή εισοδήματα από άλλες πηγές αθροιστικά με τυχόν άλλες συντάξεις. Για το άθροισμα των συντάξεων βουλευτών και υπουργών να ισχύει και να αναγράφεται με σαφήνεια το όριο “πλαφόν” που ισχύει και θα ισχύει  για τους υπόλοιπους συνταξιούχους.
– Επίσης, την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά ένα εύλογο ποσοστό
-Παράλληλα, την φορολόγηση των βουλευτών με τους ίδιους συντελεστές που φορολογούνται και οι υπόλοιποι πολίτες
– Επιπλέον, τον περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται για την προστασία βουλευτών και λοιπών πολιτικών προσώπων (εν ενεργεία και πρώην)
-Τέλος, την εφαρμογή πρότασης του πρωθυπουργού για περιορισμό των αυτοκινήτων που παρέχονται σε βουλευτές, βάσει πιο αυστηρών κριτηρίων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »