*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Μαρτίου

Η «χρυσή» αλλαγή Κοσμάς Γκέκας στο 93’ έκανε το 1-2 με την Θαλασσιά! Ο ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ άξιος Κυπελλούχος ΕΠΣ Ξάνθης 2016-17 (φωτο-τα παρασκήνια)

12 Μαρτίου










*Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία  Γκιρτζίκη, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου τίμησαν τον φετινό Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης. 
 Η «χρυσή αλλαγή» που λέγεται Κοσμάς Γκέκας, έδωσε το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης για την σαιζόν 2016-17 στον άξιο ΑΡΗ Αβάτου με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή στο 93’ γράφοντας το Αναγέννηση Θαλασσιάς – Άρης Αβάτου 1-2! 
Φυσικά αυτό που επακολούθησε δεν λέγεται στο γήπεδο των Πηγαδίων.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η ομάδα του Άρη Αβάτου ξεκίνησε δυνατά και αποφασιστικά ελέγχοντας από την αρχή το παιχνίδι. Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο είχε κι ένα δοκάρι.
Η Αναγέννηση Θαλασσιάς –τυπικά γηπεδούχος- ήταν καλύτερη στην επανάληψη ενώ οι 1.200 περίπου φίλαθλοι απόλαυσαν ένα πραγματικό ντέρμπι χειροκροτώντας τις προσπάθειες όλων των παιχτών.
Η ομάδα του Αβάτου που είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, άνοιξε το σκορ στο 38′ όταν ο Χαριτίδης εκτέλεσε  ένα φάουλ και ο Κουτσούμπας με κεφαλιά νίκησε τον Περπερή γράφοντα το 1-0. Πρώτο ημίχρονο Αναγέννηση Θαλασσιάς-Άρης Αβάτου 0-1
Στην επανάληψη η Αναγέννηση Θαλασσιάς μπήκε πιο αποφασιστικά και εκμεταλλευόμενη την «οπισθοχώρηση» του Αβάτου πίεσε κατορθώνοντας με φάουλ του Στέλιου Τουργαϊδη  και κόντρα του Παπαδιώτη να σημειώσει το 1-1.
Από εκεί και μετά ο Άρης Αβάτου ανέβασε την πίεσή του αλλά ήταν φλύαρος στην επίθεση με τον Πασχαλάκη να χάνει μια καλή ευκαιρία, ενώ και η Θαλασσιά με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπαθούσε να βάλει ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε την νίκη, χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες το 81 και το 85 με τον Σουκρήογλου και τον Σαρηγιαννίδη.
Κι ενώ το παιχνίδι βρίσκονταν στις καθυστερήσεις (90+3) και όλα έδειχναν ότι θα κρίνονταν στη παράταση η χρυσή αλλαγή Κοσμάς Γκέκας μέσα από την μικρή περιοχή σημείωσε  το γκολ της νίκης ακριβώς δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει τη λήξη του παιχνιδιού ο διαιτητής του αγώνα Μόσχος Γκαϊτατζής, κάνοντας το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της ομάδας του. Το τι επακολούθησε φυσικά δεν λέγεται!!!!
Ο Άρης Αβάτου ήταν ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ξάνθης για την περίοδο 2016-17.
Διαιτητές: Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Χασάν Κούλα-Δημήτρη Κηλικιώτη. Άριστοι. 4ος διαιτητής ο Βασίλης Ουζουνίδης.
Αναγέννηση Θαλασσιάς (Αποστολίδης): Περπερής 7, Βασιλειάδης 6, Κοτζακελής 6 (65’ Παπαδημητρίου 5), Βουλγαρίδης 5, Μυλωνάς 6, Τουργαΐδης Κ.5, Τουργαΐδης Σ. 6, Κωτίδης 5, Χριστοφορίδης 6, Σαρηγιαννίδης 6, Γιαννακούδης 6
Άρης Αβάτου (Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης 7, Κούτρας 6, Μπουνταγκίδης 7, Παπαδιώτης 6, Σουκρήογλου 7, Κουτσούμπας 6, Πασχαλάκης 6 (71’ Δεσύλλα 5), Δόντσος  5, Κοτόπουλος 6 (61 Γκέκας 7), Χαριτίδης 6, Ευθυμιάδης 6
….
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*Τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου που ήταν και με τις....δύο ομάδες, όπως δήλωσε ευθύς εξ' αρχής. Παρακολούθησε μάλιστα το παιχνίδι μαζί με συμβούλους του και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη.
*Επίσης τον τελικό παρακολούθησε και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που κάθισαν μάλιστα μαζί, πίσω απο τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Γ. Πανίδη. 
*Έκπληξη του αγώνα η είσοδος του πρώην Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη που πήγε στο παιχνίδι συνοδευόμενος από την κόρη του και νέα Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη. Μάλιστα τον υποδέχτηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης.
*Στο τελετουργικό του τελικού, το χορευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου Αβάτου που πριν την έναρξη της αναμέτρησης χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.
*Οι δύο ομάδες κάνουν την επίσημη εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο, πίσω από την μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού, η οποία σε λίγο θα παιανίσει τον Εθνικό μας Ύμνο.
*Τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης και ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου.
*Φανταστική η ατμόσφαιρα των 1.200 και πλέον φιλάθλων που παρακολούθησαν το παιχνίδι.
*Γιώργος Γκούρτσας και Αλέκος Παπατζής (πρώην γραμματέας της ΕΠΣ Ξάνθης), παρακολούθησαν μαζί το παιχνίδι με τον πρώτο φανερά υπέρ του Αβάτου....Στην ίδια κερκίδα και ο Μάκης Γκούρτσας. 
*Το ωραίο φύλλο έκλεψε τις εντυπώσεις στην εξέδρα υποστηρίζοντας και τις δυο ομάδες.
*Το παιχνίδι παρακολούθησε ο μεγαλομέτοχος του ΟΡΦΕΑ Ξάνθης Μπάμπης Χατζημεστής με ποδοσφαιριστές της ομάδας του. 
Και το μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της διοίκησης:
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ























Share this

Related Posts

Previous
Next Post »