*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Ξεκινάει απο σήμερα η 5η Πανελλήνια Έκθεση Ξάνθης

22 Μαρτίου
Η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά εγκαινιάζει 
σήμερα στις 20.00 την 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση στο «Φ. Αμοιρίδης»
………….
Όσον αφορά τις γενικότερες πολιτικές της φιλοδοξίες κι αν αυτές φτάνουν μέχρι και την διεκδίκηση μιας θέση στο τοπικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, η ίδια τονίζει: «Προσωπικά διαχωρίζω τα θέματα. Εδώ μιλάμε για την αυτοδιοίκηση για την οποία έβαλα υποψηφιότητα τον Μάιο του 2014 θέλοντας να προσφέρω σε αυτό τον χώρο.  Μην τα μπλέκουμε λοιπόν τα πράγματα. Επί του παρόντος δεν με ενδιαφέρει το να μετέχω στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει για μένα η αυτοδιοίκηση
(Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη στη «Θράκη»)
-Αυτή τη στιγμή… Όταν ανακοινωθούν εκλογές;
………
Ανακουφισμένα τα ψάρια, πουλιά και σπάνια Φλαμίνγκο της Βιστονίδας μας, μιας και από τα επίσημα χείλη του δικαστηρίου, ανήκουν στο δημόσιο και δεν θα πέσουν θύματα του νεοφιλελευθερισμού. Έντονες θνησιμότητες παρατηρήθηκαν την περίοδο 2003-2008, όταν δέχτηκαν τηλεφώνα από μεσιτικά γραφεία. Πλέον η χλωρίδα και η πανίδα του νομού μας, ξαναβρήκε την ισορροπία της!
(Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης στο Facebook, σχολιάζοντας την αθώωση όλων για την υπόθεση του Βατοπεδίου)
-Ο… βήχας και η ενόχληση για οτιδήποτε συνδέεται με τον Κώστα Καραμανλή, δεν κρύβονται…
Σεμνά &Ταπεινά
*Σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2016 ανοίγει τις πύλες της η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης - Π.Ε. Ξάνθης. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων!
……
*Επίσης σήμερα από τις 12:00 έως τις 17:00 θα παρασκευαστεί ο μεγαλύτερος, παγκοσμίως, Παραδοσιακός Θρακιώτικος Καβουρμάς που θα διεκδικήσει το βραβείο Guinness.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 20:00 από την Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
……
*Το ευχάριστο είναι ότι φέτος ο καιρός βοηθάει πολύ και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πολλούς επισκέπτες για την Εμπορική Έκθεση από όλη τη Βόρεια Ελλάδα…
Και ιδίως στο τελευταίο 3ήμερο (24-26/3/2017)
……
*Τέλος σήμερα ξεκινάει και το περίπτερο της ΣΕΚΕ για τα 70 χρόνια με μια έκθεση φωτογραφία από τα παλιά καπνομάγαζα που θα κάνει πολλούς να δακρύσουν…

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ ΣΔΡΕΒΑΝΟ!
ΔΕΥΑΞ: 40% μείωση στο αντίτιμο του νερού, σε όλους τους πολίτες που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο του Δήμου Ξάνθης
Μπράβο στον νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο για μια ακόμη φορά αφού με την δουλειά,  την εργατικότητα αλλά και τις κοινωνικές αποφάσεις του, εκτός από την καταξίωσή του στην τοπική κοινωνία, δικαιώνει και τον Δήμαρχο για την επιλογή του με τις κοινωνικές ευαισθησίες του…
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ (21/3/2017), με πρόταση του Προέδρου αποφασίστηκε ομόφωνα:
1.Όσοι πολίτες έχουν ενταχτεί στο κοινωνικό τιμολόγιο του Δήμου Ξάνθης, θα έχουν και 40% μείωση, επί του αντιτίμου του νερού που καταναλώνουν
2.Όσοι έχουν αναπηρία 80% ή έχουν προστατευόμενα μέλη άνω του 80%, θα τύχουν έκπτωσης 70% επί του νερού που καταναλώνουν
Στην συνεδρίαση ήταν παρών και ο Θ. Ξυνίδης που ζήτησε μάλιστα μεγαλύτερες εκπτώσεις στους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχιας και επιβίωσης. Η απόφαση αναμένεται εντός των ημερών να δημοσιευτεί και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ!
Ερντογάν: Φασιστική και σκληρή η… Ευρώπη!
Έχει χάσει εντελώς τη μπάλα ο άνθρωπος…! Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε λοιπόν χθες πως μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου η Τουρκία μπορεί να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη, την οποία χαρακτήρισε «φασιστική και σκληρή» και είπε ότι θυμίζει εκείνην της εποχής πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Τουρκία και η Ευρώπη βρίσκονται στα μαχαίρια, με την Άγκυρα να κατηγορεί ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία ότι εφαρμόζουν αυτό που αποκαλεί «ναζιστικές μεθόδους» απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις τούρκων υπουργών με Τούρκους του εξωτερικού πριν από ένα κρίσιμο δημοψήφισμα που θα δώσει στον Ερντογάν διευρυμένες εξουσίες.
Η Τουρκία δεν θα απειληθεί πια από τη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ,) είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι, από τώρα και στο εξής, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν Ευρωπαίο σε τουρκικό έδαφος να διεξαγάγει «κατασκοπεία» με διάφορα προσχήματα.
Επιστρέφει στην πολιτική ο Θόδωρος Ρουσόπουλος
Κι ένα πολιτικό παρασκήνιο… Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για το Βατοπέδι.
Η συνάντηση που διήρκησε 45 λεπτά, έλαβε χώρα στο γραφείο που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός στην Π. Κυριακού, ενώ μετά από αυτή ο Θόδωρος Ρουσόπουλος έκανε λόγο για δήθεν σκάνδαλο και πως αποδείχτηκε περίτρανα πως υπήρξε μία σκευωρία, με στόχο να πλήξει την κυβέρνηση Καραμανλή.
«Η σκευωρία έπληξε ανθρώπους και συνειδήσεις. Απεδείχθη, επίσης, περίτρανα ότι αν μπορεί κανείς να μιλά για σκάνδαλο πρόκειται για το σκάνδαλο της κατασκευής ενός δήθεν σκανδάλου. Σήμερα σκέφτομαι περισσότερο τον φίλο μου, τον Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος δεν έζησε για να χαρεί μαζί μας αυτήν την ιστορική απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν τώρα ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στην πολιτική, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε μονολεκτικά «ίδωμεν».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »