*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Μαρτίου

See Through Το τελευταίο αντίο το μεσημέρι της Τρίτης στον Άκη Δαγκόπουλο...

22 Μαρτίου
Με δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες συγγενείς, συνάδελφοι στο Δήμο και φίλοι, μεταξύ των οποίων τόσο ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης όσο και ο νυν Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αποχαιρέτισαν στις 1 το μεσημέρι τον 48χρονο Άκη Δαγκόπουλο στην τελευταία του κατοικία. Άκη καλό σου ταξίδι….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Κοντεύουν να γίνουν… «παλιοημερολογίτες» κάποια σαΐνια που κάποτε είχαν το θράσος να ισχυρίζονται ότι τους… «κλέβουν» και τις ειδήσεις!
Ονόματα να μη λέμε, αλλά μόλις… χθες αντιλήφθηκαν ότι με απόφαση Δημάρχου, νέοι Πρόεδροι στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Αλεξία Γκιρτζίκη…
-Όταν ο πρώτος ήδη έχει πραγματοποιήσει και την πρώτη συνεδρίαση…
……
*Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές έχει κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ο Νίκος Ανταμπούφης με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ και την πρώτη φορά και της ΔΗΜΑΡ. Και τις τρεις, οι δημότες τον μαύρισαν…
-Ελπίζει λοιπόν ότι μια… 4η φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής, θα έχει καλύτερη τύχη; Ή μοναδική φιλοδοξία του είναι αντί να βγάλει μόνο τον εαυτό του να βγάλει κι άλλους 1-2;
……
*Σύσκεψη είχαν χθες στη Σταυρούπολη κτηνίατροι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με κτηνοτρόφους της περιοχής Παρανεστίου και Σταυρούπολης για το γνωστό θέμα της Βρουκέλλωση (ή αλλιώς μελιταίος πυρετός) των βοοειδών.
Παρόντες στη σύσκεψη τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης με τον πολιτευτή των ΑΝΕΛ Διαμαντή Σκουλαρίκη.
……
*Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη όπου μάλιστα κτηνοτρόφοι κινδύνεψαν να πιαστούν στα χέρια με…κτηνοτρόφους;
-Αν θα πρέπει ή όχι να εμβολιαστούν τα βοοειδή των κτηνοτρόφων Σταυρούπολης ή όχι, με τους κτηνιάτρους να είναι αρνητικοί…
Και τους Στάθη Γιαννακίδη και Διαμαντή Σκουλαρίκη να μην παίρνουν θέση και απλά να παρακολουθούν…
-Και το ρεζουμέ της σύσκεψης. Τελικά δεν βγήκε κανένα μα κανένα αποτέλεσμα! Οπότε τα σχόλια για σας…

Την Παρασκευή 24/3 το Παζάρι 
της Ξάνθης λόγω 25ης Μαρτίου
Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Ξάνθης, λόγω του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, η λαϊκή αγορά (παζάρι) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Δήμου Ξάνθης.

Επέκταση του συστήματος ασύρματης διαχείρισης
του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ξάνθης, συνολικού προϋπολογισμού1.845.945 ευρώ, μέσω του Ε.Π.
της ΠΑΜΘ 2014-2020
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ένα νέο έργο που αφορά στην προμήθεια καινούριων σταθμών τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ξάνθης, συνολικού προϋπολογισμού 1.845.945 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020. Σήμερα, το σύστημα ασύρματης διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Ξάνθης αποτελείται από έναν κεντρικό και 20 τοπικούς σταθμούς ελέγχου. Το έργο θα επιτρέψει την προμήθεια και λειτουργία 56 νέων τοπικών σταθμών ελέγχου αναβαθμίζοντας και επεκτείνοντας σημαντικά το ήδη υπάρχον σύστημα. Οι νέοι σταθμοί θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, για την ποιότητα και την απολύμανση του πόσιμου νερού, για την κατανάλωση και τις διαρροές στο υδραγωγείο, για τα διαθέσιμα αποθέματα στις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές. Παράλληλα, θα ενισχύσουν την ασφάλεια του δικτύου καθώς θα ενημερώνουν για τυχόν παραβιάσεις των χώρων των εγκαταστάσεων.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

KEIMENO ME TO ΛΟΓΟΤΥΠΟ 
ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ
Ο κ.Ιλχάν Αχμέτ έχει περάσει από αρκετά κόμματα και τώρα είναι βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δεν ξέρουμε ποιόν ενημέρωσε αλλά προφανώς από το γραφείο του έφυγε το παρακάτω έγγραφο. Έχει το λογότυπο της βουλής των Ελλήνων και αναφέρεται σε εκδήλωση για την σαρία που έγινε στην Αθήνα και στην οποία ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ήταν ομιλητής. Εν προκειμένω το σημαντικό δεν είναι το τι  λέει το έγγραφο αλλά η χρήση της τουρκικής σε χαρτί με το λογότυπο της ελληνικής βουλής.
Τυχαίο;…
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ
....
Ο ΧΟΤΣΙΚΑ ΝΙΧΑΤ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΙΕΛΒΕ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ 
–ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μια ευχάριστη είδηση επιφύλαξε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών του ΣΙΕΛΒΕ. Ο συνάδελφος Χότσικα Νιχάτ που υπηρετεί στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης εξελέγη μέλος του ΔΣ του ΣΙΕΛΒΕ και σύνεδρος για το επερχόμενο Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ.
Οι συνάδελφοι της Βόρειας Ελλάδας τίμησαν με την ψήφο τους τον αγώνα του Νιχάτ, ο οποίος από τον Οκτώβριο δίνει τη μάχη για την εργασιακή του αξιοπρέπεια και το σεβασμό των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων του. Η προσπάθεια του Νιχάτ είναι προσπάθεια για ολόκληρο τον κλάδο, για εφαρμογή του Ν. 4415/2016 που επιχειρηματικοί κύκλοι στην εκπαίδευση και όχι μόνο επιχειρούν να καταστήσουν ανενεργό, προκειμένου να αποσυρθεί η εποπτεία του κράτους από τα ιδιωτικά σχολεία.
Η ΟΙΕΛΕ εκφράζει στον αγωνιστή συνάδελφό μας τα θερμά της συγχαρητήρια για την εκλογή του.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ               ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΑΕΔ: Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Φεβρουάριο
Οριακή αύξηση εμφάνισε τον Φεβρουάριο του 2017 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, καθώς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του ΟΑΕΔ, διαμορφώθηκε σε 936.110 άτομα έναντι 928.962 τον Ιανουάριο.
Εξ αυτών το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών) ανήλθε στο 53,78% και το ποσοστό των γυναικών στο 61,58%.
Την ίδια ώρα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, μη αναζητούντων εργασία, μειώθηκαν οριακά κατά 0,79% σε 159.756 άτομα, έναντι 161.027 τον Ιανουάριο του 2017, με το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων να διαμορφώνεται στο 20,59%.
Ως προς τους επιδοτούμενους ανέργους, ο αριθμός τους εκτοξεύθηκε κατά 13,43% στα 178.105 άτομα, έναντι 157.015 τον προηγούμενο μήνα.
Εξ αυτών, το 47,61% ήταν κοινοί, το 2,29% οικοδόμοι, το 41,10% εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, το 8,68% εποχικοί λοιποί και το 0,29% εκπαιδευτικοί.

O Aρτέμης Σώρρας «είναι στην Ελλάδα» λέει ο δικηγόρος του
«Θύμα πολιτικής δίωξης» είναι ο Αρτέμης Σώρρας, ισχυρίζεται ο δικηγόρος του Βασίλης Νουλέζας.
Τη Δευτέρα 20/3 ο κ. Νουλέζας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, που επέβαλε οκταετή κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έφεση και πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.
Σε δηλώσεις του στο Patras Tv ο κ. Νουλέζας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο Αρτέμης Σώρρας αυτήν τη στιγμή διώκεται, κατά την άποψη του ομιλούντος, πολιτικά και υπάρχει μια συντονισμένη, ενορχηστρωμένη επίθεση νομικής, κοινωνικής, οικονομικής και φυσικής του εξόντωσης. Και σε αυτήν την προσπάθεια έχουν συστρατευθεί και το χρεοκοπημένο πολιτικό και το μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας, που τη λεηλάτησε και την έφθασε σε αυτό το σημείο εσχατοσύνης… Aυτή η απόφαση, η οποία εφεσιβάλλεται, είναι υπερβολική, είναι υπέρμετρα αυστηρή, δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με την ποινική αξία του αντικειμένου και το ύψος που αφορά το οικονομικό μέγεθος της υπεξαιρέσεως που φέρεται να έγινε. Βέβαια, από την πλευρά του ο Αρτέμης Σώρρας έχει οικονομικές αξιώσεις, κάνει ένσταση συμψηφισμού και είναι μια αμιγώς αστική διαφορά. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε με ασυνήθιστη ταχύτητα. Ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται προφανώς στην Ελλάδα και σύντομα τις επόμενες ημέρες θα είναι παρών για να υποστηρίξει την αλήθεια και να διατρανώσει την αθωότητά του».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »