*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH Ο Κυριάκος έκοψε την βασιλόπιτα της Οικονομικής...

07 Φεβρουαρίου
Την βασιλόπιτα της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης, έκοψε χθες ο πρόεδρός της.
……………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Καπνοπωλών Μακεδονίας μετά τις νέες αυξήσεις στα καπνικά προϊόντα, η καταναλωτική στροφή των καπνιστών προς τα «παράνομα» είδη καπνού ξεπερνάει το 30%!
-Αυξήσεις που δυστυχώς δικαιώνουν τον πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό που εδώ και χρόνια χτυπάει το καμπανάκι των υπερβολικών αυξήσεων στα τσιγάρα και τα καπνικά προϊόντα λέγοντας ότι αυτές ενισχύουν μόνο το λαθρεμπόριο..
……
*Την ίδια στιγμή βέβαια που συμβαίνουν αυτά, τα έσοδα που χάνει το κράτος -μπορεί τα επίσημα στοιχεία να μιλούν για 800.000.000 εκατ €- σύμφωνα με τα «ανεπίσημα» στοιχεία που διαθέτει, το παραπάνω ποσό αγγίζει το 1 δις €.
……
Ταυτόχρονα, η πορεία του τζίρου σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών ειδών, φθίνει μήνα με το μήνα και μέχρι και σήμερα κυμαίνεται στο 30%. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε μείωση τζίρου 10% τον περασμένο Νοέμβριο, επιπλέον μείωση 11% τον περασμένο Δεκέμβριο και πάει λέγοντας.
……
*Δυστυχώς και οι σημερινοί κυβερνώντες δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι στο τέλος όλοι οι καπνιστές θα αναζητούν τσιγάρα από το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο. Και ειδικά οι καπνίζοντες ένα πακέτο την ημέρα…
……
*Πάλι με χρόνια και καιρούς εμφανίστηκε χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Ηλίας Βασιλούδης…
-Προφανώς θα «κουράστηκε» να βλέπει τον Φανουράκη σε κάθε συνεδρίαση να το παίζει… αρχηγός και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης!
….
Συνελήφθη 27χρονη Βουλγάρα στη Δράμα, διωκόμενη με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη την Κυριακή (5-2-2017) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 27χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας,  η οποία διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για ληστεία από κοινού.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αρμοδίως.
….
ΕΒΖ: ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ
Άγονος αναμένεται να κριθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του ημιτελούς οκταόροφου κτιρίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως στην οδό Κουντουριώτου 9 στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο –μαζί με άλλα πέντε ακίνητα της εταιρίας- αναζήτησε αγοραστή η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της Πειραιώς Real Estate. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μόνο ημέρες υπήρξε αποτέλεσμα, η συμφωνία τελικά δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη –όπως υπογραμμίζουν κύκλοι του ομίλου Πειραιώς- του πλειοδότη. Έτσι η απόφαση είναι να περιέλθει το ακίνητο στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία από εδώ και πέρα αναζητεί τρόπους να το αξιοποιήσει η ίδια.
Για το ημιτελές κτήριο επί της Κουντουριώτου 9, η ελάχιστη τιμή είχε οριστεί στα 2,9 εκατ. ευρώ. Το κτήριο, οκτώ ορόφων και δύο υπογείων, διαθέτει κύριους χώρους 4.846,54 τετρ. μέτρων, βοηθητικούς χώρους 564,70 ενώ τα δύο υπόγεια που χρησιμεύουν και ως πάρκινγκ έχουν 1131,74 και 1010 τετρ. μέτρων αντιστοίχως.
…..
Επίσκεψη του Δ/τη Α΄ Στρατιάς στον Δήμαρχο Ξάνθης
Επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα πραγματοποίησε στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο ο Διοικητής Α’ Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 ο οποίος συνοδευόταν από τον Υποδιοικητή του Δ΄. Σ.Σ. Υποστράτηγο Νικόλαο Τσιτσιμπίκο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ξάνθη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή και που συνάδουν με τις αρμοδιότητές τους, αλλά και την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και του Στρατού.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον Αρχηγό της Στρατιάς κάθε επιτυχία στο έργο του.
…..
H ΧΑΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΓΚΕΣΤ ΣΤΑΡ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ «ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΛΙ»
Η μούσα του αξέχαστου Βασίλη Τσιτσάνη, η ανεπανάληπτη Χαρούλα Λαμπράκη των μεγάλων επιτυχιών, θα είναι η γκεστ σταρ την μουσική επιθεώρηση που παρουσιάζει με είσοδο ελεύθερο για το κοινό η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου με τίτλο «Μια βραδιά στο Πικαντίλι» σε σκηνοθεσία και κείμενα του Πάνου Παπαδόπουλου.
Μαζί της στην επιθεώρηση τραγουδάει η φοβερή Μάνια Ασλάνογλου και ο Δημήτρης Πετρόπουλος με την ορχήστρα ΒΟΡΕΙΟΙ.
Στην επιθεώρηση συμμετέχουν περίπου 20 καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές κλπ ενώ για πρώτη φορά εμφανίζονται επί σκηνής παλιοί και νέοι ηθοποιοί της Θρακικής Σκηνής  σ’ αυτό το εντυπωσιακό come back που ετοιμάζει!
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
….
ΔΕΥΑ ΑΒΔΗΡΩΝ: Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κυριάρχησαν στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο.
Την Παρασκευή 3/2/2017, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης με επιτελείο αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αβδήρων επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, με σκοπό να τον ενημερώσουν για τις δράσεις που στοχεύουν να εντάξουν στο νέο ΕΣΠΑ.
Το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης αφορούσε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που σχεδιάζονται με συνεργασία του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ. Έγινε αναφορά στους βιολογικούς καθαρισμούς Αβδήρων και Σελέρου με ανάλυση των εμποδίων που πρέπει να ξεπεραστούν προκείμενου να προχωρήσουν τα έργα, στις κατασκευές νέων και επισκευές υφιστάμενων υδατόπυργων σε οχτώ οικισμούς του Δήμου, στην κατασκευή νέας γεώτρησης για τον οικισμό της Ρύμης και τέλος στην αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης που υδροδοτεί τα χωριά της ΔΕ Αβδήρων και την περιοχή της παραλίας. Ειδικά το τελευταίο έργο κρίνεται μείζονος σημασίας κάτι που έγινε απόλυτα κατανοητό από τον Περιφερειάρχη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.
Το παρόν στο γραφείο του Περιφερειάρχη έδωσαν από την πλευρά της ΔΕΥΑΑ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Χατζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Γ. Αποστολίδης και τα μέλη του ΔΣ Κ. Ζουρνατζίδου, Π. Ρούφου και Ι. Μ. Μπιρόλ.
……
Η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ 9 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
9 φοιτητές της Πολυτεχνικής Ξάνθης παρουσιάζονται στον ανακριτή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από αναφορές προς την Εισαγγελία αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που ενοχλείται από τη συνδικαλιστική και αντιφασιστική δράση τους, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για «ένα είδος φοιτητικού ISIS».
Ο φοιτητικός σύλλογος της Πολυτεχνικής Ξάνθης, έχει ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη του και καταγγέλλει τη στοχοποίηση των φοιτητών, που απειλούνται με δίωξη αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της συνδικαλιστικής και κινηματικής δράσης τους και του αγώνα τους ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία και τις φασιστικές προκλήσεις.
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για  την απόπειρα ποινικοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού που συντελείται στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Καταγγέλλει κάθε απόπειρα για χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για χτύπημα στο συνδικαλισμό και κατ’ επέκταση για χτύπημα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της νεολαίας. Ο λαός και οι φοιτητές με αγώνες κατέκτησαν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, το οποίο επιχειρείται να καταστρατηγηθεί με στόχο τη δημιουργία ενός αποστειρωμένου χώρου στον οποίο οι φοιτητές θα απέχουν από τα συλλογικά όργανα και τις διεκδικήσεις.
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, υπερασπιζόμενη τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τοποθετείται ξεκάθαρα ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη στοχοποίηση συνδικαλιστών φοιτητών.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Μούζιος              Πετρόπουλος Δημήτρης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »