*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Φεβρουαρίου

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ;;;; Στις 6 Ιουνίου 2017 η δίκη του «Μ» με τον Δημήτρη Μπένη!

07 Φεβρουαρίου

*Ο πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχος μας ΔΕΝ μας μήνυσε για το αν λέγαμε ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ με τα δημοσιεύματά μας κι αν τον συκοφαντήσαμε, αλλά για… ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!
Στις 6 Ιουνίου 2017 θα γίνει στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης η δίκη του «Μ» με τον πρώην αντ΄ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης και επί των Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης Δημήτρη Μπένη για την γνωστή υπόθεση της ΑΡΓΙΑΣ 6 μηνών που του επέβαλε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, γιατί ενώ ήταν ΜΕΛΟΣ στο Δ.Σ. της γνωστής εκ Σερρών ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ εταιρείας ΝΑΣΚΟΣ ΑΤΕ που πήρε το έργο της πλατείας-ΤΕΡΑΣ, ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης και όχι μόνο παρίστατο στις συνεδριάσεις που αφορούσαν την δραστηριότητά της, αλλά υπέγραφε ως αρμόδιος αντιδήμαρχος και τα εμβάσματα με τα οποία πληρώνονταν το συγκεκριμένο έργο!
Το περίεργο της υπόθεσης; Ενώ λοιπόν με ανακοινώσεις του στον Τύπο και όχι μόνο ο κύριος  Μπένης ισχυρίζονταν την περίοδο των αποκαλύψεών μας ότι τον… συκοφαντούμε και τον λασπολογούμε, ΔΕΝ μας μήνυσε για το αν λέγαμε ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ με τα δημοσιεύματά μας κι αν πράγματα αυτά που αποκαλύψαμε ήταν… ψευδή και συκοφαντικά, αλλά για… ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!
-Για την ταμπακέρα δηλαδή και την σοβαρότητα των καταγγελιών μας, διότι μιλούσαμε για την διαχείριση δημόσιου χρήματος που αφορούσε εργολαβική εταιρεία με μέλος του Δ.Σ τον αρμόδιο επί των Οικονομικών αντιδήμαρχο που… υπέγραφε τα εμβάσματα που αφορούσαν την κατασκευή του έργου!
Μάλιστα η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Νικολέτα Καραντόλα, που έθεσε στο αρχείο τις μηνύσεις του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Γ. Σιδηρόπουλου, είναι και αυτή που συνέταξε το κλητήριο θέσπισμα σε βάρος μας και το οποίο μάλιστα βρίθει λαθών, αφού μας εμφανίζει ως… κατοίκους της Π. Χρύσας, ενώ στην παράγραφο Β’ κάνει λάθος και στο… πατρώνυμό μας!!!
Και αναρωτιόμαστε αν στο ελάχιστο έλαβε υπόψη τις σοβαρές καταγγελίες και τα ερωτήματα που διατυπώσαμε στο στάδιο της προανάκρισης για την συγκεκριμένη σοβαρότατη υπόθεση ενός δημοτικού έργου προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που παραδόθηκε μάλιστα στο Δήμο Ξάνθης όχι το 2010 που έγιναν οι δημοτικές εκλογές, αλλά τον Φεβρουάριο του 2014, δηλαδή την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος επί των οικονομικών του Δήμου Ξάνθης, ο εργολάβος του κ. Μπένης!
ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2009 ΕΩΣ 2014 κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;
Σημειωτέων ότι ο εκδότης του «Μ» Π. Παπαδόπουλος όταν κατέθεσε στο στάδιο της προανάκρισης επειδή η υπόθεση αφορούσε τη διαχείρηση δημόσιου χρήματος, ζήτησε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του κ. Δημήτρη Μπένη (προσωπικοί αλλά και της Ο.Ε που διατηρούσε (με 50%) με την κ. Νάσκου) κατά το χρονικό διάστημα που κατασκευάζονταν το έργο της πλατείας και στη συνέχεια ο μηνυτής μας ήταν συγχρόνως μέλος του ΔΣ της «Α. ΝΑΣΚΟΣ ΑΤΕ» αλλά και Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης. Γεγονός που είχε καταγγελθεί την ίδια περίοδο και από τον τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτσυεης Χ. Πούλιο στην Οικονομική Επιτροπή.
Τα ερωτήματά μας λοιπόν:
1. Εισέπραξε χρήματα από την εταιρεία «Α. ΝΑΣΚΟΣ ΑΤΕ» ο κύριος Δημήτρης Μπένης κατά το χρονικό διάστημα 2009-2014 ναι ή όχι;
2. Παράλληλα -επειδή ο κύριος Μπένης μέχρι και σήμερα, δηλαδή 13 μήνες μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης δεν έχει ακόμη τεθεί σε αργία- ζητούσαμε να ενημερωθούμε από το ΣτΕ πότε επιτέλους θα εκδικαστεί η υπόθεσή του ώστε να μην υπάρχουν καθόλου σκιές;!
3. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση κ. Υπουργέ Δικαιοσύνης;
-Τελικά πήραμε το κλητήριο θέσπισμα χωρίς να γνωρίζουμε αν:
Α) Οι Εισαγγελείς Ξάνθης και Εφετών έλαβαν υπόψη τις σοβαρές καταγγελίες μας με βάση τα ντοκουμέντα που δημοσιεύσαμε και προσκομίσαμε (σ.σ. όπως τα ΦΕΚ της εταιρείας «Α. ΝΑΣΚΟΣ ΑΤΕ»)
Β) Πως είναι δυνατόν να μη θίγεται ο μηνυτής από τη σοβαρότητα των πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων και να «ταμπουρώνεται» πίσω από τα προσωπικά δεδομένα γνωρίζοντας ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης που εστάλη ταχυδρομικά στον «Μ» δεν είχε την ένδειξη «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ»;
Γ) Δηλαδή αν η απόφαση του ΣτΕ είχε εκδοθεί ήδη και ο κ. Μπένης ετίθετο σε αργία η δημοσιοποίηση αυτή δεν θα τον ενοχλούσε;
Δ) Γιατί ο κ. Μπένης μας μήνυσε 2-3 μέρες πριν εκπαίσει το τρίμηνο αφού τόσο εθίγετο και όχι μετά τις αποκαλύψεις μας;
Ιδού λοιπόν φίλοι Ξανθιώτες και αναγνώστες του «Μ» από τόσα πρωτοσέλιδα της περιόδου εκείνης για τι πράγμα μας κατηγορεί μόνο ο κύριος Μπένης!!!! Για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων!
-Επαναλαμβάνουμε… Ούτε ότι τον συκοφαντήσαμε, ούτε ότι τον εξυβρίσαμε και διασύραμε το όνομά του, αλλά γιατί… αποκαλύψαμε ένα ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που σημειωτέων ο ίδιος… ΔΙΑΦΗΜΙΣΕ ότι πρώτος αυτός ενημέρωσε την κοινή γνώμη!!! Αυτό της  πειθαρχικής ποινής αργίας των 6 μηνών!!!
 Προσκομίσαμε μάλιστα κατά την προανάκριση την ΟΜΟΛΟΓΙΑ του μηνυτή μας ότι αυτό για το οποίο μας κατηγορεί πως δημοσιεύσαμε (!) λόγω προσωπικών δεδομένων, ο ίδιος… «διαφήμιζε» ότι το ΔΙΕΔΩΣΕ πρώτος ο ίδιος στη κοινωνία σε συνεντεύξεις του!!! (σ.σ. ο κόσμος δηλαδή το είχε ήδη… «τούμπανο).
-Τέλος σημειώνουμε  ότι πλην ημών (του Μαχητή και του εκδότη της Πάνου Παπαδόπουλου), ο πρώην αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών του Δήμου Ξάνθης μήνυσε τόσο τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Δρεμσίζη όσο και τον γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου και είναι κατηγορούμενοι για τον ίδιο αδίκημα!
Περισσότερα εν καιρώ.
Ιδού λοιπόν και το κλητήριο θέσπισμα:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ
ΞΑΝΘΗΣ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤ/ΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Αριθμ. Β.Ω. Γ 2016/56
(Παλαιά Χρύσα Ξάνθης)
ή εφημερίδα Μαχητής
ΚΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΙΣΜΑ
Ο Εισαγγελέας Πλημ/κών Ξάνθης
Δυνάμει των άρθρων 245,320,321 της Ποινικής Δικονομίας.
Καλούμε τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
κάτοικο Παλαιάς Χρύσας να εμφανισθεί αυτοπροσώπως ενώπιον του Τριμελούς Πλημ/κείου Ξάνθης την 6-6-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00΄ για να δικασθεί.
Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι:
Α) Ο πρώτος κατηγορούμενος, Ιωάννης ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ του Στυλιανού, στην Ξάνθη την 26/02/2016 ανακοίνωσε και κατέστησε προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ειδικότερα στον ανωτέρω τόπο και χρόνο ανακοίνωσε το περιεχόμενο του υπ’ αριθμ. Εμπιστευτικού Πρωτοκόλλου 36/12-01-2016  εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, σύμφωνα με το οποίο επιβλήθηκε στον εγκαλούντα Δημήτριο ΜΠΕΝΗ του Κωνσταντίνου, η ποινή της αργίας των έξι (6) μηνών, με αποτέλεσμα να καταστεί το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού προσιτό σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, καθόσον αναπαράχθηκε στον έγγραφο τοπικό τύπο δια της εφημερίδας με τον τίτλο «Μαχητής» και της ηλεκτρονικής εφημερίδας με τον τίτλο «maxitisthrakis.blogspot.gr» με εκδότη και διαχειριστή τον δεύτερο κατηγορούμενο Παναγιώτη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, αλλά και στην ιστοσελίδα με την επωνυμία «XANTHILEFT» την οποία εκπροσωπεί ο τρίτος κατηγορούμενος, Γεώργιος ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ του Ηλία, αν και το εν λόγω έγγραφο έφερε αριθμό εμπιστευτικού πρωτοκόλλου και αφορούσε στην επιβολή πειθαρχικής ποινής, δηλαδή σε ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και ως εκ τούτου όφειλε ο κατηγορούμενος να διατηρήσει την εμπιστευτικότητα του εγγράφου, το οποίο χαρακτηρισθέν ως απόρρητο έπρεπε να μην διαρρεύσει στον τοπικό τύπο, ούτε να λάβουν γνώση τρίτα μη δικαιούμενα πρόσωπα.
Β) Ο δεύτερος και ο τρίτος των κατηγορουμένων, Παναγιώτης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ του Κωνσταντίνου και Γεώργιος ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ του Ηλία, στην Ξάνθη την 26/02/2016 και 05/03/2016 αντίστοιχα, ανακοίνωσαν και κατέστησαν προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ειδικότερα στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μέσω της τοπικής έντυπης εφημερίδας με τον τίτλο «Μαχητής», της ηλεκτρονικής εφημερίδας με τον τίτλο «maxitisthrakis.blogspot.gr» με εκδότη και διαχειριστή τον δεύτερο κατηγορούμενο Παναγιώτη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και μέσω της ιστοσελίδας με την επωνυμία «XANTHILEFT» την οποία εκπροσωπεί ο τρίτος κατηγορούμενος Γεώργιος ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ του Ηλία, ανακοίνωσαν και κατέστησαν προσιτά σε τρίτα μη δικαιούμενα πρόσωπα το υπ’ αριθμ. εμπιστευτικού πρωτοκόλλου 36/12-01-2016 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης σύμφωνα με το οποίο επιβλήθηκε στον εγκαλούντα Δημήτριο ΜΠΕΝΗ του Κωνσταντίνου, η ποινή της αργίας των έξι (6) μηνών, με αποτέλεσμα να λάβουν γνώση του περιεχομένου του εγγράφου αυτού οι αναγνώστες της έντυπης και ηλεκτρονικής εφημερίδας, καθώς και της ιστοσελίδας. Ωστόσο, αν και το εν λόγω έγγραφο έφερε αριθμό εμπιστευτικού πρωτοκόλλου και αφορούσε στην επιβολή πειθαρχικής ποινής, δηλαδή σε ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και εκ τούτου όφειλαν οι κατηγορούμενοι να διατηρήσουν την εμπιστευτικότητα του εγγράφου, το οποίο χαρακτηρισθέν ως απόρρητο έπρεπε να μην ανακοινωθεί από τον τοπικό τύπο και έτσι να καταστεί αυτό ευρέως γνωστό, εντούτοις παρέλαβαν αυτό σε αντίγραφο από το πρωτότυπο και το ενσωμάτωσαν στο περιεχόμενο της τοπικής ειδησεογραφίας τόσο με έντυπη έκδοση (Παναγιώτης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) όσο και με ηλεκτρονική ανάρτηση (Παναγιώτης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γεώργιος ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ).
Γι παράβαση των άρθρων: 1,12,14,16, 17,26§1α΄,27§1,51,53,57,79, ΠΚ αρ.2, 22§4 ν.2472/1997 ως ισχύει.
Μάρτυρες:
Δημήτριος ΜΠΕΝΗΣ του Κωνσταντίνου, κάτοικος Παλιάς Χρύσας Ξάνθης
Αναγνωστέα έγγραφα:
1)Εκτυπωμένα δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας «Μαχητής» και «maxitisthrakis.blogspot.gr», καθώς και της
ιστοσελίδας «XANTHILEFT».
2) Το υπ’ αριθμ. ΕΠ 5/07-03-2016 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.
Ξάνθη, 19/11/2016
Η Εισαγγελέας
Νικολέτα Καραντόλα
Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών
....
ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ… ΑΚΟΜΗ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!

ΞΑΝΘΗ: 12 Ιανουαρίου 2016
ΘΕΜΑ: «Θέση σε αργία του Δημήτριου Μπένη του Κωνσταντίνου, Δημοτικού Συμβούλου Ξάνθης Νομού Ξάνθης, κατ΄ εφαρμογή της παρ. 2α του άρθρου 233 του ν. 3852/2010».
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Έχοντας υπόψη: (μεταξύ των άλλων)…
6. Το γεγονός ότι από 1-9-2014 ο Δημήτριος Μπένης του Κωνσταντίνου, ασκεί τα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Ξάνθης Ν. Ξάνθης, ύστερα από την εκλογή του κατά τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014, σύμφωνα με την αριθμ. 30/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης και το από 24-8-2014 πρακτικό της ορκωμοσίας του.
7. Το γεγονός ότι με την υπ΄ αριθμ. 20/356/5-1-2011 απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης, ο Δημήτριος Μπένης του Κωνσταντίνου ορίστηκε Αντιδήμαρχος Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 5-1-2011 έως 31-12-2012.
8. Το αρ. πρωτ. ΓΕΔΔ/Φ.1172.2015/2135/29-9-2015 έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης περί αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών.
9. Το αρ. πρωτ. Σ.Ε.Ε.Δ.Δ./Φ.1Δ/ΕΜΠ/1131/14-9-2015 έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με το οποίο μας διαβιβάστηκε η υπ΄ αριθμ. 195/Σ/2015 Έκθεση Ελέγχου με αντικείμενο τη νομιμότητα των διοικητικών πράξεων των υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης κατά την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ενοποίηση πλατειών και χώρων πρασίνου κέντρου πόλεως Ξάνθης».
10. Την με αριθμ. Εμπ.Πρωτ. 33/29-10-2016 γραπτή κλήση σε απολογία του εγκαλούμενου από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.
11. Το από 1-12-2015 Απολογητικό Υπόμνημα του εγκαλούμενου Δημήτριου Μπένη του Κων/νου.
12. Το με αριθμ. Εμπ. Πρωτ. 34/4-12-2015 έγγραφο μας με το οποίο διαβιβάστηκαν τα στοιχεία του φακέλου της Πειθαρχικής Υπόθεσης στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών Οργάνων Ο.Τ.Α. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.
13. Το υπ΄ αριθμ. 982/11-1-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοίκησης/ Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης με το οποίο μας διαβιβάστηκε η από 7-1-2016 Γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών Οργάνων Ο.Τ.Α. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης του αρθρου 234 του ν. 3852/2010.
14. Επειδή στο πλαίσιο αναζήτησης της πειθαρχικής ευθύνης των αιρετών οργάνων των Ο.Τ.Α., ο εγκαλούμενος, Δημήτριος Μπένης του Κωνσταντίνου, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 5-1-2011 έως 31-12-2012 και ενώ ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΑΣΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την υλοποίηση του έργου «Ενοποίηση πλατειών και χώρων πρασίνου κέντρου πόλεως Ξάνθης», συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και προέβη στην υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων που αφορούσαν στο έργο από την 1η Ιανουαρίου 2011 και έπειτα και ειδικότερα:
α) Συμμετείχε, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, στη λήψη των υπ΄ αριθμ. 46/19-1-2011 περί Έγκρισης 3ου ΑΠΕ και Σύναψης Συμπληρωματικής Σύμβασης, 366/12-12-2012 περί Έγκρισης 4ου ΑΠΕ, 186/26-6-2013 περί Έγκρισης του 5ου ΑΠΕ και 45/19-2-2014 περί Έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου, αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης που αφορούσαν στο εν λόγω έργο.
β) Υπέγραψε, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, τα υπ΄ αριθμ. Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής 647/2011 Χ.Ε.Π ποσού 100.000,00 ευρώ, 824/2011 Χ.Ε.Π ποσού 122.650,23 ευρώ, 931Β/2012 Χ.Ε.Π ποσού 220.066,00 ευρώ και 10838/2013 Χ.Ε.Π ποσού 69.700,68 ευρώ που αντιστοιχούν στους εγκριθέντες λογαριασμούς του έργου, υπέρ πληρωμής της αναδόχου εταιρείας της οποίας ήταν μέλος.
15. Επειδή κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 99 του ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114Α΄) «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» : 1. Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή  εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. 2. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143.
16. Επειδή, σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Αιρετών Οργάνων Ο.Τ.Α. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης και τις προπαρατεθείσες διατάξεις του άρθρου 99 του Κ.Δ.Κ., καθιδρύεται κώλυμα συμμετοχής για τους δημοτικούς συμβούλους, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους στη λήψη εκτελεστής απόφασης των δημοτικών συμβουλίων, αλλά και με μόνη τη συμμετοχή τους στη συζήτηση ενός θέματος ή τη συμμετοχή σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο αρμόδιο όργανο, εάν οι ίδιοι ή συγγενείς τους έως το δεύτερο βαθμό, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, εξαρτούν υλικό ή ηθικό συμφέρον από τη συμμετοχή του στην εκάστοτε επίμαχη συνεδρίαση.
17. Επειδή κατά την κρίση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο εγκαλούμενος, όχι μόνο συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κατά τη συζήτηση και κατάρτιση αποφάσεων επί θέματος που αφορούσε άμεσα αυτόν, αφού η έκβαση της συζήτησης θα ασκούσε ουσιώδη επιρροή προεχόντως στην περιουσιακή του κατάσταση, αλλά υπέγραψε και τα επίμαχα χρηματικά εντάλματα πληρωμής ως εντολέας για την πληρωμή της εντολοδόχου αναδόχου Α.Ε., μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας ετύγχανε, επιδεικνύοντας βαριά αμέλεια.
18. Επειδή κατά τα ανωτέρω στοιχειοθετείται από το Πειθαρχικό Συμβούλιο το πειθαρχικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από Βαριά αμέλεια, επιβάλλοντας στον ελεγχόμενο Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτριο Μπένη του Κωνσταντίνου την πειθαρχική ποινή της αργίας έξι (6) μηνών από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου που κατέχει.
                                            ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Θέτουμε σε κατάσταση αργίας, τον Δημήτριο Μπένη του Κωνσταντίνου, Δημοτικό Σύμβουλο Ξάνθης, γιατί υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από Βαριά αμέλεια και επιβάλλουμε σε αυτόν την πειθαρχική ποινή της αργίας έξι (6) μηνών από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, για τους λόγους που ειδικότερα περιγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης αυτής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »