*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Φεβρουαρίου

Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: Το μόνο που τους νοιάζει…ν’ αδειάσουν τα χωριά και να πάνε το σχολείο στη Ξάνθη!

10 Φεβρουαρίου
ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ξέσπασε για τα καλά χθες στην εκπομπή ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης πρωτίστως για τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και στη συνέχεια για τους γονείς που τον κατηγόρησαν γιατί με την βροχόπτωση το σχολείο γέμισε και πάλι νερά, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, γνωρίζουν ότι ήδη ο Δήμος προνόησε, δημοπρατήθηκε το έργο και τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ενδεχομένως να ολοκληρωθεί η επισκευή της στέγης και η περίφραξη ενός τμήματος.
Το έργο προϋπολογισμού 67.000 ευρώ δόθηκε με διαγωνισμό σε εργολάβο που έδωσε έκπτωση 61% και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 15-20 μέρες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αβδήρων και προβλέπει την επισκευή της 600 τμ στέγης, οπότε είναι θέμα λίγου χρόνου να μπάζει νερά στις βροχοπτώσεις.
Είναι όμως απολύτως ψευδής ο ισχυρισμός ότι μπορεί η στέγη να πέσει επάνω κεφάλια των παιδιών όπως γράφουν οι γονείς στην επιστολή τους, επεσήμανε με έμφαση μιλώντας για υπερβολές καθώς το μόνο που ενδιαφέρει πρωτίστως τον διευθυντή και τους γονείς είναι να μετεγκατασταθεί το σχολείο από τη Διομήδεια στη πόλη! Να αδειάσουν δηλαδή όλα τα χωριά και τα πάντα να ‘ρθούνε στη πόλη, τόνισε με σημασία μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» χθες το μεσημέρι ο κύριος Τσιτιρίδης.
Πάντως ο Δήμαρχος Αβδήρων, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη για την μετεγκατάσταση του σχολείου σε άλλο κτίριο
Γενικά όπως φάνηκε και χθες πάντως, το χάσμα μεταξύ μουσικού σχολείου και Δημάρχου Αβδήρων φαίνεται να μεγενθύνεται…
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ! ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ… Κάπου εκεί στη Διομήδεια… πέρα βρέχει!
Επισημαίνεται ότι των χθεσινών δηλώσεων του Δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, προηγήθηκε |Νέα επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης που ζητούν την άμεση προσωρινή μετεγκατάσταση του Σχολείου έχοντας μάλιστα και την πλήρη στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.
Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:
Tην Τετάρτη 8-2-2017 και ώρα 11:00 στη Διομήδεια και στο κτίριο που στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ξάνθης κ. Κ. Ζαγναφέρη.
Ο κ. Ζαγναφέρης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Μουσικού Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και το επισκέφτηκε προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του κτιρίου και τις συνθήκες λειτουργίας που επικρατούν σ’ αυτό μετά και τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.
Είναι η πολλοστή φορά που το Σχολείο μετά από βροχόπτωση μπάζει νερά σε πολλά σημεία του.
Ακριβώς για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης είναι θετικός στο αίτημά μας για άμεση προσωρινή μετεγκατάσταση του Σχολείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο έγγραφο ενημερώθηκε τόσο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, όσο και ο Δήμαρχος Αβδήρων, οι οποίοι και δεν έδωσαν σημεία ζωής.
Πριν από λίγες ημέρες το Σχολείο είχε πλημμυρίσει ξανά και οι μαθητές του τμήματος Β2 του Γυμνασίου με έγγραφό τους προς τον διευθυντή – το οποίο επισυνάπτουμε –, εκτός από την αγανάκτησή τους για την κατάσταση αυτή εξέφρασαν και τη διάθεση αρκετών παιδιών του τμήματος τους να εγκαταλείψουν το σχολείο αυτό, στο οποίο σημειωτέον επέλεξαν να φοιτήσουν και, μάλιστα, διαγωνίστηκαν με άλλους συνομηλίκους τους για να τα καταφέρουν. Στα προβλήματά τους προστέθηκε και η ξαφνική και αναίτια αλλαγή της καθηγήτριας Ιστορίας για δεύτερη φορά. Για τους λόγους αυτούς προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους τη Δευτέρα 6-2-2017. Την Τρίτη 7–2–2017 και την Τετάρτη 8-2-2017 ο διευθυντής του σχολείου κ. Κουτάκης, προκειμένου να περισώσει την κατάσταση, από το πρωί με κουβάδες και σφουγγαρίστρες μάζευε τα βρόχινα νερά και όχι μόνο.
Αυτά γίνονται στον τόπο που θέλει να καυχιέται ότι γέννησε τον Μάνο Χατζιδάκι…
Από το Σύλλογο Γονέων
του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης
ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Β2 ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Διομήδεια, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017
Κύριε Διευθυντή,
Απευθυνόμαστε σε εσάς για να εκφράσουμε , ως μαθητές του Β2, τη δυσαρέσκειά μας σχετικά με σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως τάξη.
Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη (16 και 17 Ιανουαρίου), που έβρεχε καταρρακτωδώς, η αίθουσά μας άρχισε να στάζει. Έσταζε κυριολεκτικά πάνω στα κεφάλια συμμαθητών μας, τόσο που αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε θέση στα θρανία.
Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να βρεθούμε την Τετάρτη το πρωί μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Στο κέντρο της αίθουσας είχε δημιουργηθεί μια «λιμνούλα» με το νερό, που, ακόμα κι εκείνη τη στιγμή έσταζε. Έτσι, αναγκαστήκαμε να κάνουμε το μάθημά μας στην ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ του σχολείου, με τις αλατιέρες και τα λαδόξιδα!
Χρειάστηκαν τρεις ώρες για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην αίθουσά μας και στην ομαλότητα. Πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για να εξηγήσουμε την αγανάκτησή μας.
Γνωρίζουμε, επίσης, ότι είστε ενήμερος και για τα άλλα προβλήματα της αίθουσάς μας. Δύο από τα έξι φώτα της αίθουσας ΔΕΝ λειτουργούν και άλλα δυο αναβοσβήνουν με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται κουραστικό και στα ‘σκοτεινά’. Ακόμα, ο διαχωριστικός τοίχος από ΓΥΨΟΣΑΝΊΔΑ, δυσκολεύει την πραγματοποίηση του μαθήματος, καθώς δεν υπάρχει ηχομόνωση, στοιχείο που σε ένα μουσικό σχολείο είναι απαραίτητο.
Τα προβλήματα αυτά, δεν σας τα λέμε για να μας λυπηθείτε, ούτε απλά για να σας ενημερώσουμε. Τα λέμε για να δηλώσουμε ως ΣΥΝΟΛΟ ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν γίνεται να κάνουμε μάθημα κάτω από τέτοιες συνθήκες! Ήδη, αρκετοί μαθητές σκέφτονται την αποχώρησή τους από το σχολείο στο τέλος της χρονιάς, πράγμα που είμαστε σίγουροι ότι σας ενδιαφέρει.
Ελπίζουμε πως θα δράσετε σύντομα και θα ενημερώσετε και τους αρμόδιους για την ανεπίτρεπτη κατάσταση, όχι μόνο της τάξης μας, αλλά ολόκληρου του σχολείου.
Είμαστε σίγουροι πως η αίθουσά μας δεν είναι η μόνη που έχει προβλήματα. Ναι, ζητάμε να δράσετε σύντομα γιατί είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι και να είστε σίγουρος πως θα δείχνουμε την δυσαρέσκειά μας, όποτε μπορούμε.
Με εκτίμηση,
Οι μαθητές του Β2


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »