28 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH Όλοι οι δρόμοι οδηγούν το Σάββατο στη Βραδιά ΟΝΕΙΡΩΝ!

28 Δεκεμβρίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Με μοναδικό τρόπο, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου από τις 11 το βράδυ τη ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ για την υποδοχή του νέου χρόνου.
Πυροτεχνήματα, βεγγαλικά, κρασιά και φυσικά καλλιτέχνες που όλοι μαζί θα τραγουδήσουνε για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Πάνος Παπαδόπουλος και θα μεταδώσει ζωντανά σε όλη την Περιφέρεια από τον Έβρο μέχρι τις Σέρρες και την Χαλκιδική το Xanthi channel.
……
*Μαγικές εικόνες από αργά το βράδυ της Δευτέρας και πάλι στο Δασικό χωριό της Ορεινής Σταυρούπολης καθώς ο πρώην Πρόεδρος του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης Θανάσης Καραγιάννης ανήρτησε φοβερές φωτογραφίες στο fb με την περιοχή να έχει «ντυθεί» και πάλι τα άσπρα…(σ.σ. Η φωτογραφία στο κέντρο της σελίδας)
……
*Κατανοώ την πικρία της Γεωργίας Ανδρέου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση χολή κατά του κόμματος που επί τόσα χρόνια την είχε στα ψηφοδέλτιά της και την ψήφισε....
-Κάπου έχει καταντήσει και «γραφικότητα» η επιμονή της να μπαίνει τα ψηφοδέλτια ακόμη και σε μη εκλόγιμη σειρά, ενώ στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 για παράδειγμα που έγιναν εκλογές με λίστα και πάλι, δεν έτρεξε καθόλου!
-Με αποτέλεσμα να τρέξει μόνο ο Κοντός και να χαθεί τελικά η έδρα αφού κανείς άλλος δεν…κινήθηκε! Όλοι κάνανε…αγώνα από τον καναπέ και τα καφέ! Με πρώτους και καλύτερους τους Δημάρχους που εκλέχθηκαν βέβαια εξ’ αιτίας του Κοντού…
…….
*Άλλωστε και εκλογές να γίνουν μέχρι 24 Μαρτίου, ο Τσίπρας θα τις κάνει με λίστα κι όχι με Σταυρό… Οπότε γιατί να μην ανανεωθεί το ψηφοδέλτιο του κόμματος με ένα νέο πρόσωπο; 
Εκτός αν θεωρείς βέβαιο Γεωργία μου ότι θα κερδίσει η Ν.Δ. και θα πάρει και τις 3 έδρες, κάτι ανάλογο που συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015. Οπότε νίπτω τα χείρας μου…
….

Σύλληψη 47χρονου & 38χρονου στην Καβάλα για λειτουργία 2 καταστημάτων χωρίς άδεια
Συνελήφθησαν την 26-12-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 38 ετών, διότι, ο πρώτος ως προσωρινά υπεύθυνος και ο δεύτερος ως ιδιοκτήτης, λειτουργούσαν δύο (2) διαφορετικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς να κατέχουν τις σχετικές άδειες για την ίδρυση και λειτουργία τους. 
….
Τουρκία: Στο μικροσκόπιο των αρχών οι αναρτήσεις πολιτών στα social media
Οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνες σε βάρος 10.000 ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτοι για «τρομοκρατική δράση» ή για «προσβολή κυβερνητικών αξιωματούχων» μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.
Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, στα μέσα Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προχώρησαν σε εκκαθαρίσεις σε ευρεία κλίμακα. Οργανώσεις για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχίες για τις εξελίξεις αυτές και κατηγορούν την Άγκυρα για «φίμωση» της αντιπολίτευσης.
Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι που κατηγορούνται για «προπαγάνδα», «υπεράσπιση της τρομοκρατίας» ή ακόμη και για «προσβολή κρατικών αξιωματούχων» τέθηκαν υπό κράτηση τους τελευταίους 10 μήνες.
Οι τουρκικές αρχές κατηγορούνται συχνά ότι παρεμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από ορισμένα γεγονότα (π.χ. επιθέσεις εξτρεμιστών σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
….
Επανεξελέγη Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο Σταμάτης Σακελλίων, αναπληρωτής ο Φερχάτ Οζγκιούρ
Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης επανεξελέγη ο Σταμάτης Σακελλίων ύστερα και από τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες ενώ αναπληρωτής Γραμματέας εκλέχτηκε ο Φερχάτ Οζγκιούρ.
Αναλυτικά η 5μελής Γραμματεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης αποφασίστηκε να συγκροτηθεί από τα εξής μέλη:
Ζάχο Δημήτρη
Κουτάβα Απόστολο
Λαφτσή Ελένη
Σακελλίων Σταμάτη
Φερχάτ Οζγκιούρ
….
Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 28/12 το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου με 3 θέματα.
Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου θα γίνει την Τετάρτη 28/12 και ώρα 14:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με τα τρία θέματα ημερήσιας διάταξης.
Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου θα γίνει την Τετάρτη 28/12 και ώρα 14:00 μ.μ. με τρία θέματα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο).
Αναλυτικά τα θέματα:
1ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. «Π.Π.Α.Π.» Δήμου Τοπείρου.
2ο ΘΕΜΑ: Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Τοπείρου και αναπληρωτών αυτών για τη συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων σύμφωνα με τον Ν.2881/01 (ΦΕΚ 16 Α’/06-02-2001) και την Υ.Α. 2123/36/01(ΦΕΚ 1438 Β/22-10-2001). (Εισήγηση: Δήμαρχος)
3ο ΘΕΜΑ: Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Τοπείρου και αναπληρωτών αυτών για τη συγκρότηση επιτροπής με θέμα α) τον «Χαρακτηρισμό των παραλιακών χώρων πολυσύχναστων ή μη» όπως ορίζεται στο άρθρο 1 παρ. γ του Π.Δ. 23/2000 και β) την «Εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής» σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΓΚΛ20 (ΦΕΚ 444Β’/16-04-1999). (Εισήγηση: Δήμαρχος)
….

«Αυτός ο Τάφος είναι ζωντανός»
Η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που ανέλαβε την αποκατάσταση του μνημείου της χριστιανοσύνης, Τόνια Μοροπούλου, αποκαλύπτει στη Realnews άγνωστες λεπτομέρειες και φωτογραφίες-ντοκουμέντο του Τάφου του Ιησού.
«Νιώσαμε δέος ανοίγοντας μετά από αιώνες τον Πανάγιο Τάφο. Επί της νεκρικής κλίνης είδαμε τις αύλακες για τα σωματικά υγρά του Ιησού και μία θέση για την κεφαλή προς Δυσμάς...».
Τις συγκλονιστικές στιγμές της αποκάλυψης των μυστικών του Πανάγιου Τάφου περιέγραψε στη Realnews η επιστημονική υπεύθυνη της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου Τόνια Μοροπούλου.
«Οταν ανοίξαμε τον Τάφο, ζήσαμε το θαύμα. Αυτός ο Τάφος είναι ζωντανός! Στέλνει το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας. Η κλίνη του βράχου είναι εμποτισμένη με αρωματικά έλαια, γεγονός που αποδείχθηκε και επιστημονικά, όταν ολοκληρώθηκε η χημική μελέτη που κάναμε», αναφέρει η επικεφαλής της πολυπληθούς ομάδας των Ελλήνων επιστημόνων από πέντε Σχολές και επτά Εργαστήρια του ΕΜΠ που ανέλαβαν την ευθύνη της αποκατάστασης του μνημείου.
………..

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων, σήμερα Τετάρτη 28/12 η κηδεία του
Την εκδημία του μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνος, βοηθού επισκόπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Φεβρουαρίου 1946. Σπούδασε Θεολογία στο Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου Παρισίων. Από το 1962 μέχρι το 1986 υπηρέτησε στα Ιεροσόλυμα. Διάκονος χειροτονήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1964 και πρεσβύτερος το 1967. Υπηρέτησε ως ηγούμενος στη Γάζα από το 1981 μέχρι το 1986 και ως εφημέριος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών από το 1986 μέχρι το 1995. Στις 29 Ιανουαρίου 1995 χειροτονήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος Μαραθώνος, βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και διετέλεσε πρωτοσύγκελος αυτής το διάστημα 1995 - 1998. Στις 10 Οκτωβρίου 2012 προήχθη σε τιτουλάριο μητροπολίτη.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Δωδώνης Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »