*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Οι Γιαννακίδηδες "πέφτουνε"....αλλά ο Τσέπελης μένει!

23 Νοεμβρίου
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
 «Κολλητός» με τους Γιαννακίδη-Καραλίδη, κολλητός και με τον Μέτιο!
(Οι Περιφερειάρχες πέφτουνε…μα ο Τσέπελης μένει…!)
………….

Δεν κατάφερε όμως ο Ξυνίδης να κρύψει την… «ζήλια» του για τα τσίπουρα του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο Σταυροχώρι, όπου ήταν προσκεκλημένοι όλοι οι εκλεκτοί συνεργάτες και όχι μόνο του Δημάρχου! Και επειδή ο Θανάσης τυγχάνει φαν του κρασιού και όχι του τσίπουρου, εκείνο που μάλλον ζήλεψε περισσότερο ήταν τα… σουτζουκάκια «δια χειρός Σωτήρη»!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Εγώ προτείνω στον Κυριάκου να κάνει ένα ιδιαίτερο τσιμπούσι με τσίπουρα για την αντιπολίτευση… Κι αν ο Θανάσης θέλει κρασί, υπάρχει και ο οίνος Σγουρίδης!
………..

«Μούγκα στη στρούγκα» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος στα ερωτήματα που του έχουμε κάνει για τις απευθείας του Καρυπίδη στη ΔΕΥΑ τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον προκάτοχό του Γιώργο Σίσκο…
-Μέχρι βέβαια να τα αποκαλύψουμε εμείς και να μη ξέρει και πάλι που θα «κρυφτεί»… Αν πάντως οι Χατζόπουλοι είναι το «νέο» της Νέας Δημοκρατίας, απλά…κλάψτα Κυριάκο !
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «Σεμνά & Ταπεινά» του «Μ»)
-Κλάψτα Κυριάκο, ή κλάψτα Αυγενάκη που πήγε στο Κυβερνείο να «ευλογήσει» (;) τον Σπύρο Τσιλιγγίρη; 
………….
                Σεμνά &Ταπεινά!
*Σύμφωνα με το άτυπο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σιδηρόπουλο,
στη Θράκη θα βρεθεί την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα θα αφιχθεί αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κι αφού συναντήσει εκεί φορείς, στελέχη, τους βουλευτές και κόσμο, στη συνέχεια θα έρθει στη Ξάνθη για σειρά επαφών με τελική κατάληξη την Κομοτηνή όπου και προγραμματίζει μάλιστα πολιτική ομιλία στις 19.30
…..
Παρακαλώ το κεντρικό γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει επακριβώς το πρόγραμμα… Με τίποτα δεν μπορώ να ανεχτώ διάψευση του Giannis κι αυτό γιατί όταν πήγα στο XanthiLeft να τσεκάρω την είδηση…δυστυχώς δεν την βρήκα ούτε με ψιλά γράμματα!
-Να ξέρει ο Giannis και να μη ξέρει ο σύντροφος George; Αρχίζω και τρελαίνομαι …
…..
*Φύλαγε τη ψήφο σου, να κοιμάσαι ήσυχα τη νύχτα...!
Αυτό θα σκέφτηκαν Ειρήνη Πυρνάρη και Αλεξία Γκιρτζίκη και στο μπερδεμένο πράγματι θέμα της οδού Σάρδεων ψήφισαν λευκό…
-Δεν είναι εποχές για δικαστήρια και παραβάσεις καθήκοντος!
…..
*Την ίδια ώρα μαθαίνω ότι από την πίσω πόρτα, εμφανίστηκε χθες  στα δικαστήρια προφανώς για κάποια υπόθεση του Δήμου, ο Δήμαρχος Ξάνθης.
Για ποια υπόθεση πήγε, τι ακριβώς είπε… μόνο ο ίδιος φαντάζομαι το ξέρει κι ο Π. Ταρενίδης. Ο Κυριάκος είναι μόνο για τα τσίπουρα..!
…….
Με απόφαση Μέτιου! Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ο Δημήτρης Πέτροβιτς!      
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όρισε με απόφασή του, στο εξής ως Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, όταν ο ίδιος απουσιάζει ή κωλύεται ή για οποιονδήποτε λόγο η θέση είναι κενή, τον άμεσα εκλεγμένο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτσ του Θεοδώρου.
Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης
(σ.σ. Αυτό κι αν ήταν ματ του Χρήστου στον Θόδωρο Μαρκόπουλο και στον ανεψιό του τον Μπάμπη…).
……
Γιατί πήγε μόνος ο Σπύρος Τσιλιγγίρης στη συνάντηση με Αυγενάκη στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ;
Μόνος πήγε ο πρώην ιδιοκτήτης μπαρ και συνέταιρος του "Πύρρου", γιατρός και Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης στη συνάντηση με τον Αυγενάκη και τον Μέτιο…
Όπως μαθαίνω, ο γραμματέας της  Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτός που επέβαλε στο να μην είχε κανέναν «δικό» του στη συνάντηση και συζήτησή τους κι έτσι αναγκαστικά πήγες μόνος…προκειμένου να μεταφέρει στον  Αυγενάκη τον μεγάλο του "πόθο" να γίνει βουλευτής!
(σ.σ. Δεν ξέρω βέβαια αν τον ενημέρωσε οτι στις εσωκομματικές εκλογές ξημεροβραδιάζονταν στο γραφείο του Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη...)
Από την άλλη βέβαια στις 1 τα μεσάνυχτα επέστρεψε ο Φανουράκης από τα Τρίκαλα οπότε ένας λόγος παραπάνω να μην προλάβει να πάει και ο ίδιος, ενώ στη συνάντηση δεν παραβρέθηκε ούτε ο Περιφερειάρχης της Ν.Δ. και οπαδός του Σπύρου Αντώνης Πασχάλης, ούτε όμως και ο γιος του Δημήτρη Γαλανόπουλου…
Ο Αυγενάκης από τη δική του πλευρά είχε δίπλα του τον Χρήστο Μέτιο που κανόνισε και τη συνάντηση (σ.σ. Άλλωστε πως αλλιώς θα έπαιρνε τη ψήφο του Σπύρου), τον Οικονόμου και τον Μητσοτακικό Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Αντωνιάδη.
…………….
Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι ιερό κείμενο - Μπορεί να συζητηθεί
Επανέρχεται και επιμένει στις γνωστές θέσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάνης ο τούρκος πρόεδρος, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις και κάνοντας ουσιαστικά λόγο για ενδεχόμενη αναθεώρηση ολόκληρου του εδαφικού status quo της Τουρκίας.
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα "A Haber" ο Τούρκος Πρόεδρος σε νέες του δηλώσεις σημείωσε ότι "η Συνθήκη της Λωζάννης, που ορίζει τα σύνορα της σημερινής Τουρκίας, δεν είναι ένα «ιερό κείμενο» που δεν μπορεί να μείνει ανέγγιχτο", προσθέτοντας στη συνέχεια ότι "ότι η Τουρκία είναι φυλακισμένη στα συμφωνηθέντα του 1923", λέγοντας μάλιστα με νόημα ότι το γεωπολιτικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί μετά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τον Ψυχρό Πόλεμο έχει πλέον παρέλθει.
Όπως σημείωσε, «θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο. Ακόμη επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στην Λωζάνη. Να μας συγχωρέσουν. Και φυσικά θα την συζητήσουμε, θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα», είπε επί λέξει ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Στη Λωζάννη πέσαμε από τα τρία εκατομμύρια στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μας πήραν μέρη που βρίσκονταν μπροστά στη μύτη μας και κάποιοι μιλούν με υπερηφάνεια γι’αυτό το γεγονός», κατέληξε.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »