*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Νοεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Στο καφενείο του Καλτσά το βράδυ της Τετάρτης ο Βασίλης Ρούφος...

25 Νοεμβρίου
Η ΛΕΖΑΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Όπου Τσέπελης κι  Αλέξης Νταμπουραρζής κι ο…Βασίλης Ρούφος! Ο Τσιλιγγίρης μόνο λείπει…
………

Άσχετα από την τροπή που πήρε φέτος η γνωστή υπόθεση και την μεγάλη συζήτηση που έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, περιττό είναι να πούμε ότι στηρίζουμε σαφώς την διοργάνωση της «γειτονιάς», αναγνωρίζοντας την πατρότητά της στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Παντού γίνονται Γειτονιές του Αϊ Βασίλη Τένη μου… Απλά οι Σερραίοι για παράδειγμα, αντί για «Γειτονιά» έχουν το… «Χωριότου Αϊ Βασίλη!» Με… Λουνα-παρκ-έρη τον «κολλητό» της Πέπης
……..

Ήταν τότε που όλοι οι Δήμαρχοι (ακόμη και οι κομματικά ομοϊδεάτες) μ’ έβριζαν, γιατί δεν εγκρίθηκαν τα δήθεν έργα τους μέσω του προγράμματος, που κατέληγαν περιέργως όλα σε δράσεις προβολής, με αποδέκτες τοπικούς δημοσιογράφους και εκδότες.
(Ο Σωκράτης Ξυνίδης στο face book)
-Ευτυχώς τη «γλιτώσαμε» αυτήν τη φορά… Πρώτον γιατί μιλάει για… κομματικά ομοίδεάτες δημάρχους και εκδότες και δεύτερον γιατί… ήμασταν «κομμένοι» από το Υπουργείο του Καψή την περίοδο εκείνη!
…………

Σεμνά &Ταπεινά
*Αποκλειστικό σχόλιο. Κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας τα όσα διαρρέει ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, ότι δηλαδή ο πρώην Πρωθυπουργός...ζήτησε συνάντηση μαζί του, απάντησαν ότι δεν τον γνωρίζει καν τον κύριο…
-Απλά κάποιος του τον «σύστησε» στο ξενοδοχείο Elisso όπου είχε θρονιαστεί και τον περίμενε και αυτό είναι όλο…!
…..
*Και για να ακριβολογώ, γιατί δεν μιλάμε ούτε για τον Αντώνη Πασχάλη, ούτε για τον Βώβο, ούτε και για τον Φανουράκη…
-Δύο άτομα τηλεφώνησε ο Αντώνης πριν έρθει στη Ξάνθη και ζήτησε να τους δει από κοντά.
Ο πρώτος ήταν ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός που τον ξενάγησε μάλιστα και στις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΕ κι όσοι ήταν και στο δείπνο στο ΚΤΗΜΑ, μπορούν να σας πουν το φιλικό κλίμα που επικρατούσε ανάμεσά τους..
…..
*Ο δεύτερος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης στον οποίο επίσης τηλεφώνησε από την Αθήνα και τον συνάντησε of the record στη σουϊτα του στο Elisso.
…..
*Κι επειδή ο πρώην επιχειρηματίας μπαρ και συνέταιρος του Πύρρου λέει διάφορα, τον προκαλώ να με διαψεύσει στο ότι…
-Μόνος του πήγε στο Elisso και περίμενε επί ώρες τον Σαμαρά για να του τον «συστήσει» ο... Αντώνης Πασχάλης που ανέλαβε να τον προωθήσει, επειδή ψήφισε για Περιφερειάρχη τον Μέτιο! Όποιος τολμάει, ιδού ας με διαψεύσει!
………..
ΦΤΑΣΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ;
Αληθεύει ότι κάποιοι υποσχέθηκαν ακόμη και… «λεφτά» για να τους βάλουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;
Τι άλλο θ’ ακούσω τελικά για τις επίδοξους «δελφίνους» που κάνουν πως και πώς να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας…!
Κάποιος λοιπόν από αυτούς όπως κυκλοφορεί στη πιάτσα, είναι διατεθειμένος ακόμη και να… πληρώσει» όσους και αν χρειάζεται, αρκεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο.
Ρωτάω λοιπόν ευθέως τόσο τη ΝΟΔΕ αλλά και όσους ενώ γνωρίζουν τις καταστατικές αρχές του κόμματος, κλείνουν τα «μάτια» σ’ αυτά τα τερτίπιτα…
-Αληθεύει ότι «δελφίνος» του κόμματος «πληρώνει» όσο - όσο, αρκεί να τον βάλει το κόμμα στο ψηφοδέλτιο;
-Διότι αν φτάσαμε μέχρι εκεί και δεν είναι… «αρβύλα» τα όσα ακούγονται, τότε πολύ «επικίνδυνα» είναι τα πράγματα…!
……….
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΦΟΣ!
Περίμενε το βράδυ της Τετάρτης στο καφενείο του Καλτσά τον Τσιλιγγίρη για να τον κεράσει… ποτό!
Δεν ξέρω σε πόσες βάρκες πατάει ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Βασίλης Ρούφος, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάει το γνωμικό ότι «όποιος πατάει σε δυο βάρκες», κινδυνεύει να βρεθεί στη… θάλασσα!
Επειδή λοιπόν την περασμένη εβδομάδα επιχείρησε να με διαψεύσει ο συγκεκριμένος κύριος, ισχυριζόμενος ότι έχει να πάει…6 μήνες στου Καλτσά το καφενείο, απλά και ως ενημέρωση σας αποκαλύπτω ότι…
Το βράδυ της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου γύρω στις 10 η ώρα, ο συμπαθής κατά τα άλλα Βασίλης, «περίμενε» τον… γιατρό για ποτό στο καφενείο του Καλτσά! 
Και λέω «περίμενε», γιατί πήγε… πιο μπροστά από τον Σπύρο Τσιλιγγίρη κι έλεγε ο ίδιος στους λοιπούς θαμώνες ότι, «περιμένει τον γιατρό να τον… κεράσει!  
(σ.σ. Αν και στο τέλος, πάντα ο αυτοχριστείς πολιτευτής πληρώνει όπως λένε οι κακές γλώσσες…! Ρωτήστε και τον Μέτιο ή τον Αυγενάκη…).
………………
Δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους μειονοτικούς πληθυσμούς υπέγραψε χθες ο Νίκος Παππάς.
Απόφαση με την οποία παρέχεται δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης, υπέγραψε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Το νέο πρόγραμμα ονομάζεται «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μειονοτικών Πληθυσμών της Θράκης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης» και αναμένεται να καλύψει περίπου 120.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης.
Η δράση υλοποιείται με δημόσια επιχορήγηση, μέσω της οποίας κάθε δικαιούχος θα επιλέγει τον πάροχο και το πρόγραμμα που τον εξυπηρετεί. Το συνολικό κόστος της ανέρχεται στα 3,72 εκατ. ευρώ. Η δημόσια επιχορήγηση θα καλύψει το κόστος χορήγησης του απαραίτητου εξοπλισμού (δορυφορικό – τερματικό - «πιάτο» και αποκωδικοποιητής, καλωδίωση και εξαρτήματα) και, κατά περίπτωση, και την εγκατάσταση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »