*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Νοεμβρίου

SEE THROUGH Οι ειδήσεις με άλλο "μάτι"...

25 Νοεμβρίου
Στους δρόμους της Ξάνθης χθες ΠΑΜΕ και Φοιτητές με σύνθημα «Δουλειά για όλους μόρφωση – υγεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»
………..
Άκουσον!
Άκουσον!
*Βρε τον γιατρό Σπύρο Τσιλιγγίρη… Όλοι τον… ζητάνε όταν έρχονται στη Ξάνθη κι όλο αυτός «τρέχει»από πίσω τους!
-Στο τέλος θα ισχυρίζεται ότι κι ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Βασίλης Ρούφος μόνος του… «τρέχει» στο καφενείο του Καλτσά;!
-Περιμένοντάς τον να τον… κεράσει Τζώνυ που πορπατάει, όπως το βράδυ της Τετάρτης…!
-Στον «ύπνο» του τον βλέπει ο Βασίλης και την άλλη μέρα… τον περιμένει στο καφενείο, υλοποιώντας το όνειρό του!
……
*Εκλογές μου μυρίζονται! Και γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί σύμφωνα με το δελτίο τύπου που πήρα χθες από το Συντονιστικό όργανο των Κτηνοτρόφων ΑΜΘ επιτέλους… τους «δέχεται» η Αυτού Μεγαλειότης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Ευτυχώς…
….
*Σας ενημερώνουμε –λένε στο δελτίο τύπου οι κτηνοτρόφοι-ότι μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του Υπουργού ΑΑΤ κ. Ε. Αποστόλου προς τους κτηνοτροφικούς συλλόγους της περιφέρειάς μας, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 12μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ με τους εκπροσώπους των συλλόγων.
Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ
1. Δήμου Κάτω Νευροκοπίου
2. Δήμου Προσοτσάνης
3. Νομού Καβάλας
4. Νομού Ξάνθης
5. Δήμου Ιάσμου
6. Νομού Ροδόπης
7. Δήμου Αλεξανδρούπολης
8. Συνεταιρισμός Θρακών Αμνός
-Ποιος στη χάρη σου Σάκη Λουκμακιά! Τώρα ο αγώνας δικαιώνεται..!
……………..
Με μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24/11 η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Δημοσίου με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Οικοτρόφων  Φοιτητών Ξάνθης στην πλατεία Ελευθερίας. Με συνθήματα «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, ΟΡΓΑΝΩΣΗ παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω» και «Δουλειά για όλους μόρφωση – υγεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» κάλεσαν τον ξανθιώτικο λαό σε ξεσηκωμό μπροστά στο νέο πακέτο αντιλαϊκών  μέτρων και μαζική συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ
………..
Η Ελένη Κίτσου και η Ελλήνων Συνέλευσις σήμερα Παρασκευή 25/11 στις 18.00 στο «Καφέ της Μαρίας» στη Μέλισσα Τοπείρου.
Σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης στο χωριό Μέλισσα του Δήμου Τοπείρου, στο «Καφέ της Μαρίας».
Θα παρουσιαστεί ο Εθνικός μας πλούτος και τα χρηματο-οικονομικά εργαλεία του Αρτέμη Σώρρα που διέθεσε στον Ελληνικό λαό, τα οποία θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την οικονομική κρίση και τη δόμηση των βάσεων για το μέλλον μας.
Επίσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος εξόφλησης των οφειλών του κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, σε Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΤ και Δήμο.
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 2
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τηλ: 2541072244- 6945875651
……………

Ανανέωση επαγγελματικών αδειών λαϊκών αγορών Δήμου Αβδήρων
Ο Δήμος Αβδήρων ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
Α. Με την αριθ. 262/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας δόθηκε  προθεσμία  μέχρι και τις 16-12-2016 στους  κατόχους των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκής αγοράς που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Αβδήρων και  δεν έχουν ανανεώσει τις επαγγελματικές τους άδειες μέχρι σήμερα, να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 
Β. Η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 11-01-2017 οπότε και θα έχουν ανανεωθεί όλες οι άδειες για τις οποίες συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Γ. Σε κάθε περίπτωση, όταν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά δεν είναι πλήρη ή δεν αιτιολογούν την ανανέωση της άδειας, η ανανέωση απορρίπτεται και
Δ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Κτηνοτροφίας, Αλιείας & Γεωθερμίας τηλ. 2541352580, 2541352581, 2541352531.
……………….

Κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης
Η Υπηρεσία Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης, μετά από συντονισμένη προσπάθεια και καταγραφή επικίνδυνων, λόγω ύψους, δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους, προχώρησε στο κλάδεμά τους, για την αποφυγή ενδεχόμενων ατυχημάτων.
Οι εργασίες κλαδέματος πραγματοποιήθηκαν με τα μέσα που διαθέτει η υπηρεσία, αλλά και με μισθωμένα γερανοφόρα μηχανήματα.
Συνολικά κλαδεύτηκαν περισσότερα από τριάντα (30) δένδρα, άκρως επικίνδυνα, στα νεκροταφεία Χρύσας, Σταυρούπολης και Ξάνθης, στο Νησάκι – Νερόμυλο, στην περιοχή «Λιμνίο», πέριξ του Δημοτικού Καταστήματος (πρώην Δημαρχείο) Σταυρούπολης και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.
Τα συγκεκριμένα δένδρα κλαδεύτηκαν προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι για πεζούς και ιδιαίτερα για τα παιδιά.
Η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
………..

Απάντηση Όλγας Γεροβασίλη στη Βουλευτή Δράμας Χαρά Κεφαλίδου για το Επίδομα Παραμεθορίου
Απάντηση στην ερώτηση της Βουλευτού του Νομού Δράμας Χαράς Κεφαλίδου σχετικά με το θέμα του υιοθέτησης οριστικής λύσης για το Επίδομα Παραμεθορίου δόθηκε από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη.
Όπως αναφερόταν στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής, και στην οποία επισήμανε ότι το Επίδομα Παραμεθορίου έχει μπει στο στόχαστρο της Κυβέρνησης η οποία επιχειρεί σταδιακά την κατάργησή του στους Δημοσίους Υπαλλήλους που υπηρετούν στους Νομούς Δράμας, Σερρών, Κιλκίς και Πέλλας, ρωτήθηκαν οι  Υπουργοί πότε σκοπεύουν να εκδώσουν τη σχετική ΚΥΑ, εάν θα διατηρηθεί η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου μετά την 01/11/2016 για τις περιοχές Δράμας, Σερρών, Κιλκίς και Πέλλας και εάν προτίθενται να προβούν στην προώθηση πάγιας νομοθετικής ρύθμισης για την οριστική διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.
Στην απάντησή της η κ. Υπουργός επισημαίνει ότι το επίδομα εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος και με τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους και ότι με κοινή απόφαση των δύο Υπουργείων προβλέπεται να καθοριστούν εκ νέου οι παραμεθόριες περιοχές λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών.
Τονίζει δε, η Υπουργός, ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία επανεξέτασης του καθορισμού των απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί για το εν λόγω θέμα.
Σε αναμονή είναι η απάντηση από το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.
……………

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ Θράκης στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής
Φοιτητές της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, την Τετάρτη (23-11-2016) το πρωί, στα πλαίσια του μαθήματος της Ανακριτικής. 
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Μενεξίδης υποδέχθηκε τους φοιτητές και την Επίκουρη Καθηγήτρια Εγκληματολογίας κα Αθανασία Συκιώτου που τους συνόδευε, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σπουδαιότητα της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, μαζί με εξειδικευμένους αστυνομικούς, ενημέρωσαν τους φοιτητές, αναπτύσσοντας τις κάτωθι θεματικές ενότητες:
-Η αστυνομική προανάκριση.
-Εξερεύνηση ιχνών και πειστηρίων από εξειδικευμένες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

-Η μάστιγα των ναρκωτικών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »