*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Νοεμβρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Συνεχίζονται οι εμμονές του Δημάρχου Ξάνθης με το Κυβερνείο λόγω Φανουράκη και Μπάμπη Δαργανάκη!

16 Νοεμβρίου

Ούτε και στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Δήμος Ξάνθης δεν έβαλε στην νέα Κανονιστική απόφαση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους το γνωστό καφέ μπαρ Κυβερνείο.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Ξάνθης αποχώρησε για μια ακόμη φορά διαμαρτυρόμενος για τις επιθέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης, για να επανέρθει όμως μέσα σε λίγα λεπτά στη… θέση του!
Συγκεκριμένα η μείζονα αντιπολίτευση (Θανάσης Ξυνίδης) κατηγόρησε για μια ακόμη φορά τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο ότι λειτουργεί με εμπάθεια επειδή κατέβηκαν υποψήφιοι με το συνδυασμό Πούλιου οι Μανώλης Φανουράκης και Μπάμπης Δαργανάκης, ενώ από την μεριά του ο Δήμαρχος Ξάνθης που αποχώρησε όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης μίλησε «για Δημάρχους που θα πρέπει να φοράνε πολιτικά παντελόνια», ζητώντας του να… ανακαλέσει, κάτι που δεν έκανε ο τελευταίος! Μετά από λίγα λεπτά πάντως ο Δήμαρχος επέστρεψε κανονικά στο Προεδρείο.
(σ.σ. Γελοία δηλαδή πράγματα με το ερώτημα, αφού έφυγε για να… επανέρθει είτε ανακαλούσε, είτε όχι ο Θανάσης Ξυνίδης γιατί να αποχωρήσει;).
Τελικά το θέμα απορρίφθηκε με το Κυβερνείο να παραμένει εκτός της νέας κανονιστικής για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Πινδάρου που επί 20 χρόνια λειτουργούσε ως καφέ μπαρ…
Αντίθετα υπέρ του αιτήματος του Κυβερνείου ψήφισαν οι παρατάξεις Ξυνίδη, Δημήτρη Μπένη και Ιπποκράτη Καμαρίδη με τον Μανώλη Φανουράκη να απέχει.
Λευκό ψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις Τσιακίρογλου, Ανταμπούφη και Γιώργου Κολλάρου, ενώ η δημοτική σύμβουλος και δικηγόρος Ειρήνη Πυρνάρη ζήτησε να μη συμμετάσχει ούτε στη συζήτηση, ούτε όμως και στη ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου θέματος.
«ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ» Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ Π. ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!
Έντονες συζήτηση ωστόσο προκάλεσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας και το  θέμα της Πλατεία Μητροπόλεως στη Παλιά πόλη μετά από ερώτηση της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Σωτήρη Τσιακίρογλου.
Κάτοικοι θεωρούν ότι η πλατεία Μητροπόλεως μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα μετατρέπεται σε Εξάρχεια της Ξάνθης.
Όπως είναι γνωστό ο Σύλλογος κατοίκων Προστασίας Παλιάς Πόλης με πρόσφατη ανακοίνωση καταγγελία του, διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί μέχρι τα ξημερώματα στη πλατεία Μητροπόλεως με εφήβους που προκαλούν διάφορα επεισόδια ενώ εκτός από σπασμένα μπουκάλια στη περιοχή έχουν βρεθεί και σύριγγες.
Στην συνεδρίαση μίλησε και ο κάτοικος της Παλιάς Πόλης και φαρμακοποιός Νίκος Λεοντής που έκανε λόγο για μετατροπή του Προεδρικού διατάγματος που αφορά την προστασία της Παλιάς Πόλης σε κουρελόχαρτο, ενώ το θέμα έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» Σωτήρης Τσιακίρογλου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης επέρριψε τις ευθύνες στην αστυνομία όπου και παρέπεμψε τους κατοίκους,  ενώ χαρακτήρισε τους εφήβους που κάθονται εκεί δικά μας παιδιά κι όχι περιθωριακά!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ
Επίσης στην προχθεσινή συνεδρίαση την μείωση των δημοτικών τελών έθεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης κατά 20% λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο η πρότασή του δεν έγινε δεκτή αφού υπέρ ψήφισαν μόνο 13 δημοτικοί σύμβουλοι και τα δημοτικά τέλη παρέμειναν ως έχουν για το 2017.
Κατά πλειοψηφία πέρασε και το 32ο θέμα, που αφορούσε στις παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης και ζητήθηκε από το Προεδρείο «η τροποποίηση των όρων σύμβασης με την εταιρία «Παρκοτεχνική ΑΕ» για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού». Ένα θέμα που επίσης προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, αφού…παρατραβάει και καθυστερεί κι άλλο το θέμα της νομιμοποίησης των παιδικών σταθμών του Δήμου Ξάνθης που παραμένουν κλειστοί!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »