*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Οκτωβρίου

SEE THROUGH Xωρίς...καπάκι, τρύπα στο πεζοδρόμιο της οδού Δράμας!

21 Οκτωβρίου


ΑΚΟΥΣΟΝ!

ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αφού ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος κατάφερε να κουβαλήσει για ένα…καπάκι στο Πούρναλικ και συγκεκριμένα στην οδό Κουντουριώτου, Δημαρχόπουλο και Θωμά Ηλιάδη, γιατί να μην τους κουβαλήσω κι εγώ για άλλο…καπάκι!
….
*Κι έχουμε λοιπόν και λέμε. Κύριε Δήμαρχε στην οδό Δράμας και μάλιστα επάνω σε πεζοδρόμιο, βγαίνοντας στο φόρο, ανακαλύψαμε κι εμείς μια… τρυπάρα χωρίς καπάκι από την ΔΕΥΑΞ! Προφανώς γιατί και στη περίπτωση αυτή, κάποιος ξύπνιος θα το έκλεψε για να πάει να το πουλήσει!
Ιδού και η τρύπα… Πάρτε το καπάκι και σπεύσατε! Πριν γίνει κάποιο ατύχημα…
…..
*Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πασχάλη Λύρατζη στη χθεσινή Οργανωτική Επιτροπή για το Καρναβάλι 2017, ενώ τη Θρακική Σκηνή εκπροσώπησε μετά από καιρό και πάλι ο Τόρης Παπαδήμας που επέστρεψε από τη Γερμανία!
Και δεν συμμετείχε στη παρέλαση του 2016.
……
*Σημειώνω ότι η Θρακική Σκηνή στη κλήρωση που έγινε πήρε την 25η θέση, ενώ στη 1η θέση ανοίγουν την παρέλαση η Κυπριακή Ένωση φοιτητών και Φίλων, οι Κατασκηνωτές και ο Πολιτιστικός σύλλογος Θάμυρις. Ακολουθούν Μυρωδάτο, ΟΔΡΥΣΣΕΣ , ΣΕΚΕ, Σπάρτακοι και Άτλας.
……
*Την παρέλαση θα κλείσουν οι σύλλογοι: Ίασμος, ΡΟΜ Κιμμέρια και Κατακτητές!
…..
Συνελήφθησαν 2 γυναίκες και ένας άντρας στη Χρυσούπολη για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν την 17-10-2016, το βράδυ, στη Χρυσούπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 35, 28 (γυναίκες) και  39 (άνδρας)  ετών, διότι εντοπίστηκαν να κατέχουν από μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Συνολικά κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7,2 γραμμαρίων.
….

Την επόμενη Τετάρτη κρίνεται η συνταγματικότητα του νομοθετικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες
Ορίστηκαν οι νέες διασκέψεις του ΣΤΕ για το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και Τετάρτης, οπότε και αναμένεται να κριθεί το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νομοθετικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο εισηγητής, Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος ξεκίνησε από την Δευτέρα  την τοποθέτησή του, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου. Η κρίσιμη ψηφοφορία, εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα γίνει, αργά το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.
….
Η εξήγηση του συντάκτη του ΑΠΕ για τη λάθος είδηση με τις δηλώσεις Ερντογάν
Εξηγήσεις για τη λάθος είδηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Θράκη δίνει με επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ ο συντάκτης του τηλεγραφήματος και ανταποκριτής μέχρι πρόσφατα του πρακτορείου στην Τουρκία, Άρης Αμπατζής.
Στην επιστολή που απέστειλε στην Ένωση Συντακτών ο κ. Αμπατζής αναφέρει:
«Ο σάλος που προκλήθηκε χτες γύρω από το περιεχόμενο ενός τηλεγραφήματος που έγραψα, ήταν αποτέλεσμα δικού μου λάθους το οποίο ήταν απαράδεκτο. Δεν έχω παρά, σε ό,τι μου αναλογεί, να αναλάβω την ευθύνη, πράγμα που και έχει την έννοια της σιωπηρής αποδοχής της απόλυσής μου από το ΑΠΕ.
Το γεγονός ότι το κακό πηγάζει από δικό μου λάθος, ανεξάρτητα από το αν αυτό πήρε στη συνέχεια διαστάσεις που δεν είχαν σχέση με το δικό μου τηλεγράφημα, μου αφαιρεί το δικαίωμα να αναφερθώ στο περιεχόμενο της είδησης, στο πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου αυτή προκάλεσε σάλο και σε διάφορα άλλα ζητήματα»
 ….
Επισκευή πεζοδρομίων στην οδό Γ. Κονδύλη από τον Δήμο Ξάνθης
Συνεχίζονται οι προσπάθειες συντήρησης και επισκευής πεζοδρομιών για την λειτουργική τους αναβάθμιση, αλλά και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών από το Τμήμα Συντηρήσεων και Υποδομών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις πραγματοποιούνται επί της οδού Γεωργίου Κονδύλη, σε σημεία όπου υπάρχουν φθορές οι οποίες προκλήθηκαν από την ανάπτυξη των δένδρων που υπάρχουν κατά μήκος του πεζοδρομίου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών παρακαλούμε τους πολίτες να προσέχουν κατά τις μετακινήσεις τους.
….
Το ΕΒΕ Ξάνθης προσκαλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, να συμμετέχουν στην 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016»
Το Επιμελητήριο Ξάνθης προσκαλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, να συμμετέχουν στην 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016» προκειμένου να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αναπτύξουν δημιουργικές επιχειρηματικές επαφές. Η Έκθεση θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Α.Μ-Θ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.
Τα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ, στο 12 τ.μ. περίπτερο του Επιμελητηρίου. Ο τρόπος συμμετοχής (δείγματα, έντυπα κ.λπ.) θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι:
-η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και να έχει εξοφλήσει και τη συνδρομή του έτους 2016
-η φυσική παρουσία εκπροσώπων κάθε επιχείρησης.
Δηλώσεις συμμετοχής έως: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε με την υπεύθυνη συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην Έκθεση, κα. Τσελεπίδου Σοφία στα τηλέφωνα 2541022533, 2541025105 (εσωτ. 5).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ


....
Νεκρός 29χρονος Αρμένιος μοτοποδηλάτης στην Αλεξανδρούπολη. Ελαφρά τραυματίστηκε η 21χρονη συνεπιβάτης του
Την Πέμπτη (20-10-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Φερών, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας και επέβαινε 21χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό της συνεπιβάτιδας. 
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.
ΣΑΠΕΣ: 32χρονος Μαροκινός μετέφερε 8 μετανάστες με ΙΧ με Βουλγάρικες πινακίδες
Συνελήφθη την Τετάρτη (19-10-2016) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Ειδικότερα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 32χρονος οδηγός του δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.
ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Τρείς άνδρες και δυο γυναίκες έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα για τα σπίτια τους
Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 42, 42, 31 (άνδρες) και 54 (γυναίκα) ετών, διότι, όπως προέκυψε, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες τους, που βρίσκονται στην πόλη της Κομοτηνής και σε χωριό της Ροδόπης.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος 54χρονης ημεδαπής, διότι, όπως προέκυψε, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο κατάστημα της, που βρίσκεται σε χωριό της Ροδόπης.
Συνελήφθησαν σε δασική περιοχή του Νομού Καβάλας 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 11 δενδρύλλια κάνναβης, πάνω από 13 κιλά κλώνοι κάνναβης, πάνω από 9 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Συνελήφθησαν την Τετάρτη (19-10-2016) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή του νομού Καβάλας και την πόλη της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 62, 46 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, στις εγκαταστάσεις της κτηνοτροφικής μονάδας του 62χρονου και σε χώρους πέριξ αυτής, όπου εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 62 και 46 ετών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
6 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 μέτρων περίπου, σε στάδιο αποξήρανσης,
5 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 3 μέτρα
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 9.077,80 γραμμαρίων
κλώνοι κάνναβης, βάρους 13.498,1 γραμμαρίων, σε στάδιο αποξήρανσης.
Τα παραπάνω δενδρύλλια και οι κλώνοι κάνναβης, εντοπίσθηκαν σε χώρους οι οποίοι ήταν κατάλληλα διαμορφωμένοι για την καλλιέργεια και την αποξήρανση της κάνναβης.
 Στην κατοχή του 62χρονου βρέθηκαν επίσης μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 1 κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή και την οικία του 46χρονου βρέθηκαν, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 22 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1 κινητό τηλέφωνο.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επίσης τον 43χρονο, διότι εντόπισαν σε αγρόκτημά ιδιοκτησίας του και την κατοχή του, δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 58 γραμμαρίων και 1 κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

.....
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μετά το καπάκι κοντά στο σπίτι του Παυλικιάνου στην Οδό Κουντουριώτου, εδώ και τώρα Δήμαρχε πάρε τον αντιδήμαρχό σου, καπάκι χρειάζεται και η…τρύπα στο πεζοδρόμιο της οδού Δράμας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »