*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Οκτωβρίου

Αιχμές Δημάρχου κατά...πρώην.Το κυκλοφοριακό χάος στη πόλη οφείλεται στο οτι τα έργα έγιναν χωρίς...κυκλοφοριακή μελέτη!

25 Οκτωβρίου
 
 
 
Αιχμές κατά της πρώην δημοτικής αρχής (Λάκης Στυλιανίδης) αλλά και του Δημήτρη Μπένη, άφησε με δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στη διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση της οριστικής παραλαβής της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Ξάνθης από την μελετητική ομάδα του Αργύρη Πλέσσια που ήταν παρών και ο ίδιος στη συνεδρίαση δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν.
«Για το αν υπάρχει τώρα ένα κυκλοφοριακό χάρος στη πόλη –επεσήμανε ο Δήμαρχος Ξάνθης στην συζήτηση για την παραλαβή της μελέτης-αυτό οφείλεται στο ότι τα έργα που κατασκευάστηκαν, έγιναν χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη!!!
Σήμερα πλέον μας δίνεται μια ευκαιρία να παραλάβουμε την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης και να πορευτούμε από δω και πέρα με αυτήν, ως το χρησιμότερο έργο για την κατασκευή των νέων έργων του Δήμου", τόνισε χαρακτηριστικά συγχαίροντας τόσο τους μελετητές όσο και τους υπαλλήλους για την για την συγκρότησή της. .
Παρά την έκκλησή του ωστόσο στην αντιπολίτευση να εγκρίνει και να ψηφίσει την οριστική παραλαβή της μελέτης, οι μεν παρατάξεις Ξυνίδη (σ.σ. απουσίαζε ο ίδιος ο επικεφαλής στη Κύπρο αλλά μίλησε εκ μέρους της παράταξης Κοινωνία Δημοτών ο Μανώλης Φανουράκης) και Δημήτρη Μπένη την καταψήφισαν, οι δε παρατάξεις Ανταμπούφη και Ι. Καμαρίδη ψήφισαν λευκό. Θετικά ψήφισαν μόνο οι παρατάξεις Τσιακίρογλου και Γ. Κολλάρου για να περάσει τελικά κατά πλειοψηφία το θέμα.
Στη συνεδρίαση ο Αργύρης Πλέσσιας και η ομάδα του, έκαναν μια συνοπτική παρουσίαση της μελέτης με σχεδιαγράμματα μέσα από την οποία αναφέρθηκαν στην κατάργηση περίπου 14 φωτεινών σηματοδοτών στη πόλη με κυκλικούς κόμβους όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, στη διάνοιξη του πεζόδρομου της πλατείας κάτω από το Επιμελητήριο με λωρίδα απο την Βενιζέλου προς την Βασ. Κωνσταντίνου, στις νέες πεζοδρομήσεις στη πόλη (μεταξύ αυτών και η οδός Στογιαννίδη), στην αμφίδρομη κυκλοφορία της Τσιμισκή αλλά και στους ποδηλατόδρομους που μπορούν να δημιουργηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε το ότι αιτιολογώντας την απόφασή της παράταξής του να καταψηφίσει την οριστική παραλαβή της μελέτης η οποία σημειωτέων δόθηκε από την πρώην δημοτική αρχή (Στυλιανιδης), ο Δημήτρης Μπένης αποκάλυψε ότι «για την αρχική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που εγκρίθηκε η συγκεκριμένη μελέτη, διεξάγεται προκαταρκτική μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελικής αρχής", γεγονός που φάνηκε να αγνοεί ο δήμαρχος Ξάνθης.
Σύντομα οι μπλέ κάδοι στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης
Στην ερώτηση της παράταξης Ξυνίδη για την έλλειψη των μπλέ κάδων από την Ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας Μποζ Ραμαδάν επιβεβαίωσε την μείζονα αντιπολίτευση ότι δεν υπάρχουν δηλαδή οι κάδοι, ωστόσο όπως είπε, «έχει προγραμματιστεί και σύντομα θα τοποθετηθούν 26 μπλέ κάδοι, μολονότι αυτό θεωρείται ασύμφορο οικονομικά.
Η ερώτηση της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΔΗΜΟΤΩΝ ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα τα παρακάτω:
Προς: τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Ξάνθης                                                                           
  κ.Πρόεδρε
Παρακαλώ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης σήμερα στις 24 Οκτωβρίου  2016, να εισαγάγετε προς απάντηση από τον κ. Δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προ ημερήσιας διάταξης το εξής ερώτημα:
   Μάθαμε ότι διενεργείται έλεγχος για το πώς ανταποκρίνεται ο Δήμος Ξάνθης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και εντοπίστηκε απουσία των μπλε κάδων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταυρούπολης.
-Για ποιόν λόγο γίνεται αυτό ενώ ο Δήμος Μύκης έχει τοποθετήσει μπλε κάδους και στο τελευταίο σημείο του;
-Ποιος ευθύνεται για την απώλεια των εσόδων για το Δήμο από την ανακύκλωση και την περιβαλλοντική επιβάρυνση;
                                                                    Οι δημοτικοί σύμβουλοι
                                                                     Θανάσης Ξυνίδης,
                                                                      Ηλίας Βασιλούδης,
                                                                      Αχμέτ Καρά,
                                                                       Γιώργος Μυλωνάς,
                                                                       Ισμέτ Τοπ,
                                                                       Μανώλης Φανουράκης
ΓΡΑΦΕΙΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Σημειώνεται οτι στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί εντός των ημερών σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το γνωστό θέμα των γραφείων. 
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες το ίδιο θέμα απασχόλησε και πάλι το δημοτικό συμβούλιο με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάση Ξυνίδη να απειλεί με μηνύσεις τους             Ανταμπούφη και Δρεμσίζη για την κατάληψη των γραφείων της παράταξης Κοινωνία Δημοτών και της «κλοπής» των επίπλων και αντικειμένων που υπήρχανε μέσα….φαίνεται ωστόσο πως τελικά το συγκεκριμένο θέμα διευθετήθηκε και έληξε αισίως χωρίς να δοθεί τελικά δικαστική συνέχεια….
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017
Τέλος κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας και το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης για το 2017, με ερωτήσεις από την αντιπολίτευση κυρίως ως προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο και το Κυνοκομείο με την μείζονα παράταξη δια του Φανουράκη να καυτηριάζει τα έργα και να επισημαίνει οτι με τους ρυθμούς αυτούς, δεν πρόκειται ούτε το 2018 ν' ανοιίξει το δημοτικό κολυμβητήριο!
 
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »