*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Σεπτεμβρίου

SEE THROUGH Χωρίς οικοδομική άδεια η περίφραξη των νεκροταφείων...!

27 Σεπτεμβρίου
ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Κι όμως συνέβη κι αυτό στη Ξάνθη, χθες… Συγκεκριμένα στην κοίτη του ποταμού Κόσυνθου κάτω από τη κρεμαστή γέφυρα που βρίσκεται μέσα στο Λημνίου κατέληξε χθες  γύρω στις 11.30 το πρωί 50χρονος της καθαριότητας καθαρίζοντας την περιοχή από τα σκόρπια φύλλα και τα διάφορα σκουπίδια
Εκεί λοιπόν που καθάριζε, ξαφνικά υποχώρησε το έδαφος και ο οδοκαθαριστής βρέθηκε «πετώντας από ένα ύψος περίπου 4-5 μέτρων στο ποτάμι, διότι δυστυχώς ο χώρος» δεν ήταν περιφραγμένος…
(Ιδού και η φωτογραφία με την πινακίδα που βγήκε μετά τον τραυματισμό του…).
……
*Αποτέλεσμα; Να τραυματιστεί σοβαρά, να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική και να μεταφερθεί αφού απεγκλωβίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο γενικό νοσοκομείο, ευτυχώς εκτός κινδύνου.
(σ.σ Περισσότερο οι γιατροί φοβήθηκαν μην έχει κάποια εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι…).
Περαστικά του.
……
*Ειλικρινά, τόσους πετυχημένους επιχειρηματίες διαθέτουμε. Δεν θα μπορούσαν 2-3 να μαζευτούν και να χτυπήσουν αυτοί το κάμπινγκ του Μυρωδάτου, το καλύτερο φιλέτο σε παραλία; Τριάντα στρέμματα είναι αυτά… και ο επιχειρηματίας που πήρε το πρώην καφέ μπαρ του Μπουζούρη, χτύπησε 10.000 ευρώ για 100 τ.μ.
-2-3 να μαζεύονταν, άνετα θα έφταναν στα 32.000 ευρώ αφού εκεί δυο αναψυκτήρια μπορούν να λειτουργήσουν.
-Δηλαδή θα τους αρέσει  να βλέπουν το πρώην κάμπινγκ του Μυρωδάτου να μετατρέπεται σε… κομιτάτο κάμπινγκ;
……
*Τον έχει "στριμώξει" πλέον για τα καλά η αντιπολίτευση τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Κι όποιος διάβασε προσεχτικά την χθεσινή ανακοίνωση του Θ. Ξυνίδη, κατάλαβε οτι τον πάει κανονικά για ηθική αυτουργία και παράβαση καθήκοντος για την περίφραξη των Νεκροτοφείων, έργο που έγινε χωρίς οικοδομική άδεια!
.....
*Άλλωστε ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Κυριακίδης, ομολόγησε στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ οτι τελικά το έργο έγινε χωρίς...οικοδομική άδεια!
Διότι οι οικοδομικές άδειες, βγάζουν μόνο οι...μαλ...ες τελικά! 
……….
Σύλληψη 51χρονου στη Δράμα διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης για βιασμό και αποπλάνηση παιδιού.
Συνελήφθη την Παρασκευή (23-9-2016) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένου και σε απόπειρα και της αποπλάνησης παιδιού που συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
………..
Το δικαστήριο καταδίκασε τους «Δεν πληρώνω»
Με πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών καταδίκασε το δικαστήριο της Λαμίας μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" για κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο του 2011 στα διόδια της Αγίας Τριάδας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Η απόφαση αυτή, παρότι ήταν αναμενόμενη από νομικούς κύκλους, υπήρξε απρόσμενη για τους καταδικασθέντες οι οποίοι στρέφονται κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που "είχε έρθει στα διόδια για να δείξει αγωνιστικό προφίλ".
"Άλλη μια φορά με μία νέα κυβέρνηση έχουμε τις ίδιες διώξεις. […] Ο κ. Τσίπρας είχε έρθει αρκετές φορές στα διόδια. Ακριβώς για να αντλήσει από την υπεραξία ενός κινήματος, το οποίο ήταν ανόθευτο. […] Ήρθε μόνο και μόνο για να δείξει ένα προφίλ αγωνιστικό. Φυσικά το ξέχασε, αυτό το προφίλ το αγωνιστικό" αναφέρει στο Star Λαμίας ο καταδικασθείς πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του κινήματος "Δεν πληρώνω" Βασίλης Παπαδόπουλος.
………..….
Κλείνουν επ' αόριστον οι δήμοι όλης της χώρας;
Την απόλυτη αντίθεση όλων των δημάρχων της χώρας έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετήσει διορισμένους γραμματείς σε κάθε δήμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΙΡΕΤΟΥ στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ θα τεθεί πρόταση για τον επ' αόριστον κλείσιμο των δήμων όλης της χώρας σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφαση της.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην τοποθέτηση διορισμένων γενικών γραμματέων εναντιώνονται σχεδόν όλες οι παρατάξεις , καθώς οι αιρετοί θεωρούν ότι παραβιάζεται η αυτοτέλεια των ΟΤΑ , ενώ η απόφαση αυτή θεωρείται αντισυνταγματική.
……….
Επιστροφή στη Τουρκία 7 Σύρων προσφύγων
Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex επέστρεψαν σήμερα, στην Τουρκία επτά Σύροι πρόσφυγες -τέσσερις άνδρες, μία γυναίκα και δύο συνοδευόμενα ανήλικα παιδιά.
Οι τέσσερις είχαν ανακαλέσει τα αιτήματα χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας που είχαν υποβάλει και οι λοιποί τρεις είχαν επίσης ανακαλέσει τις αρχικά εκφρασθείσες βουλήσεις τους για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας.
Η επιστροφή τους, έγινε αεροπορικώς, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Frontex το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας.
Από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.055  υπήκοοι τρίτων χωρών.
Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 45  υπήκοοι Τουρκίας και με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 509 υπήκοοι τρίτων χωρών.
Επιπλέον, από τις 20 Μαρτίου 2016, έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους, με τη μέριμνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, 161 συνολικά υπήκοοι τρίτων χωρών.
…….

Τραγωδία στη Θάσο: Χειριστής εκσκαφέα έπεσε από γκρεμό μαζί με το μηχάνημα!
Μια ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 23/9 το πρωί στην Θάσο, όταν χειριστής εκσκαφέα που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες, έπεσε από γκρεμό μαζί με το μηχάνημα.
Το δυστύχημα συνέβη, όπως μετέδωσε το newpost.gr, λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, όταν ο χειριστής του εκσκαφέα στο λαταομείο της Παναγίας στη Θάσο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε μαζί με τον εκσκαφέα σε γκρεμό.
Αμέσως στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική, οι άνδρες της οποίας, παρά το μεγάλο ύψος, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άτυχο άνδρα, ο οποίος ήταν, ήδη, νεκρός από την σφοδρή πτώση.
……….

Πληρωμή συντάξεων – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη (βλ. Διαδικτυακή πύλη για συνταξιούχους του Δημοσίου)
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 03 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 03 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή
(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη)
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 – Πληρωμή 04 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Τρίτη

Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στις 04 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Τρίτη
....
Η φωτογραφία της ημέρας
Κάτω από αυτήν την γέφυρα βρέθηκε ο οδοκαθαριστής του Δήμου Ξάνθης που σώθηκε από θαύμα, «πετώντας» στον αέρα από 5 μέτρα!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »