*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Σεπτεμβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οι τελευταίες αστυνομικές ειδήσεις...

23 Σεπτεμβρίου
34χρονος πούλησε μέσω ίντερνετ σε 37χρονο στην Καβάλα κινητό τηλέφωνο έναντι 380 ευρώ και δεν του το έστειλε!
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 34χρονου ημεδαπού. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. 
Αναλυτικότερα, ο 34χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 37χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 34χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 3-11-2015, σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, για την αγορά του παραπάνω κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη 49χρονος Ινδός στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας κατηγορούμενος για παράνομη απασχόληση τριών μη νόμιμων αλλοδαπών
Συνελήφθη την Τετάρτη (21-9-2016) το μεσημέρι, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ινδίας, κατηγορούμενος για παράνομη απασχόληση τριών μη νόμιμων αλλοδαπών. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 47χρονος ημεδαπός. 
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους της Επιθεώρησης Εργασίας του νομού Δράμας, στην επιχείρηση του 47χρονου, εντόπισαν τον 49χρονο, προσωρινά υπεύθυνο, να απασχολεί παράνομα σε αυτήν, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αιγύπτου.
Σημειώνεται ότι ο 47χρονος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείτε, καθώς επίσης ότι συνελήφθησαν και οι τρεις μη νόμιμοι μετανάστες κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Συνελήφθη 28χρονος στο Διδυμότειχο για διάρρηξη καταστήματος
Συνελήφθη την Πέμπτη 22-9-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, 28χρονος ημεδαπός, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, διέρρηξε κατάστημα της πόλης, προκαλώντας φθορές και αφαίρεσε από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε όλο το αφαιρεθέν χρηματικού ποσού, το οποίο κατασχέθηκε, προκειμένου να αποδοθεί στο δικαιούχο του.

Συνελήφθη 38χρονος στην Κομοτηνή για διάρρηξη αυτοκινήτου
Συνελήφθη την Τετάρτη 21-9-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 38χρονος ημεδαπός, διότι, όπως προέκυψε, την 20-9-2016 το μεσημέρι, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του, καθόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος και τράπηκε σε φυγή.

Επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 δραστών ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό της Ροδόπης
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι, την 21-9-2016 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 80χρονης ημεδαπής. Ειδικότερα, οι δράστες εισήλθαν στην οικία της ηλικιωμένης, όπου, με τη χρήση σωματική βίας, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, 1 κινητό τηλέφωνο και 1 πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και διάφορα έγγραφα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συνελήφθη 19χρονος στο Ορφάνιο Καβάλας για 7 κλοπές
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, επτά (7) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 12 έως 17-9-2016, στην Παραλία Οφρυνίου Καβάλας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην Παραλία Οφρυνίου Καβάλας, ο 19χρονος διέρρηξε τέσσερα (4) καταστήματα και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο (2) καταστήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσε συνολικά δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μία (1) ηλεκτρική συσκευή, το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ και διάφορα μικροαντικείμενα και έγγραφα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 19χρονου, βρέθηκαν ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία (1) ηλεκτρική συσκευή, διάφορα μικροαντικείμενα και έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους του.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »