*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

Λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑ Αβδήρων στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, χωρίς νερό οι μισοί οικισμοί του Δήμου Αβδήρων!

29 Αυγούστου
 
*Ο Κεντρικός αγωγής της ΔΕΥΑ Αβδήρων που σημείωσε για μια ακόμη φορά σοβαρή βλάβη, κατασκευάστηκε και λειτουργεί απο το 1971!!!

Χωρίς νερό έμειναν για πολλές ώρες από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι αργά το βράδυ (γύρω στις 22.00 αποκαταστάθηκε η βλάβη) οι μισοί τουλάχιστον οικισμοί του Δήμου Αβδήρων και συγκεκριμένα η Γκιώνα, η Πεζούλα, η Μάνδρα, η παραλία Μάνδρας, η Παραλία Αβδήρων κ.ά
Αιτία μια σοβαρή βλάβη στον ένα εκ των δύο κεντρικών αγωγών της ΔΕΥΑ Αβδήρων και συγκεκριμένα σε αυτόν που βρίσκεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ και σύμφωνα με πληροφορίες μας χαλάει συνεχώς και προκαλεί πολλά προβλήματα στην εταιρεία, επειδή είναι πολύ παλιός και λειτουργεί από το 1971!!!
Από τον συγκεκριμένο κεντρικό αγωγό γεμίζουν οι δεξαμενές που μεταφέρουν το νερό στους οικισμούς που αναφέραμε παραπάνω και παρέμειναν λόγω της βλάβης για πολλές ώρες χωρίς νερό.
Εν τούτοις οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΥΑ Αβδήρων παρά την αργία της Κυριακής, είχαν αποτέλεσμα γύρω στις 22.00-23.00 το βράδυ της Κυριακής να αποκατασταθεί η βλάβη. Έτσι το νερό επανήλθε στους οικισμούς που είχαν το πρόβλημα, ωστόσο λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου κεντρικού αγωγού, κανείς δεν ξέρει πότε θα "έρθει" η επόμενη βλάβη...
Επισημαίνεται ότι το δίκτυο της ΔΕΥΑ Αβδήρων περιλαμβάνει δυο κεντρικούς αγωγούς από τους οποίους ο ένας αφορά την υδροδότηση της περιοχής από τον Νέο Ζυγό έως το Πόρτο Λάγος και ο άλλος την υδροδότηση των υπολοίπων οικισμών, Μάνδρας, Πεζούλας, Αβδήρων κλπ
Για τις συχνές βλάβες του δεύτερου κεντρικού αγωγού που όπως γράψαμε και παραπάνω έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί από το 1971 θα επισκεφθεί σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος τον Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, προκειμένου να του εκθέσει για μια ακόμη φορά πως έχει η κατάσταση και πόσο σημαντικό και σοβαρό είναι για τους μισούς τουλάχιστον οικισμούς του Δήμου να βρεθούν οι πόροι αντικατάστασής του με νέο αγωγό. 
Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως είναι ενήμερη και η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ο κ.Ν. Χατζόπουλος θα ζητήσει και τη συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη προκειμένου να αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος κεντρικός αγωγός.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »