*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

Μεγάλη κοσμοσυρροή στην Περιφορά της Εικόνας του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου (φώτο)

29 Αυγούστου
 
 
 

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και τον προσήκοντα σεβασμό, η Ξάνθη τίμησε και φέτος τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη, τον πολιούχο της, με κορυφαία απ΄ τις εκδηλώσεις την περιφορά της εικόνας του Αγίου και την τέλεση αρτοκλασίας στην Κεντρική Πλατεία το βράδυ της Κυριακής και την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της γιορτής από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων παρόντος ενός ακόμη Μητροπολίτη και του σύνολου των Ιερέων της Μητρόπολής μας, Φορέων, συλλόγου κλπ.
Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε: «..στην αποτομή της Τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, του μεγάλου Ανδρός που ενώνει τις δυο διαθήκες, την Παλαιά και την Καινή, τον άνθρωπο που βάφτισε τον Ιησού Χριστό και προστατεύει την Ξάνθη». Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, εξέφρασε επίσης τις θερμές ευχαριστίες του για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος που μετέδωσε ζωντανά την Θεία λειτουργία από την Μητρόπολη.
Στην Περιφορά της Εικόνας  και στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Κεντρική πλατεία παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ.Καραμπίνης, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’  Σώματος Στρατού και πολλοί αξιωματικοί, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο Φώτης Καραλίδης, η πολιτευτής της Ν.Δ. Γεωργία Ανδρέου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπένης και πολύς κόσμος, αφού η κεντρική πλατεία της Ξάνθης γέμισε ασφυκτικά. 
Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο Μάριος Κουτσουρίδης, ενώ απουσίαζε απο την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »