*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Ιουλίου

Γέμισε σωλήνες του TAP το λιμάνι της Καβάλας. Οι επόμενοι έρχονται Αλεξανδρούπολη

12 Ιουλίου


Γεμάτο από σωλήνες για το έργο του αγωγού ΤΑΡ, το νέο λιμάνι «Φίλιππος Β΄». Υπολογίζεται ότι οι σωλήνες είναι περισσότερες από τρεις χιλιάδες. Έχουνε τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του νέου λιμανιού. Ακόμη κι εκεί που δεν προβλέπονταν. Πολύ κοντά στην είσοδο του νέου λιμανιού.
Το γεγονός ότι οι σωλήνες δεν προωθούνται στα εργοτάξια του έργου, όπως προβλέπονταν – αυτό δε γίνεται επί του παρόντος – δημιουργεί πρόβλημα σχετικά με την διαχείριση των επόμενων φορτίων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες επειδή η χερσαία ζώνη του νέου λιμανιού δεν μπορεί να χωρέσει άλλους σωλήνες, αποφασίστηκε σωλήνες που προορίζονταν για την Καβάλα, να αποθηκευτούν στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Αλεξανδρούπολης. Μπορεί και δέκα πλοία με σωλήνες του αγωγού ΤΑΡ, αντί να έρθουνε στην Καβάλα, να μετακινηθούν στην Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος για τον οποίο οι σωλήνες δεν προωθούνται από το νέο λιμάνι της Καβάλας στα εργοτάξια του έργου, είναι άγνωστος, φαίνεται ωστόσο ότι υπάρχει καθυστέρηση στην οργάνωση και λειτουργία των εργοταξίων.
Κατά τα λοιπά το επόμενο φορτίο με εξαρτήματα του έργου «Αγωγός ΤΑΡ», αναμένεται στο νέο λιμάνι της Καβάλας τέλος Αυγούστου, με λιμάνι αναχώρησης από τη Γερμανία. Κλιμάκιο των εταιριών που συνεργάζονται για τον αγωγό ΤΑΡ, βρίσκεται συνεχώς στο νέο λιμάνι, κυρίως για τη φύλαξη του μεγάλου αριθμού των σωλήνων.
Πηγή: proininews.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »