*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Ιουλίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Νεαρός στρατιώτης από τη Γλαύκη, πνίγηκε στην Κεραμωτή. Υπηρετούσε στο ΚΑΑY, την Πέμπτη τελικά η κηδεία του

12 Ιουλίου
*Ο Στρατός αμέσως βρέθηκε δίπλα στην οικογένεια στη Γλαύκη, το μήνυμα της Χρύσας Ούτση στο face book.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Νεαρός στρατιώτης από τη Γλαύκη πνίγηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής. Πρόκειται για τον Αχμέτ Κατουνλού που υπηρετούσε  τη θητεία του στο στρατόπεδο Στεφανίδη και αποσπάστηκε εκεί για το καλοκαίρι.
Ο νεαρός στρατιώτης ενώ δεν γνώριζε μπάνιο ανοίχτηκε ανοιχτά στο πέλαγος με αποτέλεσμα να πνιγεί και να τον ανασύρουν νεκρό στην αμμουδιά συνάδελφοί του όταν αντιλήφθηκαν τον πνιγμό του και τον ανέσυραν στην αμμουδιά.
Σημειώνεται ότι οι γονείς του φαντάρου, φτωχοί αγρότες από τη Γλαύκη είχαν χάσει πριν λίγο καιρό την κόρη τους από λευχαιμία και γι’ αυτό είχαν εκφράσει την επιθυμία ο γιος τους να υπηρετήσει τη θητεία του κοντά στο χωριό τους. Έτσι με προσωπικό ενδιαφέρον της Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου μετατέθηκε σε Στρατόπεδο όπου ωστόσο το μεσημέρι της Τρίτης συνέβη στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής το τραγικό συμβάν.
Με την είδηση του θανάτου του ο Στρατός ενήργησε αστραπιαία προκειμένου να βρεθεί αμέσως δίπλα στην οικογένειά του στη Γλαύκη.
Ο ίδιος ο Στρατηγός του Δ’ Σώματος Στρατού μετέβη στη Γλαύκη μαζί με κλιμάκιο του στρατού (ψυχολόγοι, ο διοικητής της μονάδας, γιατροί κλπ)  προκειμένου να στηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο την τραγική οικογένεια που ζει το δικό της δράμα, μετά το αναπάντεχο κακό που τη βρήκε και τον θάνατο του δεύτερου παιδιού τους.
Η κηδεία του άτυχου φαντάρου θα γίνει τελικά την Πέμπτη στη Γλαύκη όπου και θα παραστεί σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία του Δ’ Σώματος Στρατού, αφού ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση που καθυστέρησε την εκταφή του. .
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΟΥΤΣΗ ΣΤΟ FACE BOOK-ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΧΜΕΤ
Με μήνυμά της στο face book την θλίψη της για τον θάνατο του νεαρού μουσουλμάνου φαντάρου εξέφρασε η Περιφερειάρχης ΑΜΘ των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, με το παρακάτω συγκινητικό μήνυμα: 
Καλό παράδεισο Αχμέτ η γαλανόλευκη να σε αγκαλιάζει μέχρι να συναντηθείτε με την αδερφούλα σου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια ο Θεός να τους χαρίσει δύναμη

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »