*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Ιουλίου

SEE THROUGH Κλέψαν 1.500 κιλά καρπούζια!

28 Ιουλίου


ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τον είδε λέει δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης τον Θανάση Ξυνίδη στις 18.30 της Τρίτης έξω από το γραφείο του, οπότε για να μην πάει στη συνεδρίαση, μάλλον πήγε να κάνει…αβάντα «υπαρχηγού» στον Μανώλη Φανουράκη…
-Ποια είναι η αλήθεια; Πράγματι ο Θανάσης ήταν εν Ξάνθη, ωστόσο είχε σοβαρό ραντεβού με πελάτη και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να πάει τελικά στο δημοτικό συμβούλιο.
…..
*Θα πρέπει βέβαια να σημειώσω ότι ο Μανώλης Φανουράκης όχι απλά ήταν έτοιμος σε ρόλο….επικεφαλής της μείζονος, αλλά και τον «στρίμωξε» για τα καλά τον Μαρίνο Σδρέβανο όταν απάντησε στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Θανάσης Ξυνίδης για τα έργα του ΕΣΠΑ…!
….
*Τουτέστιν, ή του έκανε άριστο φροντιστήριο ο Θανάσης, ή έβαλε κι αυτός το χεράκι του στην ερώτηση στον Σδρέβανο!
(σ.σ. Ερωτήσεις που πολλοί βέβαια ισχυρίζονται ότι μεθοδεύονται από τη πλευρά του Τσέπελη, με στόχο να πριονίσουν τη θέση του σημερινού Προέδρου…)
…..
*Κι ένα σημαδιακό…Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, Σδρέβανος και Τσέπελης επέλεξαν να καθίσουν (και οι δυο) στα επάνω έδρανα, ο ένας…παραδίπλα στον άλλον!
Τους χώριζε δηλαδή μόνο ο…διάδρομος!
(σ.σ. Η φωτογραφία στα στήλη –δεξιά- μιλάει άλλωστε μόνη της….)
….
Στις 5.30 μ.μ. τελέστηκε στον Άρατο Ροδόπης η κηδεία του 19χρονου Έλληνα, Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έχασε τη ζωή του στην αιματηρή επίθεση στο Μόναχο. Η σωρός του άτυχου νέου έφτασε στις 01.30 το μεσημέρι στην Ελλάδα ενώ στη κηδεία παραβρέθηκε εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής και βουλευτές της περιοχής. Σημειώνεται ότι η  κηδεία του άτυχου νέου έγινε με δαπάνες του κράτους.
….
Τουρκία: Το 1,5% του στρατού συμμετείχε στο πραξικόπημα
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι 8.651 στρατιώτες που έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου προκειμένου να ανατρέψουν την κυβέρνηση, αποτελούν περίπου το 1,5% του στρατού.
Σε ανακοίνωση του στρατού που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρεται ότι οι στρατιώτες ανήκουν σε "τρομοκρατικό" δίκτυο του οποίου ηγείται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο εξόριστος στις ΗΠΑ ιερωμένος ο οποίος επί δεκαετίες ηγείται ενός θρησκευτικού κινήματος.
Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 35 αεροπλάνα, μεταξύ τους 24 μαχητικά αεροσκάφη και 37 ελικόπτερα, καθώς και 37 άρματα μάχης και 246 θωρακισμένα οχήματα χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ τουλάχιστον 246 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 2.000 τραυματίστηκαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
37ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ 24ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΛΕΨΑΝ 1.500 ΚΙΛΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΑΠΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ
Συνελήφθησαν, την 26-7-2016 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 24 ετών, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή της Καβάλας,   όπου αφαίρεσαν από αγροτεμάχιο 1.500 κιλά καρπούζια. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα φρούτων, η οποία αποδόθηκε στον δικαιούχο της και το όχημα των δραστών.
………
Αναβολή πήραν από την Υπηρεσία Ασύλου οι Τούρκοι στρατιωτικοί
Αναβολή ζήτησαν και πήραν από την Υπηρεσία Ασύλου οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, για τη διαδικασία των συνεντεύξεων των αιτημάτων διεθνούς προστασίας τους.
Οι στρατιωτικοί, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την αναβολή, προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα. Οι συνεντεύξεις ορίστηκαν για τις 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου.
Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση. Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.
……
Από δάνειο σε δάνειο το ΙΚΑ για την καταβολή των συντάξεων- Άλλα 150 εκατ. Ευρώ
Απόφαση με την οποία δίδεται δάνειο στο ΙΚΑ για να καταβάλλει τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου υπέγραψε χθες ο Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
Με την υπουργική απόφαση αυτή εγκρίνεται η σειρά αποφάσεων του ΔΣ του ΙΚΑ αναφορικά με την αποδέσμευση συνολικού ποσού 150 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση εντόκου δανείου προς το ΙΚΑ ως ακολούθως:
-από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου αποδέσμευση ποσού μέχρι 70 εκατ. ευρώ.
-από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ποσού μέχρι 30 εκατ. ευρώ
-από το ΤΑΠ-ΔΕΗ ποσού μέχρι 50 εκατ. ευρώ.
Η διάρκεια του δανείου ορίζεται από 29/8/2016 έως 02/09/2016 και θα αποπληρωθεί εντόκως.
Να υπενθυμίσουμε ότι είχε δοθεί δάνειο 210 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις του Ιουνίου.
Συγκεκριμένα:
-70 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου
-40 εκατ. ευρώ από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων
-100 εκατ. ευρώ από το ΤΑΠ-ΔΕΗ.
…..
Πληρωμές ενισχύσεων ύψους 77, 6 εκατ. ευρώ στους αγρότες
Από την Τρίτη 26/7/2016 ξεκίνησαν οι πληρωμές σε 121.000 δικαιούχους ενισχύσεων καθεστώτων της ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ύψους 77.645.416 ευρώ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29/7/2016.
Οι πληρωμές που είναι σε εξέλιξη αφορούν:
1) στην πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, δηλαδή  βόειου κρέατος, του  πρόβειου και αίγειου κρέατος σε ορεινές και πεδινές περιοχές και της ενίσχυσης των ειδικών δικαιωμάτων,  συνολικού ύψους περίπου 47 εκατ. ευρώ,
2) σε συμπληρωματικά ποσά που προέκυψαν μετά τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, για γεωργούς που δεν είχαν πληρωθεί ή που είχαν υποβάλει ενστάσεις και δικαιώθηκαν, για τα καθεστώτα:
• βασικής ενίσχυσης, 11 εκατ. ευρώ
• πράσινης ενίσχυσης, 11,5 εκατ. ευρώ
• γεωργούς νεαρής ηλικίας, 500 χιλ. ευρώ
• συνδεδεμένης ενίσχυσης σπόρων σποράς, 1,9 εκατ. ευρώ
3) στις πληρωμές ειδικών ενισχύσεων βάμβακος  ύψους 4,3 εκατ. ευρώ και
4) στις  πληρωμές ενισχύσεων στα Μικρά Νησιά Αιγαίου έτους 2015 ύψους 0,4 εκατ. ευρώ.
                                                  Η φωτογραφία της ημέρας
Μια εικόνα…δυο ΔΕΥΑΞ! Η νυν με Πρόεδρο τον Μαρίνο Σδρέβανο και η πρώην με Πρόεδρο τον Τσέπελη! Τις χωρίζει…άβυσσος στη διαχείριση!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »