*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Ιουνίου

SEE THROUGH Δήμαρχος Αμαρουσίου ή Δήμαρχος Ξάνθης ο Δήμαρχος Μπάμπης;

25 Ιουνίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πιο γενναίο να χτυπάνε οι «3» της αντιπολίτευσης τον Δήμαρχο Μπάμπη που έχει «καταντήσει» τον τελευταίο καιρό και Δήμαρχος-τουρίστας αφού σπάνια κάθεται στη Ξάνθη και κάνει τον Δήμαρχο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, παρά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο…!
…….
*Γιατί ο Σδρέβανος (κι έχουμε πεισθεί σε αυτό…), σαν παλιός στρατιωτικός, διέπεται και από μια άλλη πειθαρχημένη λογική, ήδη έχει βάλει σε μια τάξη την ΔΕΥΑΞ, δεν προκαλεί αλλά… προκαλείται συνεχώς και είναι αστεία η οποιαδήποτε σύγκριση με τον προκάτοχό του Μανώλη Τσέπελη.
……
*Χθες πάντως ο δαιμόνιος Θανάσης Ξυνίδης το «έπιασε» ότι με την πρώτη καταγγελία του «καίει» περισσότερο τους «προηγούμενους» κι όχι τους…νυν και την άλλαξε την ιστορία….
«Το μείζον όμως δεν είναι η άδεια καθαυτή αλλά το γεγονός ότι επί χρόνια η ΔΕΥΑΞ εναπόθετε την λυματολάσπη του βιολογικού αρχικά στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Ξάνθης, κι όταν αυτός ως όφειλε αρνήθηκε πλέον να την παραλαμβάνει τότε άρχισαν να την εναποθέτουν στις ίδιες τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού..», αναφέρει χαρακτηριστικά…
-Με λίγα λόγια, δεν είναι πλέον το μείζον όπως τη πρώτη φορά ότι, «επί 26 χρόνια λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός χωρίς άδεια λειτουργίας (και χωρίς οικοδομική άδεια προσθέτω εγώ…) αλλά η… λυματολάσπη!
-Και το ανακάλυψε και αυτό φίλτατε Θανάση, με τον σημερινό Πρόεδρο κι όχι με τους… προηγούμενους Πρόεδρους και Δημάρχους;
……
*Κι ένα κουιζ για την παράταξη Κοινωνία Δημοτών.
-Με εκείνη την παλιά καταγγελία της παράταξής σας που καλούσατε στο να αποδώσει στην κοινωνία της Ξάνθης ο Τσέπελης λογαριασμό για τη μαύρη τρύπα των 11.000.000 € που χάσκει στο Ταμείο της Επιχείρησης, τι έγινε τελικά; Η μαύρη τρύπα… βουλώθηκε κι έγινε πλέον άσπρη; 
……

Τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Masuo NISHIBAYASHI θα υποδεχτεί ο Πρύτανης Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης στην Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου στις 14:00.
 Η επίσκεψη του Ιάπωνα Πρέσβη στο Πανεπιστήμιο αποτελεί την πρώτη από μια σειρά επαφών μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της Πρεσβείας της Ιαπωνίας, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Κομοτηνή 24/6/2016
Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.
………..

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ή ΤΗΣ ΚΕΔΕ!
Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος με την συνεχή παραμονή και παρουσία του στην Αθήνα. Σε σημείο να λείπει μια βδομάδα από την πόλη και να κάνει κουμάντο στο Δήμο Ξάνθης ποιος; Ο… Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Αδιαφορώντας λοιπόν παντελώς για τα προβλήματα της καθημερινότητας και του πολίτη, ο σημερινός Δήμαρχος φεύγει κάθε τόσο για την Αθήνα και ξεχνάει να… επιστρέψει με την δικαιολογία ότι έχει συνεδρίαση στη ΚΕΔΕ ή ασχολείται με προβλήματα της πόλης.
Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο κοστίζουν στο Δήμο και στους δημότες οι «δημόσιες» σχέσεις του Δημάρχου και τα εκτός έδρας (αεροπορικά εισιτήρια, διανυκτερεύσεις κλπ) αλλά οι Ξανθιώτες ψήφισαν τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο για Δήμαρχο κι όχι για Δήμαρχο Αθήνας ή Αμαρουσίου…
Αν αυτό δεν το έχει αντιληφθεί ακόμη, τότε να μη διαμαρτύρεται γιατί ο κόσμος είναι ήδη τόσο αρνητικός απέναντί του.
……
Παράταση για τις δηλώσεις έως τις 20 Ιουλίου ζητούν οι φοροτεχνικοί
Με επιστολή που απέστειλαν προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ζητά να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι ενόψει της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την υποβολή των δηλώσεων, ρεαλιστική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων είναι η 20ή Ιουλίου ενώ για τα Φυσικά Πρόσωπα μέλη προσωπικών Εταιριών με απλογραφικά βιβλία η 25η Ιουλίου 2016.
Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. τονίζει ότι δεν θα υπάρξει άλλο αίτημα για παράταση, εκτός και αν παρουσιαστεί πρόβλημα στο σύστημα υποβολής.
……
«Έσβησε» στον ύπνο του ο 19χρονος στρατιώτης στον Έβρο
Σε οξύ έμφραγμα αποδίδει τον θάνατο ο ιατροδικαστής.
«Έσβησε» στον ύπνο του 19χρονος στρατιώτης ο οποίος υπηρετούσε στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στον Έβρο.
Όπως γνωστοποίησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, «κατά το εγερτήριο της 23ης Ιουνίου, ο Στρατιώτης Θ.Α. της δυνάμεως της 7ης μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας, δεν ξυπνούσε. Άμεσα, διακομίστηκε στον σταθμό επανεκτισήμων (ΣΤΕΠ- μονάδα υγείας των στρατοπέδων-) όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης από γιατρό του στρατοπέδου και στη συνέχεια διεκομίσθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του».
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο άτυχος στρατιώτης ήταν νεοσύλλεκτος στη μονάδα του, έχοντας συμπληρώσει σε αυτήν μόλις 1,5 εβδομάδα και χθες το βράδυ είχε επιστρέψει από έξοδο.
Η ηγεσία του ΓΕΣ έδωσε εντολή για μετάβαση ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού στη μονάδα του για να παραλάβει και μεταφέρει τη σορό του στον τόπο καταγωγής του, τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, με όλες τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τους οικείους του
……
Εισαγωγή 5.772μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές  Μαθητείας του ΟΑΕΔ
Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται, ότι κατά το σχολικό έτος 2016-17 θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές  Μαθητείας του ΟΑΕΔ  μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε 30 ειδικότητες, με ζήτηση στην Αγορά Εργασίας.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης  Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1993-2000.
Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 28-6-2016 έως 31-8-2016 στις Γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας.
Σχολή Ξάνθης, Λαχανοκήπων 2, τηλ. 25410-62825
……
22χρονος Αλβανός, μαζί με ανήλικο ομοεθνή του προωθούσαν στην πορνεία δύο Ελληνίδες, 22 και 21 ετών, έναντι 20 ευρώ τη φορά.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε έναν 22χρονο Αλβανό με ποινή κάθειρξης 22 ετών και χρηματική ποινή 60.000 ευρώ για σωματεμπορία κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος επειδή μαζί με έναν ανήλικο ομοεθνή του προωθούσαν στην πορνεία δύο Ελληνίδες, ηλικίας 22 και 21 ετών, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο 2014.
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις με τις παθούσες τις οποίες έφεραν στη Θεσσαλονίκη από την Καβάλα. Στις Οκτωβρίου 2014, η 22χρονη κατήγγειλε ότι δεν έβρισκε δουλειά όπως ζητούσε ο φίλος της και ότι αυτός την χτυπούσε και την ανάγκαζε να εκδίδεται στην πλατεία Αριστοτέλους. Συνευρισκόταν ερωτικά με ηλικιωμένους και Πακιστανούς, έναντι 20 ευρώ τη φορά.
Ο ανήλικος κατηγορούμενος - ο οποίος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων για την ίδια υπόθεση - φέρεται ότι έπαιρνε όλα τα χρήματα από τις κοπέλες και τα έδινε στον 22χρονο συμπατριώτη του. Κατά την απολογία του, ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι αγαπούσε την κοπέλα που ήταν αλκοολική και ναρκομανής, ενώ εκδιδόταν μόνη της και ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα.
Η δεύτερη κοπέλα δεν προσήλθε για να καταθέσει και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, με βίαιη προσαγωγή. Στην κατάθεση της επιβεβαίωσε όσα έγιναν. Στο στάδιο της προδικασίας είχε καταθέσει εναντίον των δύο κατηγορουμένων αλλά στη συνέχεια είχε αναιρέσει την κατάθεση της απαλλάσσοντας τους δύο Αλβανούς.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »