*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαΐου

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ….! «Φιλοπρόοδη Ένωση (ΣΥΡΙΖΑ) Ξάνθης»

24 Μαΐου
Τι αναφέρει η ανακοίνωση των τριών βουλευτών και της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επιβεβαιώνοντας απόλυτα τον «Μ»
Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ήρθε μια ακόμη επιβεβαίωση για τον «Μαχητή»! Αυτήν την φορά για το θέμα της γνωστής ΦΕΞ που από αγαπημένο «παιδί» παλιότερα της Δεξιάς και της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, γίνεται πλέον… Φιλοπρόοδη Ένωση (ΣΥΡΙΖΑ) Ξάνθης!
Όπως είναι γνωστό πρωτοσέλιδα στο «Μαχητή» της 13/5/2016, είχαμε αποκαλύψει τα παρακάτω:
Επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Υπό την αιγίδα και χορηγία του Υπουργείο Πολιτισμού όλες οι εκδηλώσεις της ΦΕΞ
Μεγάλη επιτυχία της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σε μια δύσκολη -οικονομικά-περίοδο για την ΦΕΞ που προσφάτως ζήτησε και την οικονομική στήριξη του Δήμου Ξάνθης με αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο.
Χάρις στις προσπάθειες λοιπόν της Νομαρχιακής, όλες οι εκδηλώσεις της ΦΕΞ απο δω και πέρα, τίθενται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
(ΜΑΧΗΤΗΣ 13/5/2016)

ΟΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ FACE BOOK
Μάλιστα ο τρόπος που παρουσίασε το συγκεκριμένο θέμα ο «Μ», είχε ως αποτέλεσμα ο εργολάβος - δημοσιογράφος και χορευτής της ΦΕΞ στο latin συγκρότημα Γιάννης Σιδηρόπουλος με ανάρτηση στο face book να σχολιάσει ως εξής: «Το Υπουργείο Πολιτισμού θα έπρεπε να θέσει υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις της Θρακικής Σκηνής και όχι της ΦΕΞ...».
Η απάντηση στον Γ. Σιδηρόπουλο ήρθε την ίδια μέρα στο Face book από τον Πάνο Παπαδόπουλο
Παναγιωτης Παπαδοπουλος
13 Μαΐου στις 10:46 μ.μ.
Μου είπαν ότι ο γνωστός Σιδηρόπουλος, που εμφανίζεται χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις της ΦΕΞ, ενώ τη "Τόλμη" του "πληρώνεται" με 1200 ευρώ τις...χορηγίες του, υποστήριξε οτι "το Υπουργείο Πολιτισμού, θα έπρεπε να θέσει υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις της Θρακικής Σκηνής κι όχι της ΦΕΞ..."
Αν δεν έκανε επίδειξη χιούμορ, σε στυλ Σεφερλή ή Λαζόπουλου, θα συμφωνούσα μαζί του. Γιατί η Θρακική Σκηνή όλες τις εκδηλώσεις της, τις έχει δωρεάν... ενώ στις εκδηλώσεις της ΦΕΞ, ακόμη κι αυτές που συνήθως παρακολουθούν 10-12 άτομα το πολύ παρά τις χορηγίες χιλιάδων ευρώ, υποχρεούσαι να πληρώσεις το ελάχιστο το...κρασί σου, χώρια που ζητάνε εισιτήριο ακόμη κι από τα σχολεία που επισκέπτονται το Λαογραφικό Μουσείο τους...
Ομολογώ ωστόσο ότι τέτοια υποστήριξη δεν την περίμενα. Οπότε σε περίπτωση που ιδρύσουμε κι εμείς χορευτικό συγκρότημα Salsa με τα ανάλογα παρελκόμενα, ο κύριος Σιδηρόπουλος παίρνει προβάδισμα να μας "διδάξει" τις σπουδαίες χορευτικές φιγούρες του... ασορτί με τους "καιροσκοπισμούς" του! Εν μια νυκτί από "σημαία" του Τσαρτσάρα, του Καραλίδη, του Σωκράτη, του Καραχότζα, των Ελλήνων Πομάκων και του Σγουρίδη, να μεταμορφώνεται σε "σημαία" του Χατζηθεοδώρου, του Γιαννακίδη και πρωτίστως του Ζειμπέκ Χουσεϊν...

ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ «Μ»
Μετά από τις συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες των Βουλευτών και της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της ΦΕΞ από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την κάλυψη μέρους των τρεχουσών αναγκών του Μουσείου και την έκδοση του καταλόγου του.
Σε καιρούς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η παιδεία και ο πολιτισμός μπορούν να προσφέρουν ελπίδα και ανάταση πνευματική και ψυχική στην κοινωνία.
Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης αποτέλεσε από το 1952 φορέα ανάπτυξης της ποιότητας ζωής στην περιοχή του Ν. Ξάνθης. Ήταν αυτονόητο λοιπόν για εμάς να προσφέρουμε αρωγή και υποστήριξη σε μία σημαντική κοιτίδα πολιτισμού στην περιοχή.
Θα σταθούμε δίπλα, σταθερά και προσηλωμένοι, σε κάθε προσπάθεια διατήρησης και διάδοσης της παράδοσης και του πολιτισμού.
Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης:
Γιαννακίδης Στάθης
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Στογιαννίδης Γρηγόρης

H ΝΈ Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »