*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαΐου

ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ! Ψήφισε μαζί με τον Μούρκα να κλείσει το DE NOVO αλλά δεν τα… κατάφερε!

24 Μαΐου
Χαμός χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έχασε εντελώς την «μπάλα» ο Δήμαρχος Ξάνθης
ΤΗΝ πρώτη συντριπτική ήττα του υπέστη χθες ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, αφού παρά τις πιέσεις και προσπάθειές του, δεν μπόρεσε να περάσει το 1ο θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε την «Οριστική ή μη αφαίρεση της αρ.2343/2009 άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος» (DE NOVO) με εισηγήτρια την Υπάλληλο Αθανασία Πανταζόγλου
H υπηρεσία στην εισήγησή της, εισηγούνταν με βάση τη Νομοθεσία την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του DE NOVO με το αιτιολογικό ότι είχε 6 γραψίματα το 2015 για παραβίαση ωραρίου  - μουσικής μετά τις 3 τα μεσάνυχτα, αλλά εκκρεμούσαν άλλα 3 γραψίματα από το 2014 που ήταν υπό αναστολή για την επόμενη χρονιά.
Σύνολο δηλαδή 9 γραψίματα που σημαίνει ότι θα έπρεπε ο Δήμος Ξάνθης να πάρει την άδεια λειτουργίας του μαγαζιού για 3 χρόνια το ελάχιστο.
Από την πλευρά της η επιχείρηση που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Στέργιο Γιαλάογλου, που είναι δικηγόρος και της ΔΕΥΑΞ, υποστήριξε ότι «τα γραψίματα αυτά οφείλονται στην παρέλευση του ωραρίου και ότι το κατάστημα στις 3 τα μεσάνυχτα, σταματάει ναι μεν την μουσική και κλείνει, ωστόσο δεν μπορεί και να διώξει τους πελάτες που εκείνη την ώρα βρίσκονται μέσα στο κατάστημα…».
Η συζήτηση ήταν έντονη, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος από την πλευρά του με το μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Χρήστο Μούρκα (σ.σ. Ενδιαφέρεται να γίνει ξανά αντιδήμαρχος…), προειδοποίησαν τον Πασχάλη Λύρατζη και τους δημοτικούς  συμβούλους-μέλη ότι «σε περίπτωση που ψηφίσουν ΟΧΙ μπορεί να ελεγχθούν από την Δικαιοσύνη και να πάνε για παράβαση καθήκοντος»!
Ωστόσο η πλειοψηφία των παρόντων μελών παρέμεινε αμετάπειστη με τον Δημήτρη Μπένη να εξαπολύει προσωπκούς μύδρους και πάλι κατά του Δημάρχου Ξάνθης…
-Ο τελευταίος ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ για τις εξελίξεις και την προσωπική του ήττα, ζήτησε άδεια για να πάει στην… τουαλέτα, πλην όμως από εκεί όπως λένε τα παρασκήνια, παρότρυνε τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Χασάν Ογλου Φερτούν και Θωμά Ηλιάδη να ψηφίσουν λευκό, ώστε να μη κριθεί το σφράγισμα του DE NOVO από την δική του διπλή ψήφο ως Προέδρου και θεωρηθεί αυτός ως… υπεύθυνος που θα κλείσει το μαγαζί!!!
Παράλληλα ψηφίζοντας ο ίδιος υπέρ του να κλείσει το καφέ μπαρ DE NOVO δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα παράβασης καθήκοντος και δεν θα είχε πρόβλημα με την Δικαιοσύνη, αφού έβγαζε στην ουσία την ουρά του από έξω…!
Τελικά με ψήφους:
-2 ΝΑΙ (Να σφραγιστεί το DE NOVO) των Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου - Χρήστου Μούρκα.
-2 ΛΕΥΚΑ (Φερτούν - Θωμάς Ηλιάδης)
-4 ΟΧΙ (Να μη σφραγιστεί το DE NOVΟ) των Πασχάλη Λύρατζη, Δημήτρη Μπένη, Καρά Αχμέτ και Στέλιου Γουναρίδη, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης αποφάσισε την ΜΗ αφαίρεση της αρ.2343/2009 άδειας λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος DE NOVO.
Συμπαράσταση στο DE NOVO δήλωσε με την εκεί παρουσία του και ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ μπαρ Ανδρέας Ιντζές, ενώ το αποτέλεσμα θεωρείται ως σοβαρή πολιτική ήττα του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου που δεν αποκλείεται ακόμη και να παραιτηθεί, εφόσον χάσει κι άλλες παρόμοιες ψηφοφορίες, είτε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είτε στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης και το δημοτικό συμβούλιο.
Πάντως χθες ο ΠΑΝΙΚΟΣ του Δημαρχόπουλου για πρώτη φορά ήταν τόσο έκδηλος αφού εκτός από το σφυροκόπημα που δέχτηκε από την αντιπολίτευση, τον «άδειασαν» ουσιαστικά και οι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι…!

Οι εξελίξεις από δω και πέρα ενδεχομένως να είναι ραγδαίες…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »