*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Μαρτίου

Χάλασε η συμφωνία Λεβέντ Σαδίκ και Καπνοπαραγωγών Ροδόπης

04 Μαρτίου
Τι δήλωσε στην «Ανοιχτή γραμμή» ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού  Εσάτ Χουσεϊν 
Άδοξα έληξε η συνεργασία του Λεβέντ Σαδίκ με τον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης, αφού από τις 25 Φεβρουαρίου 2016 ο Λεβέντ Σαδίκ δεν είναι μάνατζερ στην εταιρεία "Μπασμάς Θράκης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία". Με δική του δήλωση έκανε γνωστή την καταγγελία της σύμβασης και την αποχώρησή του από την θέση, που είχε λάβει τον Μάρτιο του 2015 μετά βαΐων και κλάδων με το αζημίωτο φυσικά, αφού εισέπραττε περίπου 60.000 ευρώ χωρίς να πουλήσει έστω ένα κιλό καπνού.
Στη δήλωση του ο καταγγέλλων - παραιτούμενος Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, αναφέρει τα εξής: "Προς την εταιρεία με την επωνυμία "Μπασμάς Θράκης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία", η οποία εδρεύει στην Κομοτηνή, οδ. Περδίκα, αριθ. 29, όπως νόμιμα εκπροσωπείται καταγγελία σύμβασης εργασίας - παραίτηση. Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ του Σαδίκ και της Ισίκ, κάτοικος Τουρκίας, σας αναγγέλλω ότι από 25/2/2016 καταγγέλλω την από 12/03/2015 Σύμβαση Εργασίας που υφίσταται μεταξύ μας, και σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από όλα τα καθήκοντά μου στην ως άνω εταιρία, λόγω του φόρτου εργασίας που έχω και της διαφοράς απόψεων μεταξύ μας".

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ 
Η ανώνυμη εταιρεία είχε σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας εποχής για τους Καπνοπαραγωγούς Θράκης στην οποία βασικό ρόλο θα έχει ο Λεβέντ Σαδίκ «…Τον ζητάνε σε όλες τις εκθέσεις», έλεγε τότε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών, Εσάτ Χουσεΐν, θέλοντας να αιτιολογήσει την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου στη συγκεκριμένη θέση, αλλά χθες δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με την καταγγελία της συνεργασίας εκ μέρους του επίδοξου μάνατζερ. Οι καπνοπαραγωγοί επιδιώκουν μέσω της εταιρείας να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες στην επεξεργασία, αλλά και στην εμπορία του ποιοτικού καπνού, που παράγεται στην περιοχή μας. Στον τρόπο εμπορίας του καπνού, φαίνεται ότι σκάλωσε η συνεργασία των δύο πλευρών. Για τα επόμενα δέκα χρόνια αναλάμβανε το ρόλο του μάνατζερ στην ανώνυμη εταιρεία ο Λεβέντ Σαδίκ, για να «πουλήσει τα καπνά μας στο εξωτερικό, σε ξένες εταιρείες, στη Philip Morris και σε ιαπωνικές καπνοβιομηχανίες», έλεγε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού. Το σύνολο της παραγωγής καπνού της Θράκης, θα προσπαθήσει να πουλήσει ανά τον κόσμο, ο κ. Σαδίκ, ο οποίος είχε αναφέρει αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα πως «εφόσον ο ελληνικός καπνός πουλιέται σε όλον τον κόσμο, εμείς θα προσπαθήσουμε να το πωλήσουμε καλύτερα σε όλον τον κόσμο». Τελικά έμεινε μόλις 10 μήνες και δεν πρόλαβε να υλοποιήσει τα σχέδια του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών, ο οποίος με την ίδρυση της Α.Ε. θέλησε να παρακάμψει τις μεταποιητικές εταιρείες. Η εμπειρία του Λεβέντ Σαδίκ στο εμπόριο σχετίζεται, όπως είναι γνωστό, με το βαμβάκι, αλλά με τον καπνό δεν πρόλαβε να αρχίσει και τελείωσε νωρίς.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΔΙΚ Ο ΕΣΑΤ ΧΟΥΣΕΙΝ
Σημειώνω ότι χθες στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ο Πάνος Παπαδόπουλος μεταξύ των άλλων, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ροδόπης ΕΣΑΤ ΧΟΥΣΕΙΝ και την άποψή του για τον Λεβέντ Σαδίκ σχετικά με τις δηλώσεις του για τις οφειλές της εταιρείας Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ που δήλωνε ότι θα…αγόραζε!
Π.Π-Ο Σαδίκ είπε ότι θα πληρώσω εγώ τα λεφτά που χρωστάει η εταιρεία Μιχαηλίδης. Αυτό ισχύει? Μπορεί να το κάνει?
Ε.ΣΑΤ ΧΟΥΣΕΙΝ- Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο από όσα είπε ο Σαδίκ ούτε ξέρω εγώ τίποτα. Μη τα βάλετε στις ειδήσεις αυτά. Ας πάει να κάνει ότι θέλει.
Π.Π- Μπορεί όμως να αγοράσει, να πληρώσει τις οφειλές του Μιχαηλίδη ο Σαδίκ?
Ε.Χ- Άμα είναι αυτό, ας το κάνει μόνος του. Στο συνεταιρισμό δεν μας απασχολούν αυτά! Εγώ σαν πρόεδρος δεν ξέρω τίποτα

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »