*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

SEE THROUGH

31 Δεκεμβρίου
Άκουσον!
Άκουσον!
*Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά όλοι οι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αβδήρων μεταξύ των οποίων και ο Ανταμπούφης, κατήγγειλαν με επιστολή βόμβα που αποκάλυψε χθες σε αποκλειστικότητα ο «Μ», τον επίσης εκπαιδευτικό Δήμαρχο των Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη για την αδιαφάνεια και μη τήρηση της νομιμότητας της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αβδήρων!
-Το πιο πιθανό βέβαια να «ξαναβγεί» ο Γ. Τσιτιρίδης και να πει ότι και γι’ αυτό, «φταίει» ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης…! Μόνο που όταν το επαναλαμβάνεις συνέχεια, στο τέλος δεν σε πιστεύει κανείς...
……
*16 μήνες Δήμαρχος ο Γ. Τσιτιρίδης κι ακόμη νομίζει ότι παραμένει επικεφαλής της… μείζονος αντιπολίτευσης! Δεν έχει δηλαδή συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος… και το κακό είναι ότι δεν μπορεί να τον «συνετίσει» και ο Σπύρος ο Γαλανόπουλος, αφού ο άνθρωπος ζει πλέον στην δική του «εικονική πραγματικότητα»...
……
*Ωστόσο η επιστολή «βόμβα» των διευθυντών των σχολείων του Δήμου Αβδήρων, αποτυπώνει και το εξής ενδιαφέρον…
Ότι εκπαιδευτικοί (διευθυντές Σχολείων) καταγγέλλουν και στρέφονται κατά του επίσης... εκπαιδευτικού δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη.
-Δηλαδή αυτοί που διαμαρτύρονται και τον καταγγέλλουν είναι οι ίδιοι οι... συνάδελφοί του!
-Τυχαίο; Δεν νομίζω…
(σ.σ. Την επιστολή συνυπογράφει και ο Ψωμακέλης του ειδικού σχολείου που θεωρείται άνθρωπος του Δημαρχόπουλου και του Αλέξανδρου Κοντού... Όπως βγάλτε και το δικό σας συμπέρασμα.).
…………..

«Και του χρόνου σπίτια σας», η «ευχή» της Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση
Mάλλον δεν έχει επηρεαστεί από το κλίμα των ημερών
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν έχει επηρεαστεί από το κλίμα των ημερών που επιτάσσει αγάπη και γλυκές ευχές  αφού «ευχήθηκε» στην κυβέρνηση «Και του χρόνου σπίτια σας»
Συγκεκριμένα έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Η ευχή μου προς την κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου για το 2016: Και του χρόνου σπίτια σας».

…….

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ:
Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΗ ... ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!
Κι οι Δήμαρχοι κυκλοφορούν γιορτινοί και χαρούμενοι!
Μέχρι και τον Σωκράτη Ξυνίδη κατάφεραν να κάνουν να...«σκάσει» ο Πασχάλης Λύρατζης  και Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, ώστε με ανάρτησή του στο προσωπικό του blog να αναφερθεί στην συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με...μάνατζερ που έχει έδρα και ΑΦΜ την Βουλγαρία!!!
Χωρίς σχόλιο, διαβάστε τι επακριβώς έγραψε:
«Θέλω να σκάσω. Να λουφάξω. Να μη μιλάω. Ει δυνατόν και να μην σκέφτομαι. Να κάνω τη δουλειά μου. Να κοιτάξω τα του οίκου μου. Ε!!!! και δεν μ'αφήνουν. Πώς να σιωπήσεις στην ξεφτίλα που συναντάς καθημερινά τριγύρω σου; Να κάνεις πως δεν είδες; Να διερωτηθείς και να αποδεχθείς το "τι με νοιάζει εμένα";
Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, λέει, πλήρωσε στις 16-12-2015, τη "διοργάνωση συναυλίας Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015" ΣΤΗ... ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!
Μια κοροϊδία μπροστά στα μούτρα κάθε αρμόδιου που αναρτήθηκε με ΑΔΑ 64Ι90Κ7Ε-7ΙΔ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ! Ένας φορέας του Δημοσίου πληρώνει έναν Έλληνα καλλιτέχνη 16.500 ευρώ για τη συναυλία του στη Ξάνθη, σε νομικό πρόσωπο στη Βουλγαρία! Και οι μεν δημοτικοί άρχοντες κυκλοφορούν γιορτινοί και χαρούμενοι στη Ξάνθη και ανάβουν δεντράκια με ύφος και αλαζονεία οι δε "και καλά" προοδευτικοί και αντισυστημικοί καλλιτέχνες περιφέρουν χαλαρά το δήθεν προσωπείο τους. Και όλα αυτά εκ προ μελέτης σε βάρος της χειμαζόμενης πατρίδας τους.
Κατά τα άλλα αγανακτισμένοι δεν θα υπάρξουν ποτέ πια. Μας τέλειωσαν. Κράτος μήπως; που να μην αποδέχεται αυτή την κοροϊδία;»
-Μάνατζερ, βγες και... «ξανα-σκάστους»!

……………


ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ…ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ… ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ!
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις γιατί άκουσα πολλές γελοιότητες και ανοησίες τον τελευταίο, μπερδεύοντάς με κάποιοι με τον Τσιλιγγίρη ή τον Κριτσίνη ή και τον Μώραΐτη...
Εγώ ούτε πολιτικός είμαι, ούτε και φιλοδοξώ να γίνω… χαλίφης στη θέση του Χαλίφη όπως κάποιοι άλλοι ευεργεθέντες του Αλέξανδρου Κοντού που έπρεπε να τον έχουν «εικονοστάσι»...!
Δεν θα παραμείνω όμως και απαθής στον «πόλεμο» που μου κάνουν και μάλιστα πισώπλατα οι άνθρωποι του Κοντού (Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι), είτε γιατί με θεωρούσαν μέχρι χθες «δεδομένο», είτε γιατί με θεωρούν μη… «ελεγχόμενο» για να κλείνω τα μάτια στις παρανομίες και τις «λαμογιές» τους…!
-Και φυσικά δεν αγωνίστηκα για να τελειώνουμε με τον Τσέπελη στον Δήμο και να δημιουργηθούν σε χρόνο ρεκόρ… νέοι Τσεπελήδες! Αυτό ας το «ξεχάσουν» ορισμένοι και κυρίως οι «Δήμαρχοί» του Κοντού που στις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη αντί να κάνουν αγώνα... το «παίζανε» μάγκες  της πολυθρόνας της εξουσίας τους!

…………………

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!
Στα χέρια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο «καυτός» φάκελος με τις προτάσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.
Οι προτάσεις θα παρουσιαστούν κατόπιν στο κουαρτέτο των Θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέτει δύο κόκκινες γραμμές και συγκεκριμένα: α) δεν συζητά μειώσεις στις κύριες συντάξεις και επιμένει σε αύξηση κατά 1% των εισφορών (0.5% για εργοδότες+0.5% για εργαζόμενους) και β)οι επικουρικές συντάξεις μέχρι τα 170 ευρώ (που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας είναι περίπου οι μισές) δεν θα περικοπούν και από από εκεί και πάνω θα αρχίσουν προοδευτικά οι μειώσεις.
………

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ:
«Νέα πληρωμή αποζημιώσεων φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ύψους 114.009,16 πραγματοποιεί ο ΕΛ.Γ.Α. στον νομό Ξάνθης»
Ολοκληρώθηκαν στις 24/12/2015 από τον ΕΛ.Γ.Α, οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων μιας ακόμα πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 3.671 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 3,5 εκατ. Ευρώ στο σύνολο της χώρας και 114.009,16 Ευρώ στον νομό Ξάνθης.
Οι αποζημιώσεις αυτές, αφορούν:
α) εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή, και καπνά από διάφορα ζημιογόνα αίτια το έτος 2014 εκτιμήσεις/επανεκτιμήσεις).
Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων αυτών ανέρχεται στα 1,5 εκατ. ευρώ με τις Π.Ε. Μεσσηνίας, Λακωνίας και Πιερίας να απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό.
β) εκκαθαρίσεις ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο όλης της χώρας από διάφορα ζημιογόνα αίτια το έτος 2015. Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων αυτών ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ .
Διευκρινίζεται ότι για τις ζημιές αυτές που συνδέονται με την Δήλωση Εκτροφής 2015 καταβάλλεται αποζημίωση στους κτηνοτρόφους που είχαν λάβει γνώση των πορισμάτων εκτίμησης και είχαν εξοφλήσει την ασφαλιστική εισφορά 2015 (στην περίπτωση απ’ ευθείας κατάθεσης) ή τους παρακρατήθηκε από την επιδότηση το 90% της ασφαλιστικής εισφοράς 2015, εφόσον μας είχαν εξουσιοδοτήσει σχετικά.
Από το Γραφείο Τύπου
……………….

Λεβέντης: Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι υπουργοί του
Στην πρότασή του για κυβέρνηση τεχνοκρατών «ευρύτερου πέλματος» που θα σχηματιστεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επέμεινε ο Βασίλης Λεβέντης με νέες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, παρά τις αντιδράσεις.
«Το πρώτιστο να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτερου πέλματος πρέπει να δώσουμε προς τα έξω εικόνα ενότητας και σοβαρότητας» παρατήρησε. «Ο Καμμένος θα βγει από την κυβέρνηση εάν του το ζητήσει ο Καραμανλής» προέβλεψε εκ νέου, παρά τη διάψευση των ΑΝΕΛ.
«Ο Τσίπρας είναι σώφρων, έχει δώσει συγκατάθεση στη δημιουργία μεγάλου συνασπισμού, θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι υπουργοί του» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΚΕ. «Το να δώσω ψήφο στον Τσίπρα είναι βλακώδης συναλλαγή» διευκρίνισε πάντως.
Ο κ. Λεβέντης δήλωσε μάλιστα ότι αν θα κυβερνήσει θα «είναι καθαρά θέμα τύχης και προσόντων». «Πιστεύω ότι έχω τα προσόντα να κυβερνήσω, το αν έχω και την τύχη θα το κρίνει το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε δε ως «μπετόν αρμέ» την ΚΟ της ΕΚΕ. «Είναι δεμένοι από ηθικής πλευράς» δήλωσε για το ενδεχόμενο να στηρίξουν κάποιοι εξ αυτών την κυβέρνηση.
Οσον αφορά το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε μειώσεις τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις. «Να διασφαλίσουμε το χιλιάρικο και στις κύριες συντάξεις, και να περικόψουμε τις συντάξεις των πλουσίων και να κόψουμε τις τρεις και τέσσερις συντάξεις» τόνισε.
………………….

Πατάει γκάζι η εφορία με 4.000 ελέγχους - εξπρές μέσα στο 2016
Να ξετινάξουν σε φορολογικούς ελέγχους τα εισοδήματα και τον ΦΠΑ που δηλώθηκαν την τελευταία πενταετία, βάζει στόχο τώρα η εφορία. Αντί να αναλώνεται σε εξαντλητικούς ελέγχους σε βάθος 10ετίας ή και 15ετίας, το 50% των ελέγχων θα αφορά αποκλειστικά τα έτη 2011-2015.
Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιάννης Μπάκας, για το 2016 δρομολογούνται τέσσερις χιλιάδες πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και δεκαοκτώ χιλιάδες μερικοί φορολογικοί έλεγχοι, από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και τις εφορίες.
Από την εγκύκλιο προκύπτει ότι από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, το 50% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας και συγκεκριμένα από το 2011 έως το 2015.
Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για να αυξηθεί ο αριθμός των ελέγχων και, όπου διαπιστώνεται υποψία φοροδιαφυγής, τότε θα επεκτείνεται σε βάθος.


Το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους του 2016, αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί μετά την επίσημη τοποθέτηση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (όπου η κυβέρνηση έχει καταλήξει στην επιλογή του κυρίου Γιώργου Πιτσιλή).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »