*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Νοεμβρίου

μη χάσετε τον "Μαχητή" του Σαββάτου 21/11

21 Νοεμβρίου
*Δεν θα λειτουργήσει ούτε αυτήν την Κυριακή η νέα γέφυρα των Πηγαδίων, παρά τις εξαγγελίες του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη!
*Σε εκδήλωση που διοργανώνεται στην Κομοτηνή υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, χορηγός τα...ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ!
*Οι νέες λοιδορίες του  Γ. Σιδηρόπουλου για την επιστολή του ΕΒΕ Ξάνθης σε Πρωθυπουργό και Κυβέρνηση για την ειδικό φόρο για το ελληνικό κρασί, όταν παρόμοιες και πιο σκληρές επιστολές έκαναν όλα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας! 
*Αφέθηκε ελεύθερος ο ύποπτος για σχέσεις με τους τζιχαντιστές της Συρίας μουσουλμάνος απο την Θράκη. 
Παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουϊκ γιορτάστηκε στο δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων-Έκθεση Ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, στο φουαγιέ
 
 
 
 
 
 
 
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ παραβρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο, παρακολουθώντας με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, την εξαίρετη συναυλία της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ’ Σώματος Στρατού με την ευγενική συμμετοχή των Αμαλίας Δούκα, Γεώργιου Καραγιαννίδη, Σταύρου Ελένα και του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης.
Σημειώνεται ότι στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου υπήρχαν έργα ζωγραφικής του κου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη ενώ την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπούτος ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, ο Εισαγγελέας Ξάνθης κ. Νικόλαος Καραμολέγκος με την σύζυγό του, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Διαμαντής Σκουλαρίκης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων Γιώργος Παραστατίδης και φυσικά πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί.
Σημειώνεται ότι ο Τέρενς Κουικ θα εκπροσωπήσει στη Κομοτηνή τη κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο 21.11.15 για την ημέρα του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέρα που εορτάζεται και η Παναγία.

 
 
 

 

Ελεύθερος ο Έλληνας μουσουλμάνος που συνελήφθη για “σχέσεις” με το ISIS

Έναν 40χρονο Έλληνα παρέλαβαν οι αστυνομικοί στους Κήπους του Έβρου από τους Τούρκους συναδέλφους τους, μεταδίδει ο Ant1.
Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατοικεί στην Κομοτηνή και είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε θύλακες τζιχαντιστών και είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.
Το γεγονός που ενεργοποίησε τις Αρχές ήταν η διαπίστωση ότι είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στη Συρία.
Ο 40χρονος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές την ώρα που επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα προς τη Συρία, πριν από τέσσερις μέρες, αλλά αποφασίστηκε να εκδοθεί στη χώρα μας.
Η είδηση έγινε γνωστή σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών ότι ο “εγκέφαλος” των επιθέσεων στο Παρίσι είναι νεκρός, αλλά κι ενώ εξελίσσεται η έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία για τα ελληνικά διαβατήρια που βρέθηκαν σε Σύρους πρόσφυγες στην Ονδούρα.
Ο 40χρονος άνδρας κρατήθηκε και ανακρίθηκε στην Αλεξανδρούπολη από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να διαπιστωθεί αν είχε επαφές με μέλη του ISIS. Μετά από πολύωρη ανάκριση, αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς δεν φαίνεται να προκύπτουν κατηγορίες σε βάρος του ούτε να μπορεί να αποδειχθεί διασύνδεση του με το καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους.
Οι αστυνομικοί τον περιγράφουν ως ένα πρόσωπο “βαθιά θρησκευόμενο” και “προσηλωμένο στην λατρεία του Αλλάχ”, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν δείχνει να έχει ασπαστεί τις φανατικές ιδέες των τζιχαντιστών.

Συνεδριάζει  την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης
 
Συνεδριάζει την Δευτέρα 23η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87).
Θέμα 1ο :Κατάρτιση των όρων, έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και επιλογή του
πρόχειρου διαγωνισμού ως τρόπος ανάθεσης των υπηρεσιών «Ασφάλιση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ξάνθης έτους 2016».(Εισηγήτρια:Χριστίνα Ράλλη).
Θέμα 2ο:Έγκριση των τροποποιημένων όρων της διακήρυξης –μελέτης «Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών led και ιστών φωτισμού εξωτερικών χώρων (Εισηγητής :Κυριάκος Πεπονίδης).
Θέμα 3ο:Έγκριση δαπανών (Εισηγήτρια: Αικατερίνη Μανά).
Θέμα 4ο :Προτάσεις ανάληψης υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2015 (Εισηγήτρια Ιουλία Ζούρα).
Θέμα 5ο :Προτάσεις ανάληψης υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2015 (Εισηγήτρια Ιουλία Ζούρα).
Θέμα 6ο :Απόδοση Παγίας Προκαταβολής (Εισηγήτρια Ιουλία Ζούρα).
Θέμα 7ο : Απ΄ευθείας ανάθεση σύνταξης μελέτης «Μελέτη ενίσχυσης του διατηρητέου κτιρίου του πρώην Δημαρχείου με ανθρακονήματα σε συνδυασμό με λιθοσυρραφές και ενέματα με ελεγχόμενη πίεση και έγκριση των όρων σύμβασης.
 (Εισηγήτρια:Αικατερίνη Μανά).
Θέμα 8ο :Κατάρτιση όρων για την εκμίσθωση τμήματος του υπαίθριου χώρου έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, εμβαδού 2.020 τ.μ. (Εισηγήτρια:Βασιλική Μεταξά).
Θέμα 9ο: Εγκρίσεις μετακίνησης υπαλλήλων (Εισηγήτρια: Όλγα Γαλάνη)
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Δυο συνεδριάσεις  στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου
 Διπλή συνεδρίαση το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Στην πρώτη (14.00) θα συζητηθεί η "Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016" (εισηγητής: Γεώργιος Σπυριδόπουλος, προϊστάμενος τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών), ενώ η δεύτερη (15.00) περιλαμβάνει τα ακόλουθα έξι θέματα:
1.Αποδοχή δωρεάς πίνακα ζωγραφικής (εισηγήτρια: Σοφία Πανδρακλάκη, προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού)
2.Εξώδικος συμβιβασμός (εισηγητής: Γεώργιος Σπυριδόπουλος, προϊστάμενος τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών)
 3.8η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 (εισηγητής: Γεώργιος Σπυριδόπουλος, προϊστάμενος τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών)
 4.Προτάσεις ανάληψης δέσμευσης (εισηγητής: Γεώργιος Σπυριδόπουλος, προϊστάμενος τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών)
   5.Αντικατάσταση μέλους επιτροπής αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων του Ν.Π. (εισηγητής: Γεώργιος Σπυριδόπουλος, προϊστάμενος τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών)
   6.Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2016 (εισηγήτρια: Ιωάννα Καρολίδου, διευθύντρια του Ν.Π.).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »