*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

31 Οκτωβρίου
22χρονος καλλιεργούσε 11 δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του στον Ίασμο!
Συνελήφθη την Πέμπτη (29-10-2015) το απόγευμα, στον Ίασμο Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Αστυνομικού Σταθμού Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 22χρονος  ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του, έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,5 έως 2 μέτρων και μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 12,5 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής. 

Συνελήφθη 18χρονος στην Κομοτηνή κατηγορούμενος για 7 διαρρήξεις καταστημάτων και οχημάτων!
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, επτά (7) διαρρήξεις καταστημάτων και οχημάτων, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν, τον τελευταίο μήνα, στην πόλη της Κομοτηνής.
Συνελήφθη την Πέμπτη (29-10-2015) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.   
Αναλυτικότερα, από τις μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 18χρονος, τον τελευταίο μήνα, διέρρηξε, στην Κομοτηνή, τρία (3) καταστήματα και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο (2) καταστήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 31 ευρώ, 1 κινητό τηλέφωνο, 1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 20 εκατοστών και 1 κλειδί Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το κλαπέν κινητό τηλέφωνο και το παραπάνω κλειδί, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες και επανειλημμένα για κλοπές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

16χρονη διέρρηξε 4 σπίτια στην Καβάλα
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) διαρρήξεις σπιτιών, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 1-01-2014 έως 1-10-2014, στην Καβάλα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 16χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η δράστιδα, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε τέσσερις (4) οικίες, στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι η 16χρονη έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθη 34χρονος στην Ορεστιάδα με μαχαίρι
Συνελήφθη την Πέμπτη 29-10-2015 το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 34χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους 20 εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε. 

37χρονος διέρρηξε σπίτι στην Αλεξανδρούπολη
Συνελήφθη την Πέμπτη 29-10-2015 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 37χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε οικία στην Αλεξανδρούπολη και αφαίρεσε από το εσωτερικό της ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ρολόι χειρός και μία θήκη καπνού, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 37 ευρώ, ένα ρολόι χειρός και τρία (3) κλειδιά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

50χρονος έκλεψε τσαντάκι με 364 ευρώ από λεωφορείο στην Καβάλα
Συνελήφθη την Πέμπτη 29-10-2015 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 50χρονος ημεδαπός, διότι το πρωί της 29-10-2015, επιβαίνοντας σε λεωφορείο και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία της οδηγού, αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 364 ευρώ.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 340, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην δικαιούχο του.

Συνελήφθησαν 10 άτομα σε κατάστημα στην Ορεστιάδα για «φρουτάκια»
Στο εσωτερικό του καταστήματος λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, με καταγραφέα και κάμερα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή και έλεγχος στον εσωτερικό χώρο καθώς και των εισερχόμενων - εξερχόμενων ατόμων
Εντοπίσθηκε, την Πέμπτη (29-10-2015) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας ένα κατάστημα μέσα στο οποίο διεξάγονταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».
Συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Πρόκειται για οχτώ (8) ημεδαπούς, ηλικίας 30, 59, 50, 74, 50, 60 (άνδρες), 26 και 42 (γυναίκες) ετών και δύο (2) αλλοδαπούς, έναν 26χρονο υπήκοο Τουρκίας και μία 25χρονη υπήκοο Βουλγαρίας. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ημεδαπός 57 ετών, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος (ίντερνετ καφέ) και τις τρεις εργαζόμενες σε αυτό, να έχουν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτρέποντας στους υπόλοιπους έξι δράστες, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», μέσω διαδικτύου, χωρίς να κατέχουν τη σχετική άδεια.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου και του 57χρονου, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθόσον στο εσωτερικό του καταστήματος υπήρχε εγκατεστημένο και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελούνταν από μία κάμερα και ένα καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και των εισερχομένων – εξερχομένων ατόμων σε αυτό, προκειμένου να αποφεύγονται οι έλεγχοι των διωκτικών Αρχών.
Στην κατοχή των δραστών και στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-21 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
-1 κάμερα
-1 καταγραφικό μηχάνημα
-1 ηλεκτρονική συσκευή
-το χρηματικό ποσό των 1.430 ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »