*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Οκτωβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ, ΣΤΟΝ "ΜΑΧΗΤΗ" ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 6.10-ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ....ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΙ "ΠΕΤΥΧΕ" Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

05 Οκτωβρίου


Καταρρίφθηκε ο μύθος του τεμπέλη Έλληνα: Στην τρίτη θέση των πιο εργατικών λαών
Ακόμα μια μελέτη που καταρρίπτει το μύθο των «τεμπέληδων» Ελλήνων έρχεται στο φως της δημοσιότητας…
Στην έρευνα που διενέργησε ο ΟΟΣΑ για το ποιοι λαοί εργάζονται και πόσο, οι εργατικοί κατά τα άλλα βορειοευρωπαίοι έρχονται τελευταίοι και στις πρώτες θέσεις πλασάρονται λαοί που μάλλον έχουν τη φήμη του τεμπέλη.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα η ανάλυση των στοιχείων για τις ώρες πραγματικής εργασίας για το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο οι πλέον εργατικοί κάτοικοι του πλανήτη είναι οι Μεξικάνοι ενώ εκείνοι που εργάζονται λιγότερο μέσα στο χρόνο είναι οι Ολλανδοί!
Οι Έλληνες έρχονται τρίτοι ενώ οι Γερμανοί μια θέση πριν το τέλος. Κάπως έτσι ο μύθος του «τεμπέλη» Έλληνα τον οποίο καλούνται να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι για να πηγαίνει στα μπουζούκια (το έχουμε ακούσει αυτό και από πολιτικούς βορειοευρωπαϊκών χωρών) κάθε άλλο παρά ισχύει.
Όπως δεν ισχύει και ο μύθος που θέλει τους Μεξικανούς να κοιμούνται τη μισή μέρα… Μάλλον Γερμανοί και Ολλανδοί έχουν περισσότερες ώρες για… siesta.
Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα της έρευνας με την πρώτη πεντάδα να περιλαμβάνει χώρες όπως το Μεξικό, τη Χιλή, την Ελλάδα, την Κορέα και τη Ρωσία και την τελευταία χώρες όπως τη Γαλλία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία.
Μεξικό 2.237 ώρες
Κορέα 2.163 ώρες
Ελλάδα 2.037 ώρες
Χιλή 2.015 ώρες
Ρωσία 1980 ώρες
Γαλλία 1.489 ώρες
Δανία 1.411 ώρες
Νορβηγία 1.408 ώρες
Γερμανία 1.388 ώρες
Ολλανδία 1.380 ώρες
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ»  προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους τους, στα εγκαίνια του νέου χώρου του συλλόγου στην οδό Αναξάρχου πίσω από τα ΚΤΕΛ (πρώην κτίριο ΕΟΚ), που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/10 ΣΤΙΣ 13.00 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ
Συνεδριάζει Τρίτη  6/10/2015 στις 1 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αβδήρων με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Έγκριση προτάσεων 15ης ανάληψης υποχρέωσης δαπανών προϋπολογισμού οικονομικούέτους2015, διάθεση πιστώσεων (εισηγήτρια: Αρχοντία Τσάκου, προϊσταμένη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών)
2.Έγκριση της μελέτης του έργου «Συντήρηση-επέκταση ασφαλτοστρώσεων Δ.Ε. Βιστωνίδας» - καθορισμός των όρων δημοπράτησής του και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού. (εισηγητής: Δήμαρχος)
3.Έγκριση της μελέτης του έργου: «Επέκταση Δικτύου ομβρίων οικισμού Αβδήρων» - καθορισμός των όρων δημοπράτησής του και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού» (εισηγητής: Δήμαρχος).
 4.Έγκριση της υπ' αριθμό 71/2015 μελέτης του έργου «Επισκευή-συντήρηση νεκροταφείων Δ.Ε. Αβδήρων» προϋπολογισμού 24.600,00 € - καθορισμός των όρων δημοπράτησής του και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού (εισηγητής: Δήμαρχος).
Εξίσωση "τρόμου" για το υπουργείο Οικονομικών–Περισσότεροι φόροι από δραματικά μειωμένα εισοδήματα
Σε μία δύσκολη εξίσωση αναδεικνύεται για το υπουργείο Οικονομικών η συλλογή των φόρων, αφού οι φορολογούμενοι θα κλιθούν να πληρώσουν ίσους ή και περισσότερους φόρους από μία πίτα εισοδημάτων δραματικά μειωμένη. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι οι «έχοντες» κατά την κυβέρνηση, δηλαδή οι φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ έχουν μειωθεί κατά 353.164 από το 2010.
Μέσα στην 5τια της κρίσης χάθηκαν από την Εφορία 30,5 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει το Mega, από την αποκαλούμενη ζώνη των μεσαίων εισοδημάτων, δηλαδή μεταξύ 20.000 και 50.000 ευρώ, που είναι ο βασικός τροφοδότης των κρατικών ταμείων, χάθηκαν πάνω από 13,5 δισ.
Ενδεικτικό της δραστικής μείωσης των εισοδημάτων είναι ότι ως 12.000 ευρώ δηλώνουν πλέον περίπου 1 εκατ. περισσότεροι φορολογούμενοι (917.712) από το 2010, όταν στην ζώνη 20.000 με 30.000 ευρώ, βρίσκονται περίπου 200.000 (197.086) λιγότεροι Έλληνες.
Όσο γι αυτούς που δηλώνουν πάνω από 30.000 ευρώ και υποτίθεται ότι θα σηκώσουν τα βάρη, λιγόστεψαν κατά 353.164.
Την ίδια ώρα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ που βρισκόταν στο 94% του κοινοτικού μέσου όρου στην αρχή της κρίσης (2009), βρίσκεται πλέον στο 72%, με συνεχή πτωτική πορεία.
Κατακλυσμός του Νώε και υπερ-πλημμύρα εξαφάνισαν τους Αρειανούς;
Ο Άρης έγινε θέρετρο μιας βιβλικής υπερ-πλημμύρας, ικανής να βυθίσει κάτω από τόνους νερού περιοχές στο μέγεθος της Ευρώπης, σημειώνουν ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι το δραματικό τέλος των Αρειανών, συνέβη τρία δισ. χρόνια πριν.
Η ανακοίνωση των ερευνητών, ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την δημοσιοποίηση από την ΝΑΣΑ, των αποδείξεων ότι βρέθηκε νερό στην επιφάνεια του Άρη.
Σε μία σκηνή "σαν βγαλμένη από την Αποκάλυψη", τόνοι νερού κατέκλυσαν τον Άρη, εξαφανίζοντας την πιθανή ζωή που είχε αναπτυχθεί στον πλανήτη.
Οι ερευνητές από το Planetary Science Institute του πανεπιστημίου Autònoma στην Βερκελόνη, υποστηρίζουν ότι οι βιβλικές πλημμύρες συνέβησαν όταν έλιωσαν τεράστιες ποσότητες πάγου που είχαν αποθηκευτεί στα κανάλια του πλανήτη, όταν λάβα βγήκε στην επιφάνεια του Άρη.
Αν και αυτή η βιβλική καταστροφή συνέβη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, είναι πιθανό να έχει παγιδευτεί νερό κάτω από την επιφάνεια του Άρη, όπως και εξωγήινη ζωή μαζί με αυτό.
Είναι πιθανό το αρχαίο αυτό περιβάλλον του Άρη να είχε εκείνες τις συνθήκες, ίδιες με της Γης και να έχουν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής, σημειώνουν οι ειδικοί.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω μελέτες για την μελλοντική ανθρώπινη δραστηριότητα στον Άρη, σημειώνει η Mirror.
Αιχμές Τσίπρα σε δύο υπουργούς για τους επίορκους: «Έπρεπε να παρέμβουμε πριν μας το υποδείξει οποιοσδήποτε»
Με αφορμή τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες με το θέμα της επιστροφής επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε σαφείς αιχμές στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά του πρώην, αλλά και του νυν υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για τους χειρισμούς τους.
«Το νομοσχέδιο από την κατάργησή του ανοίγει “παραθυράκι” να επιστρέψουν στο δημόσιο επίορκοι υπάλληλοι που θα έπρεπε όντως να είχαν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους. Έπρεπε να παρέμβουμε αποφασιστικά, πριν μας το υποδείξει οποιοσδήποτε», είπε συγκεκριμένα πρωθυπουργός.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »