*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα και επισημότητα η Ξάνθη γιόρτασε την 96η Επέτειο Απελευθέρωση της πόλης

04 Οκτωβρίου

Επίτιμος Δημότης Ξάνθης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος! Στην ακριτική Σταυρούπολη το γεύμα προς τιμήν του, λαμπρή υποδοχή στην Μητρόπολη
 
 
 
 
 
 
 
 
*Την επαναλειτουργία του ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ Σταυρούπολης ζήτησε ο Δήμαρχος Ξάνθης απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συμφώνησε σε αυτό και ο Ξανθιώτης Υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του τον Απρίλιο και την επέτειο της μάχης των Οχυρών Εχίνου.  
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα η Ξάνθη γιόρτασε σήμερα την 96η Επέτειο Απελευθέρωση της πόλης
Μάλιστα τα φετινά Ελευθέρια της πόλης τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που τιμήθηκε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης με τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Ξάνθης και του απενεμήθη μάλιστα σε σεμνή τελετή στο Δημαρχείο στις 11 το πρωί, το χρυσό κλειδί της πόλης.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε στις 10 το πρωί στην πλατεία Μητροπόλεως ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με όλες τις τιμές που αρμόζουν στον Ανώτατο Άρχοντα, ενώ εκεί τον περίμενε και ο Ξανθιώτης Υφυπουργός Μεταφορών υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις γιορταστικές εκδηλώσεις. 
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκκλησιάστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο Ξάνθης όπου και έγινε η εκδήλωση προς Τιμή του. Αμέσως μετά ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μαζί με τους λοιπούς επισήμους και στη συνέχεια παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων την μεγάλη παρέλαση για την Εθνική επέτειο, ενώ στο δρόμο έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων και έκανε θερμή χειραψία με τους αναπήρους αλλά και πολλούς πολίτες.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε οτι "η μεγάλη Τιμή που μου έκανε ο Δήμος Ξάνθης, με φορτώνει ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη να αγωνιστώ ακόμη περισσότερο για τη Θράκη, για την οποία είχα και έχω ιδιαίτερη ευαισθησία και αδυναμία..."
Τις φετινές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης τίμησαν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες Ξάνθης, Μαρωνείας και Κομοτηνής και Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Φίλιππας Τσαλίδης, οι πολιτικές, Πανεπιστημιακές, δικαστικές, αστυνομικές  και στρατιωτικές αρχές του Νομού. 
Μετά την παρέλαση δόθηκε προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας γεύμα σε ταβέρνα της Ακριτικής  Σταυρούπολης, όπου μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος του ζήτησε την επαναλειτουργία του ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ Σταυρούπολης για την τόνωση της περιοχής με την δέσμευση και του Ξανθιώτη Υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη που είπε "ΝΑΙ θα το επαναλειτουργήσουμε". 
Επίσης ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε την παραχώρηση κτιρίου απο την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης για σχολείο που δεσμεύτηκε ο Πρύτανης οτι θα υλοποιηθεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε επίσης στον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη να τιμήσει με την παρουσία του τον Απρίλιο την επέτειο της μάχης των Οχυρών Εχίνου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »