*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Οκτωβρίου

Διαβάστε αποκλειστικά και μόνο στον "Μ" της Τρίτης 6/10

06 Οκτωβρίου

*Σκληρή απάντηση του πρώην Δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη στον νυν Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη. Τι του καταλογίζει για το "ρεύμα" στις παραλίες και τους παραθεριστές, τι απαντάει στα υπόλοιπα.
 *Τι ζήτησε απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τι δεσμεύτηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στο γεύμα της Σταυρούπολης.
*Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου την Πέμπτη 8/10 στη Σταυρούπολη, για την επαναλειτουργία του Στρατοπέδου στα πλαίσια της άσκησης Παρμενίων. Πως σχεδιάζει να το αξιοποιήσει 
*Πρόσκληση του Δημάρχου Μύκης Καπζά  Τζεμήλ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να επισκεφθεί την Μύκη.
*Πρώτη στην Ελλάδα η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στο Κατάρ! Τι δήλωσαν οι μαθητές στο Xanthi channel, τα συγχαρητήρια απο Μητροπολίτη Ξάνθης και Φώτη Καραλίδη. 
 *Δημοσιογραφίας το...ανάγνωσμα! Μια πρώτη απάντηση σ' αυτούς που "μπέρδεψαν" τους ρόλους τους και βρίσκονται σε σύγχυση!
ΜΙΑ ΖΩΗ....ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ!
Δακτυλιώσεις στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 9-14 Οκτωβρίου

Για τέταρτη φορά κατά την διάρκεια του έργου “Πρόγραμμα παρακολούθησης ορνιθοπανίδας στην περιοχή του ΕΠΑΜΑΘ (2012-2015)” θα πραγματοποιηθούν δακτυλιώσεις στρουθιόμορφων και παρυδάτιων πουλιών στο Εθνικό Πάρκο ΑΜΑΘ. Οι δακτυλιώσεις θα γίνονται από την Παρασκευή 9/10/2015 το απόγευμα έως και την Τετάρτη 14/10/2015 το πρωί, στην περιοχή της Λάφρης, με επικεφαλής τον Δρ. Χ. Αλιβιζάτο.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα 7 έργα παρακολούθησης ειδών και οικοτόπων τα οποία διεξάγει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στα πλαίσια υλοποίησης και παρακολούθησης της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ» του υποέργου 1, της ενταγμένης πράξης στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας», του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013».
 
Στόχος της αποστολής είναι να δακτυλιωθούν κυρίως παρυδάτια πουλιά, αλλά και στρουθιόμορφα με τη χρήση ειδικών διχτυών. Οι δακτυλιώσεις θα γίνονται το πρωί (περίπου 06.00-11.00) και το απόγευμα- βράδυ (περίπου 16.00-22.00) και μπορούν να συμμετέχουν εθελοντές του ΕΠΑΜΑΘ αλλά και όσοι το επιθυμούν. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε θα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με ζεστά ρούχα για την ύπαιθρο, γαλότσες και φακό κεφαλής.
Κατά τις προηγούμενες αποστολές δακτυλιώσεων παρυδάτιων και στρουθιόμορφων πουλιών στο ΕΠ ΑΜΑΘ δακτυλιώθηκαν συνολικά 440 υδρόβια και παρυδάτια πουλιά, ανάμεσα στα οποία διάφορα είδη σκαλίδρων, καστανοκέφαλοι γλάροι, ένας λεπτόραμφος γλάρος και μια γερακίνα.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Ευτέρπη Πατετσίνη (25410 96646), κα. Μαρία Παναγιωτοπούλου (6937415234), κ. Χαράλαμπο Αλιβιζάτο στο (6973663662). Παρακαλώ ενημερώστε μας εγκαίρως για την συμμετοχή σας, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τις δακτυλιώσεις και να σας δώσουμε οδηγίες για την μετακίνηση  και τη διαμονή σας.
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο-Διαπολιτισμική θρησκευτική εκπαίδευση και ισλαμικές σπουδές (10-11 Οκτωβρίου) στο Ιμαρέτ Καβάλας
 Το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης Θεολόγων και Ιεροδιδασκάλων της Θράκης σε θέματα Θρησκευτικών, Θρησκευτικής Ετερότητας και Διαπολιτισμικής Θρησκευτικής Αγωγής, επ’ αφορμή της λήξης του, διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:
“Διαπολιτισμική θρησκευτική εκπαίδευση και ισλαμικές σπουδές: προκλήσεις και προοπτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη”
Οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 στο ΙΜΑΡΕΤ της Καβάλας (Θ. Πουλίδου 30-32), με φορέα υποδοχής το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΧΑΜΕΤ ΑΛΙ (ΜΟΗΑ Research Center).
Στο Διεθνές Συνέδριο θα παρουσιασθούν τα πορίσματα του εν λόγω Προγράμματος και των επιμορφωτικών πρακτικών της διαπολιτισμικής θρησκευτικής αγωγής που αξιοποιήθηκαν για την ανάπτυξη διαθρησκειακών δεξιοτήτων στην εκπαίδευση. Επιπροσθέτως, έγκριτοι καθηγητές της ημεδαπής και του εξωτερικού θα εισηγηθούν θέματα που αφορούν στις ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές για τις διαθρησκειακές και ισλαμικές ακαδημαϊκές σπουδές σήμερα.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται υπό την επιστημονική αιγίδα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με δικαιούχο την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Το Πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου φιλοξενείται στον ιστότοπο του προγράμματος religiouseduthraki.web.auth.gr, στον οποίο, μέχρι τις 05 Οκτωβρίου 2015, θα κατατίθενται on line και οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων να το παρακολουθήσουν.
Σημειωτέον ότι το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό μόνον σε όσους έχουν κάνει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ και σε όλους τους Επιμορφούμενους Θεολόγους και Ιεροδιδασκάλους της Θράκης.
Extra φόροι σε 400.000 φορολογούμενους
Έγινε η ανάρτηση 400.000 ειδοποιητηρίων για επιπρόσθετους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, στο πλαίσιο των νέων φορολογικών διατάξεων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, στο TaxisNet.
Σε ανακοίνωσή της, η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων είχε ενημερώσει τους φορολογούμενους πως «η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 02 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 14:00 μέχρι τις 5.10.2015 την ίδια ώρα λόγω «επανεκκαθάρισης των δηλώσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις των τελευταίων νόμων».
Από τα νέα «ραβασάκια» της εφορίας, επηρεάζονται οι αγρότες που οφείλουν να αποδώσουν τον φόρο που θα προκύψει εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου (από το 27,5% στο 100%) και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2500 κυβικών, σκαφών αναψυχής αλλά και ακινήτων με πισίνα εφόσον δεν έχουν πληρώσει ήδη τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης μέσω του εκκαθαριστικού τους.
airetos.gr
Ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για το παθητικό κάπνισμα των ανηλίκων
 
Ερώτηση για τις δράσεις που προτίθεται να λάβει η Επιτροπή υπέρ των ανηλίκων που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση του καπνίσματος σε επιβατικά οχήματα στην Αγγλία όταν επιβαίνουν σ΄ αυτά ανήλικοι.
Το κείμενο της ερώτησης:
Σε έγγραφο που δημοσίευσε η Επιτροπή στις 14.3.2013 (SWD(2013) 56 final/2) σχετικά με την εφαρμογή της Σύστασης του Συμβουλίου της 30.11.2009 για ένα περιβάλλον χωρίς καπνό, αναφέρεται πως σε ορισμένες χώρες μέχρι και το 44,6% των ανηλίκων εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα σε ιδιωτικούς χώρους, όπως τα σπίτια και τα αυτοκίνητα[1].
Παρ΄ όλο που κάποιες χώρες έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία κι έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα μέσα σε αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν ανήλικοι (όπως για παράδειγμα η Κύπρος, αλλά πιο πρόσφατα και η Αγγλία από 1.10.2015[2]), εν τούτοις ελλείπει μια συνολική ευρωπαϊκή πρακτική που θα προστάτευε τα παιδιά από τις καταστροφικές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.
Ερωτάται η Επιτροπή:
1)Διαθέτει επικαιροποιημένα στοιχεία για τους θανάτους που προκαλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το παθητικό κάπνισμα;
2)Σκοπεύει να προβεί σε νέα αναθεωρημένη πρόταση για Σύσταση του Συμβουλίου που θα αναφέρεται και στο κάπνισμα σε ιδιωτικούς χώρους;
3)Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει γενικότερα ώστε να προστατευθούν οι ανήλικοι από τις συνέπειες του παθητικού καπνίσματος;
Στις 15 Οκτώβρη η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, 85 – 87 λεπτά προβλέπεται η τιμή του
Οι εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για το 2015 – 2016 από την αγορά καυσίμων θέλουν το λίτρο να διατεθεί αρχικά με μία τιμή της τάξης των 85 με 87 λεπτών ανά λίτρο ανάλογα όμως και τι θα αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Μέχρι τις 15 του Οκτώβρη οπότε αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να γνωστοποιήσει στους πρατηριούχους τις τελικές τιμές.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ συμμετείχε στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Επίσκεψη στο 1ο Λύκειο Ξάνθης 
 
 
 
Η SKODA ΞΑΝΘΗ συμμετείχε την Δευτέρα στην 2ης Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού περνώντας όμορφες στιγμές στο ρεπό της. Η ξανθιώτικη ομάδα πάντα ενεργή σε κοινωνικές δραστηριότητες βρέθηκε κοντά στις αθλητικές δραστηριότητες πολλών σχολείων που είχαν θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Η SKODA ΞΑΝΘΗ με αντιπροσωπείες Διοίκησης, τεχνικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών, παρακολούθησαν από κοντά και συμμετείχαν με διάλογο και παιχνίδια στις εκδηλώσεις των σχολικών μονάδων. Παράλληλα οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας δεν χάλασαν κανένα… χατίρι υπογράφοντας πολλά αυτόγραφα στα παιδιά και μετά από κληρώσεις υπογεγραμμένες φανέλες.
Το πρωινό της Δευτέρας ο Τεχνικός Διευθυντής της SKODA ΞΑΝΘΗ Γιάννης Παπαδημητρίου μαζί με τους ποδοσφαιριστές Αντώνη Ράνο, Μιχάλη Ζαρόπουλο και Χατζητερζόγλου Οκάν επισκέφθηκαν το 1ο Λύκειο Ξάνθης ενώ την ίδια ώρα ο team manager Γιώργος Κασναφέρης μαζί με τους Θόδωρο Βασιλακάκη, Γιάννη Ζαραδούκα, Ντάνι Νιέτο το 7ο Γυμνάσιο και λίγο αργότερα μαζί με τους Παναγιώτη Τριάδη, Παβόλ Φάρκας και Αντριάν Λουσέρο το 13ο Δημοτικό. Η SKODA ΞΑΝΘΗ επισκέφθηκε και σχολεία εκτός πόλης. Στην Μέλισσα ο προπονητής τερματοφυλάκων Αλέκος Μαλαδένης μαζί με τους ποδοσφαιριστές Δήμο Μπαξεβανίδη, Τόμισλαβ Τόμιτς και Μανώλη Δεμένικο και στο Εράσμιο ο υπεύθυνος αποκατάστασης Γιώργος Τσονάκας μαζί με τον Παντελή Καπετάνο και τον Πέτρο Ορφανίδη.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ από το απόγευμα της Τρίτης θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί προπονητικό δίτερμα με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »