*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Σεπτεμβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

30 Σεπτεμβρίου
«Όλοι μας ανήκουμε κάπου και όταν εκλεγούμε κάτι, πρωταρχικά ανήκουμε στο κόμμα , πρωταρχικά έχουμε τη βοήθεια του κόμματος και μέσα από το κόμμα έχουμε εξελιχθεί . Αν αυτό όταν βγαίνουμε, το ξεχνάμε και νομίζουμε ότι βγήκαμε μόνο με τις ικανότητές μας, τότε για εμένα αυτό είναι κατακριτέο».
(Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης στην «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»)
-Όλοι σας κάπου ανήκετε...αλλά όταν εκλέγεστε οι περισσότεροι το ξεχνάτε!
…………….

«Θεωρώ ότι είναι ικανός, νέος, άφθαρτος και ο μόνος που μπορεί να δώσει στην Νέα Δημοκρατία την αίγλη που χρειάζεται ώστε να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας και να υλοποιήσει τα οράματα και τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού...».
(Ο Μανώλης Φανουράκης για τον Απόστολο Τζιτζικώστα)
Ούτε ο ίδιος ο Τζιτζικώστας θα τα έλεγε τόσο καλά για την...υποψηφιότητά του!
………


ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης με ένα δηκτικό σχόλιο αναφέρθηκε στα εσωκομματικά δρώμενα στη ΝΔ με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.
«Φοβάμαι ότι αν δεν προσέξουμε στη ΝΔ, σύντομα το δίλημμα μεταξύ παλιού – νέου, θα αντικατασταθεί με το δίλημμα μεταξύ σοβαρότητας – γελοιότητας».
-Εσύ φίλτατε Ευριπίδη που διέδιδες ότι ο... Τσίπρας - Καμμένος σου πρότειναν το Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, σε ποιο δίλλημα επακριβώς ανήκεις;
.....
*Μαθαίνω ότι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής (Γκιουμουλτζίνα) κ. Παντελεήμων προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του τις εορτές των Ελευθερίων Θράκης στις 14 Μαΐου του 2016.
- Ειλικρινά, υποκλίνομαι στον μικρό Παντελεήμονα.... Στις δημόσιες Σχέσεις τον «έφαγε»τον... «δικό μας»!
.....
*Μπορεί οι σχέσεις μας τώρα να είναι «απομακρυσμένες» και «κάτω του μετρίου», ο Θανάσης Ξυνίδης όμως για μένα, ήταν η «επιλογή του φίλου», που κάποτε μπορούσα να μιλήσω από την καρδιά μου...
Επομένως κάποιοι «αδίκως» με βάζουν σε «πειρασμούς!» Λάθος πόρτα...
......

Με τους μειονοτικούς βουλευτές Ροδόπης συναντήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Κομοτηνή
Τους τρεις εκλεγέντες μειονοτικούς βουλευτές της Ροδόπης συνάντησε την Δευτέρα στην Κομοτηνή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του στην έδρα της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καραγιουσούφ, καθώς και ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιλχάν Αχμέτ, ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για το αναπτυξιακό προφίλ της Θράκης, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν αλλά και τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας που κατατάσσει την ΑΜ-Θ στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των ελληνικών περιφερειών στον τομέα αυτόν. Αναφέρθηκαν, επίσης, στην καπνοκαλλιέργεια που αποτελεί το μοναδικό εισόδημα για χιλιάδες οικογένειες, μουσουλμάνων, κυρίως, καπνοπαραγωγών σε Ξάνθη και Ροδόπη και στις δραστηριότητες του Δ.Π. Θράκης.
Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του τόνισε το μόνιμο και διαρκές ενδιαφέρον του για τη Θράκη και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το κλίμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, το οποίο χαρακτήρισε «υπόδειγμα λειτουργίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας».
…………………..

Δεν θέλει υπογραφές από βουλευτές και περιφερειάρχες ο Μεϊμαράκης
Σε περίπτωση υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ, δεν θα υπογράψουν την υποψηφιότητά του βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες, αναφέρουν συνεργάτες του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
«Καθώς ο ίδιος γνωρίζει πως αυτές οι διαδικασίες αφήνουν τριβές, αν τελικά είναι υποψήφιος, έχει αποφασίσει να μην υπογράψουν την υποψηφιότητά του βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες»
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την επόμενη ημέρα ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει ως προτεραιότητα την ενότητα και παρότι αρκετοί βουλευτές και περιφερειάρχες έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπογράψουν την υποψηφιότητά του, αυτό δεν θα συμβεί γιατί δεν είναι σωστό να βάλει σε αντιπαράθεση κανέναν με κανέναν.
-Σωθήκαμε....!
………

Ο Κ. Καραμανλής “άδειασε” τον Τζιτζικώστα για τις διαρροές περί “στήριξης”!
Με ένα μεγαλοπρεπές “άδειασμα” του Απόστολου Τζιτζικώστα, απάντησε ο Κώστας Καραμανλής στις διαρροές του στρατοπέδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας περί στήριξής του από τον βουλευτή Σερρών.
Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε τα εξής:
“Όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για οποιαδήποτε εμπλοκή μου στη διαδικασία εκλογής Προέδρου στη Ν.Δ. δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ο λόγος είναι απλός: η διαδικασία μέχρι τώρα απογοητεύει την κοινωνία και σε τελική ανάλυση αδικεί και τους ίδιους τους υποψηφίους.
Ελπίζω στην πορεία αυτό να αλλάξει.
Προσωπικά, θα ήθελα λίγες και σοβαρές υποψηφιότητες και πολιτικό διάλογο.
Αυτό που προέχει είναι να μην βγει η παράταξη τραυματισμένη και να μην χάσει τη σοβαρότητά της”.


Τις προηγούμενες ημέρες από το στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα υπήρχαν στοχευμένες διαρροές για στήριξη της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τον βουλευτή Σερρών, την ώρα που άλλες διαρροές από την πλευρά Τζιτζικώστα μιλούσαν απαξιωτικά για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, θέλοντας να δείξουν ότι υπήρχε ρήγμα στο καραμανλικό στρατόπεδο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »