*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουλίου

MH ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΜΑΧΗΤΗ" ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 Ιουλίου
*Ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού για τους Έλληνες επιχειρηματίες!-Δεν αντέχουν άλλο τα capital control! Ti λέει στην ερώτησή του. 
*Νέα στοιχεία για το "άβατο" της Αγριάνης, νέα ερωτήματα στις υπηρεσίες για τις παρανομίες του Απόστολου Αγκόρτσα. 
*Τούρκος μεγαλοκαναλάρχης με καταγωγή στη Κομοτηνή, "αλωνίζει" με εντολές του Ερντογάν στη Θράκη, συνοδεύοντας τους Τούρκους Υπουργούς στις εδώ επισκέψεις τους. 
*ΕΒΕΑ και Επιμελητήριο Ξάνθης ζητούν να επανέρθει ο Νόμος με τις 100 δόσεις στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.  
*Αυτοί που αφήνουν υπονοούμενα για τα Συνεταιριστικά, γιατί δεν μιλάνε με ονόματα και "κρύβονται" πίσω τα εσώψυχά τους;
*Όλα τα νέα μεταγραφικά νέα της Skoda Ξάνθη.
ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Θα εφαρμοστεί η φορολογία στους Έλληνες αγρότες!  
 

«Ελαφρύτερο» ΕΝΦΙΑ για τα χαμηλά εισοδήματα και τους μικροϊδιοκτήτες, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης σημείωσε πως οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών θα εφαρμοστούν, αλλά αφού πρώτα γίνουν διορθώσεις στο σύστημα, ώστε να μην χτυπηθεί η πρωτογενής παραγωγή.
Είπε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ πως θα προωθηθεί η απευθείας διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αρχής γενομένης από τα τουριστικά νησιά.
Ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι εξετάζονται μέτρα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και θα αφορούν στην αξιοποίηση των πιστωτικών καρτών για την άμεση πληρωμή του ΦΠΑ στο δημόσιο.
Ακόμη, απέκλεισε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο νέας παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Σε ότι αφορά την διενέργεια ΕΔΕ στο υπουργείο Οικονομικών τη χαρακτήρισε σωστή «αλλά νομίζω ότι η δήλωση που έκανε χθες ο κ. Χατζηθεοδώρου είναι σαφής».
Άρση του κατ’ οίκον περιορισμού για Μιχαλολιάκο και Ζαρούλια
Την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του αρχηγού της της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και της συζύγου του, βουλευτού Ελένης Ζαρούλια αποφάσισε σήμερα το Συμβουλίου Εφετών.
Το δικαστικό Συμβούλιο, με δύο βουλεύματά του διατάσσει την άρση του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με 24ωρη αστυνομική φύλαξη, που είχε επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Με τα συγκεκριμένα βουλεύματα, τόσο για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής όσο και για την σύζυγο του, αντικαθίσταται ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού με υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του ζευγαριού.
Τι επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται να αποφανθεί για την άρση του κατ΄οίκον περιορισμού και του κατηγορούμενου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου, όρο που, σε χθεσινή πρότασή του, ο αρμόδιος Εισαγγελέας ζητά την άρση του.
Ο Εισαγγελέας Εφετών Π. Παναγιωτόπουλος προτείνει, επίσης, αντικατάσταση του όρου, με υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Ενοχλημένοι από την γενικότερη στάση της κυβέρνησης εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών
 Ενοχλημένοι από την γενικότερη στάση της κυβέρνησης εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατα την διάρκεια της χθεσινής μέρας, συζήτησαν την από κοινού στάση που θα κρατήσουν απέναντι στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και τις 3 Πανελλήνιες άδειες που στην ουσία αποτελεί και πλήγμα στην πολυφωνία, αφού όσο περισσότερες συχνότητες, τόσο το καλύτερο για την δημοκρατία, τον ανταγωνισμό αλλά και το ίδιο το κράτος.
Όπως αναφέρουν καλα πληροφορημένες πηγές την Πέμπτη στη 13:00 θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, όπου και θα εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους, στο προωθούμενο νομοσχέδιο. Οι καναλάρχες θεωρούν ως απαράδεκτο το γεγονός οτι : "πάντα εξαρτώνται από τον υπουργό Επικράτειας"και ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.


Τούρκος καναλάρχης πολιορκεί τη Θράκη
 
 Ο πάμπλουτος πρώην υπουργός, Τζαβίτ Τσαγλάρ, πρόσωπο - κλειδί στα υπόγεια σχέδια της Άγκυρας στη Θράκη, αποκαλύπτει αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει μάλιστα τον κύριο Τζαβίτ Τσαγλάρ που κατάγεται από την Ιτέα Κομοτηνής το τελευταίο διάστημα πληθαίνει τις εμφανίσεις του στο πλευρό υπουργών του Ερντογάν που επισκέπτονται τη Θράκη
Θεωρείται ένα από τα πρόσωπα - κλειδιά του σχεδίου της Τουρκίας για την «κοσοβοποίηση» της Δυτικής Θράκης. Ο «φανατικός» Τζαβίτ Τσαγλάρ, πρώην υπουργός στην 49η κυβέρνηση του Ντεμιρέλ, που κατάγεται από την Ιτέα Κομοτηνής, το τελευταίο διάστημα πληθαίνει τις εμφανίσεις του στο πλευρό υπουργών του Ερντογάν που επισκέπτονται τη Θράκη. Ο σκιώδης επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται τις «ρίζες» του προκειμένου να ασκεί επιρροή στους Έλληνες μουσουλμάνους, ενώ δεν φοβάται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να «αγοράζει» συνειδήσεις και οπαδούς για την Ημισέληνο.
Ο ζάπλουτος καναλάρχης, του οποίου το ιδιωτικό τζετ είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του Οτσαλάν στην Τουρκία, πλέον έχει αναλάβει… πόστο για να στηρίξει το σχέδιο «ανεξαρτητοποίησης» της Θράκης.
Μάλιστα, πηγές της εφημερίδας «δημοκρατία» αναφέρουν ότι στο πρόσωπό του ο Ερντογάν έχει βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη του απερχόμενου προξένου στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, καθώς ο επιθετικός χαρακτήρας του Τσαγλάρ είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουν στην Τουρκία για τη Θράκη.
Σε αυτό το πλαίσιο το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι που του ανήκει στην Τουρκία προβάλλει συνεχώς γιορτές του τουρκικού προξενείου στη Θράκη κι εκδηλώσεις, με σαφή προβοκατόρικο προσανατολισμό. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος αποτελεί και σημαντικό χρηματοδότη του σκοτεινού σχεδίου τουρκοποίησης που εφαρμόζεται στη Θράκη, αναμένοντας να αντλήσει σημαντικά οφέλη από τυχόν επιτυχία στο μέλλον.
Ο Τσαγλάρ αποτελεί έναν στυγνό, σκληρό επιχειρηματία, που κατάφερε στο παρελθόν να φτάσει ως τη θέση του υπουργού, χάρη στις γνωριμίες και στην οικογενειακή περιουσία του. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου στη Θράκη ήταν ο άνθρωπος που τον συνόδευε σε κάθε του βήμα, ενώ μίλησε και από το βήμα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.
Μεταξύ άλλων ανέφερε στο γνωστό αλυτρωτικό ύφος που χρησιμοποιούν όλοι οι πράκτορες της Ημισελήνου: «Η μητέρα μου και ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου για να απομακρύνουν τη νοσταλγία τους για την τουρκική σημαία πήγαιναν στο προξενείο της Κομοτηνής. Είμαστε παραγωγικοί άνθρωποι. Ξέρουμε πάντα να δουλεύουμε και να νοσταλγούμε την πατρίδα μας την Τουρκία. Είμαστε ένα ισχυρό κράτος 83.000.000 ατόμων».
Ο Τσαγλάρ είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Οτσαλάν. Το 2005, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, το ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο μεταφέρθηκε ο Κούρδος ηγέτης του ΡΚΚ ανήκε στον Τσαγλάρ. Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφου με ποιο κριτήριο επελέγη το αεροσκάφος του Τσαγλάρ για να φέρει εις πέρας την αποστολή, η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Εδωσε την καλύτερη τιμή».
Αριστείδης Μάτιος

Πηγή: Εφημερίδα δημοκρατία
Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί σε Ξάνθη, Δροσερό κα Δράμα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
 
Συνελήφθησαν την Τρίτη (28-7-2015) στη Δράμα και την Ξάνθη, από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφάλειας Δράμας και Ξάνθης καθώς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 44, 36, 34 (άντρες) και 33 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες
για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πώλησης, αγοράς και κατοχής ναρκωτικών. 
Αναλυτικότερα:
-Την Τρίτη (28-7-2015) το μεσημέρι, στη Δράμα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας συνέλαβαν τους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 34 και 33 ετών, διότι όπως προέκυψε, η 33χρονη  διέθεσε, έναντι 10 ευρώ, στον 34χρονο ένα (1) δισκίο του φαρμακευτικού σκευάσματος SUBOXONE, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του. Στην κατοχή της 33χρονης βρέθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό και ένα (1) δισκίο του ίδιου φαρμακευτικού σκευάσματος.  
-Την Τρίτη (28-7-2015) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, εντόπισαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
-Την Τρίτη (28-7-2015) το απόγευμα, στο Δροσερό Ξάνθης, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι προ επικείμενου ελέγχου, απέρριψε μία (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και ο 44χρονος για κλοπές.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Σύλληψη 33χρονου σε Επαρχιακή Οδό της Ξάνθης με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας
Συνελήφθη την Τρίτη (28-7-2015) το μεσημέρι, σε Επαρχιακή Οδό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι είχε τοποθετήσει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατείχε και επέδειξε σε αυτούς μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης. 
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 33χρονου περιλαμβάνει και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διότι οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας κυκλοφορίας και ασφαλιστήριου συμβολαίου.  
Κατασχέθηκαν ένα (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και το παραπάνω πλαστό έγγραφο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Πρόταση νόμου από ΑΝΕΛ για «αστική δίωξη μελών κυβέρνησης»
Τον δρόμο για την αστική δίωξη μελών κυβέρνησης επιχειρεί να ανοίξει πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Οι ΑΝΕΛ εισηγούνται να θεσμοθετηθεί «μία ειδική, σύντομη, ασφαλής και δίκαιη διαδικασία διεκδίκησης και αναγκαστικής είσπραξης αστικών αποζημιώσεων από μέλη κυβέρνησης και υφυπουργούς όταν η ζημία του Δημοσίου προήλθε από δόλο».
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ν. Μαυραγάνης, δημοσιοποιώντας την πρόταση νόμου του κόμματός του, δήλωσε ότι με την ψήφισή της υπάρχει δυνατότητα υπέρβασης των περιορισμών του άρθρου 86 του Συντάγματος περί της ειδικής αποσβεστικής προθεσμίας η οποία έχει οδηγήσει στην παραγραφή πολλών αδικημάτων κυβερνητικών προσώπων. Κι αυτό διότι - όπως εκτιμά ο βουλευτής - το συγκεκριμένο άρθρο αφορά την ποινική δίωξη κι όχι την αστική ευθύνη.
Η πρόταση αφορά ζημία ανώτερη των 100.000 ευρώ.
Επίσης, προϋπόθεση για να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο είναι να συγκροτηθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία θα παραδώσει πόρισμα μέσα σε 30 ημέρες και στη συνέχεια η Βουλή, με απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151) αποφασίζει την άσκηση σχετικής αστικής δίωξης.
Η Βουλή, θα πρέπει να αναθέσει επίσης, σε Επιτροπή, που θα αποτελείται από τα τρία αρχαιότερα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επιδίωξη είσπραξης αποζημίωσης.
Προβλέπεται δε και η προσωπική κράτηση ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της εκδοθείσας απόφασης.
Είναι εξάλλου, αξιοσημείωτο ότι η πρόταση νόμου, προβλέπει η προσωπική κράτηση να επιβάλλεται ακόμη κι αν ο εναγόμενος οφειλέτης είναι πάνω από 65 ετών.
Η εκδίκαση της διαφοράς από ενοχές προσώπων ειδικής ευθύνης γίνεται από Ειδικό Δικαστήριο.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Γ. Βαρουφάκης: Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης

Για τα σχέδιά του περί παράλληλου νομίσματος, αλλά και για τις σχέσεις του με τη Γερμανία και τους Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλάει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern.
Όπως σημειώνει το Stern, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης o τέως πρώην υπουργός Οικονομικών εξέταζε την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα. «Πάνω σε αυτό το θέμα οικοδόμησα και την επιστημονική μου καριέρα», δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης στο γερμανικό περιοδικό, σημειώνοντας ωστόσο ότι η εισαγωγή του παράλληλου νομίσματος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. «Γι’ αυτό χρειάζεται κανείς όλους τους διαθέσιμους πόρους. Know-how. Τα διαθέτει αυτά άραγε η Ελλάδα; Σε αυτές τις θεωρητικές σκέψεις το ζητούμενο ήταν πάντα να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση», προσθέτει.
Όπως διηγείται, ο ίδιος αισθανόταν ότι βρισκόταν σε πόλεμο. «Ένας οικονομικός πόλεμος. Σήμερα δεν χρειάζεσαι πάντσερ για να επιβληθείς σε κάποιον. Έχεις τις τράπεζες. (…) Από τον Ιανουάριο είχαμε ένα “πολεμικό συμβούλιο”, πέντε-έξι άτομα, που ασχολούνταν με το σενάριο του Grexit», αναφέρει. Από κοινού «εξετάζονταν αλλά και απορρίπτονταν όλα τα πιθανά σενάρια». Ο ίδιος διαψεύδει, πάντως, τις φήμες που τον θέλουν να παίρνει τα χρήματα της Κεντρικής Τράπεζας για να πληρώσει συντάξεις. «Ποτέ δεν σκεφτήκαμε κάτι παρόμοιο με μια διάρρηξη. Δεν είμαστε τυχοδιώκτες!».
Μηχανισμό αξιολόγησης των πολιτικών λιτότητας θα προωθήσει η Ζωή
 
Πρωτοβουλίες για την δημιουργία μηχανισμού αξιολόγησης των επιπτώσεων των πολιτικών λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, πρόκειται να αναλάβει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Κατά την συνάντησή της με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για το Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), Γ. Σταυρόπουλο, η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ως “σωστή και σοφή” την πρόταση της Επιτροπής, για την δημιουργία μηχανισμού αξιολόγησης των πολιτικών λιτότητας στα δικαιώματα του ανθρώπου, και δεσμεύτηκε ότι η ίδια θα αναλάβει πρωτοβουλία για την υλοποίησή της.
“Δεν μπορεί να αποτιμώνται μόνο οι οικονομικές συνέπειες των πολιτικών, δεν μπορεί να αποτιμώνται σε επίπεδο περιβαλλοντικής νομοθεσίας οι περιβαλλοντικές συνέπειες και να μην αποτιμάται εκείνο που αποτελεί από τα ανεκτίμητα κεκτημένα του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτισμού – η επίπτωση συγκεκριμένων πολιτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.
Με αφορμή την δημόσια κατάθεση της γνώμης της Επιτροπής (η οποία αποτελεί ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας) για την διαρκή υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα μέτρα λιτότητας “που δρομολογούνται από πολιτικές οικονομικής – υποτίθεται – αντιμετώπισης των ζητημάτων χρέους”, η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι η Επιτροπή προέβη σε διεθνή δημοσιοποίηση της γνώμης της, ιδίως προς τους υπευθύνους των “λεγομένων θεσμών”: των Διεθνών Οργανισμών, “που αυτή τη στιγμή προωθούν πολιτικές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα”, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »