*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιουλίου

ΜΠΑΧΑΛΟ με την κ. πλατεία της Ξάνθης!

02 Ιουλίου


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ
Συγκεντρώσεις σήμερα και αύριο Παρασκευή υπέρ του ΝΑΙ από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και Ποτάμι αλλά και υπέρ του… ΟΧΙ από Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης!
ΚΙΝΔΥΝΟΣ Εθνικού διχασμού με «μήλον της έριδος» την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, κινδυνεύει να γίνει σήμερα η πόλη μας, καθώς όσο πλησιάζει η Κυριακή 5/7 που θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι σε όλα τα επίπεδα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και η νεολαία, ζήτησαν «ρεύμα» από τον Δήμο Ξάνθης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων υπέρ του ΟΧΙ, για τρεις ώρες το πρωί (11.00-14.00) και τρεις ώρες το απόγευμα (17.00-20.00) από την περασμένη Δευτέρα έως και αύριο Παρασκευή. Με αποτέλεσμα στελέχη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης να καταγγείλουν μάλιστα την «κατάληψη» της πλατείας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την νεολαία...!
Την ίδια ώρα ωστόσο, αίτηση παραχώρηση της κεντρικής πλατείας επίσημα κατέθεσαν και οι υποστηριχτές του ΝΑΙ, για σήμερα Πέμπτη (20.00) και αύριο Παρασκευή (20.00) με αίτηση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ» και την υπογραφή του επικεφαλής Θανάση Ξυνίδη!
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αίτηση στο Δήμο Ξάνθης για την πραγματοποίηση κοινής εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης με την συμμετοχή της Νέας  Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΕΑΣ Ξάνθης, του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κλπ κατέθεσαν και οι υποστηριχτές του ΝΑΙ, υπό την κοινή ονομασία, «ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ»!!!!
Έτσι για ΣΗΜΕΡΑ στις 8 το βράδυ για παράδειγμα που οι υποστηριχτές του ΝΑΙ διοργανώνουν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την ιστοσελίδα XanthiLeft διοργανώνει στις 19.00 στο θεατράκι της πλατείας συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ! Με την στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παράλληλα η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ανακοίνωσε όμως συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και για αύριο Παρασκευή στις 19.00
(σ.σ. Όλη η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην σελίδα 10)

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ:
Ο Δήμος Ξάνθης «μένει Ευρώπη» και ακυρώνει τη συγκέντρωση ΥΠΕΡ του ΟΧΙ!
1 Ιουλίου 2015
Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης πρώτα εμφανίζεται με σύνθημα υπέρ του ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα και σήμερα έρχεται να ακυρώσει την προγραμματισμένη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ την Παρασκευή στην Κ. Πλατεία της Ξάνθης εξυπηρετώντας για μία ακόμα φορά μικροκομματικά συμφέροντα. Μιλάμε για τη δημοτική αρχή που συνειδητά δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία  για τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, με τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης να παίρνονται από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι ο δήμος που έχει ως τακτική  τη ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας απαγορεύοντας τη διακίνηση ιδεών στην Κ. Πλατεία (πανό-φυλλάδια). Την ίδια στιγμή ενώ το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνει σε χιλιάδες συμπολίτες μας κάρτα αλληλεγγύης με σκοπό την ανακούφιση τους (δωρεάν ρεύμα , επίδομα σίτισης & στέγασης), ο δήμος Ξάνθης (τη στιγμή που 2479 είναι δικαιούχοι της κάρτας αλληλεγγύης) αντί να ασχοληθεί με τις πληγές των μνημονίων δίνει πάτημα για τη συνέχιση τους.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπείρουν το φόβο στον ελληνικό λαό.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια και τις ζωές μας.
Την Παρασκευή θα είμαστε στην Κ. Πλατεία για να φωνάξουμε ΟΧΙ σε όλους αυτούς που 5 χρόνια οδήγησαν τη δημοκρατία στο περιθώριο. Για να φωνάξουμε όχι σε αυτούς που συνειδητά οδήγησαν τη νεολαία στην ανεργία, την κοινωνική πλειοψηφία στην εξαθλίωση.
Δεν θα μας φοβίσουν ούτε οι εκβιασμοί, ούτε η τρομοκρατία τους.
Φωνάζουμε ΟΧΙ στη λιτότητα, το φόβο, την υποταγή.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ την Παρασκευή στις 19:00 στην Κ. Πλατεία της Ξάνθης!
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ – ΞΑΝΘΗ
Η δημοκρατία, η ανεξαρτησία της χώρας μας, η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΙ, ΔΕΝ είναι υπό διαπραγμάτευση.
Πολλοί από εμάς δεν έχουμε ζήσει τον πόλεμο, τη δικτατορία, την απομόνωση της χώρας από το διεθνές στερέωμα και ΝΑΙ, ΔΕΝ θέλουμε να το ζήσουμε. Ζούμε τα τελευταία χρόνια σε οριακές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και αυτές τις μέρες παίρνουμε μία πρόγευση για αυτό που έρχεται εάν γυρίσουμε την πλάτη μας στην λογική και το μέτρο, εάν δεν αντιμετωπίσουμε τα τεράστια αυτά προβλήματα ενωμένοι και με ψυχραιμία, όμως ΝΑΙ, μέσα στο ΕΥΡΩ και ΟΧΙ να διαγράψουμε μέσα σε μία μέρα τους κόπους και τον ιδρώτα των προηγούμενων γενεών.
Την Κυριακή δεν αποτιμάται η περηφάνια και η αξιοπρέπεια του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας. Αυτά ήταν, είναι και θα παραμείνουν αδιαπραγμάτευτες αξίες.
Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θέλουμε να χτίσουμε σε γερές βάσεις ή θα γκρεμίσουμε ότι με τόσους κόπους καταφέραμε να πετύχουμε ενωμένοι. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε παθογένειες που μας κρατάνε πίσω.
Με σοβαρότητα, με γενναιότητα. Για την Ελλάδα και τη δημοκρατία ψηφίζουμε ΝΑΙ.
ΝΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ. ΝΑΙ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Στήριξη του ΝΑΙ στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ.

ΝΑΙ ΤΗΣ ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 05-07-2015
Ναι στην Ευρώπη είπε από χθες και η Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Ν. Ξάνθης σε ανακοίνωσή της, αξιολογώντας το δημοψήφισμα της Κυριακής αλλά και το πόσο σημαντικό είναι για τον αγροτικό κόσμο και τους Έλληνες Κτηνοτρόφους, συμμετέχοντας μάλιστα στο κοινό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν για αύριο  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 20.00 Νέα Δημοκρατία, ΠΟΤΑΜΙ, ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ΚΙΔΗΣΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, αλλά και η Δημοτική παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΣ Ξάνθης αναφέρει τα παρακάτω:
«Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ πραγματοποιήθηκε την 01-07-2015 σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ στα γραφεία της ΕΑΣ με αντικείμενο το Δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του για το Δημοψήφισμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ αξιολογώντας τη θέση των Αγροτών, των Κτηνοτρόφων και της Οργάνωσης μας ,με δεδομένο το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων θεωρεί αδύνατη τη συνέχιση των καλλιεργειών, της εκτροφής των ζώων και την επιβίωση των ίδιων χωρίς τη στήριξη από τις Άμεσες Ενισχύσεις και τις Ενισχύσεις των Επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχοντας την πεποίθηση ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι ενωμένοι χωρίς να διακινδυνεύουμε τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούμε σωστή τη θέση ΝΑΙ στην Ευρώπη, στο Ευρώ και στην Σταθερότητα της Πατρίδας μας .
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Α.Σ.-ΞΑΝΘΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Η Επιτροπή ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ σας καλεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 και ώρα 18 :00 με 21:00 μ.μ
σε ανοικτή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για να υπερασπιστούμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο Ευρώ.  Για την συγκέντρωση ακολουθήθηκε κάθε νομοτυπη διαδικασία

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »