*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουλίου

Ποιοί είναι οι βουλευτές που ξεκαθαρίζουν απο τώρα τη θέση τους...

11 Ιουλίου


ΣΥΡΙΖΑ: 15 βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ αλλά απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα!
 

15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΝΑΙ απειλούν με επιστολή τους ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα στη Βουλή!

Στην επιστολή τους οι 15 βουλευτές αναφέρουν σε επιστολή τους τα παρακάτω:
 «Οι κάτωθι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόταση προς τους “Θεσμούς”, στη βάση της οποίας η κυβέρνηση μας ζητάει να δώσουμε με τη ψήφο μας εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.
Αυτή η πρόταση στην ουσία συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και θα επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην οικονομία και θα καταστήσει ακόμα πιο δυσοίωνο  το μέλλον της χώρας.
Για αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο προτάσεις – πρόταση – προς τους “Θεσμούς” και υπογραμμίζουμε ότι η ίδια αυτή τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές μας πολιτικές πεποιθήσεις.
Όλοι/ες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφισθεί από την Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτήν την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση.
Το δικό μας “ναι” που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως “ναι” στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό- λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα.
Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους.
Οι υπογράφοντες/ουσες βουλευτές
Αμανατίδου Λίτσα
Δελημήτρος Κωνσταντίνος
Ζάννας Ζήσης
Ζερδελής Γιάννης
Ήσυχος Κώστας
Ιωαννίδης Ηλίας
Καματερός Ηλίας
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Κώτσιας Θωμάς
Ουζουνίδου Ευγενία
Πετράκος Θανάσης
Σαμοΐλης Στέφανος
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χουντής Νίκος»
Στο Λιμεναρχείο της Αίγινας ξενύχτησε ο Βαρουφάκης για το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο
Μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέμενε στο Λιμεναρχείο της Αίγινας εξαιτίας του επεισοδίου που κατήγγειλε δημοσιογράφος, ο οποίος υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς της φρουράς του.
Πρόκειται για τον δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος, Φρίξο Δρακοντίδη, ο οποίος κατήγγειλε στους αξιωματικούς του Λιμενικού, ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις σωματώδεις άντρες, όταν επιχείρησε να πλησιάσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να του ζητήσει να κάνει κάποια δήλωση, αφού τον είχε τραβήξει μερικές φωτογραφίες νωρίτερα. Ο δημοσιογράφος μίλησε το πρωί στο Mega και είπε ότι θα υποβάλει μήνυση στους τρεις άντρες και τη σύζυγο του πρώην υπουργού, που σύμφωνα με την καταγγελία του, τον κατέγραφε με το κινητό της κάνοντας ειρωνικά σχόλια τη στιγμή της επίθεσης.
Ο πρώην υπουργός συνόδευσε τη σύζυγό του στο Λιμεναρχείο, καθώς κλήθηκε από τους αξιωματικούς να καταθέσει. Ωστόσο και η πλευρά των αστυνομικών συνοδών του Γιάνη Βαρουφάκη εξέφρασαν την βούλησή τους, να καταθέσουν μήνυση κατά του δημοσιογράφου. Και οι δύο πλευρές παρέμειναν στο Λιμεναρχείο μέχρι να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός διαθέτει βουλευτική ασυλία.
Metron Analysis: Το 77% των πολιτών θέλει συμφωνία –Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στη νέα μέτρηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνονται οι τάσεις της κοινής γνώμης έναντι του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και των τελευταίων γεγονότων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αλλά και έναντι των εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκφράζει την επιθυμία της για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, ενώ σχετικά με την μάχη διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλειοψηφεί η εκτίμηση πως πρέπει να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ένα νέο στέλεχος.
To 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, σε αντίθεση με το 14% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάει σε ρήξη.
Στην ερώτηση “Τι θα θέλατε; Να βρεθεί συμβιβασμός ή να μείνει ανυποχώρητος ο πρωθυπουργός;”, το συντριπτικό 75% επιθυμεί συμβιβασμό σε αντίθεση με το 21% που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει πίσω.
Αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 19,1% Νέα Δημοκρατία, το 5,3% Ποτάμι, το 4,3% Χρυσή Αυγή, το 4,2% ΠΑΣΟΚ και το 3,8% ΚΚΕ.
Υπέρ της παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται το 72% των ερωτηθέντων, που πιστεύει πως η αποχώρησή του από την ηγεσία της ΝΔ, θα έχει θετικές επιπτώσεις στο κόμμα.

Συνελήφθησαν 8 ημεδαποί σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης και της Καβάλας για ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κατεργασμένης κάνναβης, ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά δισκία
Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το διήμερο 9 και 10-7-2015, σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης και της Καβάλας, συνολικά οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, την 9-7-2015 το πρωί, στην Ξάνθη, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν έναν 47χρονο ημεδαπό, διότι κατείχε μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. 
Στη δεύτερη περίπτωση, την 9-7-2015 το μεσημέρι, στην Καβάλα, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος SUBOXONE.
Στη τρίτη περίπτωση, την 10-7-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Εχίνου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 21, 23 και 24 ετών, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. στο οποίο επέβαιναν εντόπισαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5,53 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Στην τέταρτη περίπτωση, την 10-7-2015 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν 20χρονο ημεδαπό, διότι κατείχε μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), η οποία κατασχέθηκε. 
Στην πέμπτη  περίπτωση, επίσης 10-7-2015 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, μία 24χρονη ημεδαπή, διότι βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
Τέλος, στην έκτη περίπτωση, την 10-7-2015 το βράδυ, στην Ξάνθη, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν έναν 61χρονο ημεδαπό, διότι εντόπισαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, έξι (6) δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX και VULBEGAL, τα οποία κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Οι αστυνομικές έρευνες για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Σκάνδαλο στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, εκδόθηκαν εκατοντάδες παράνομες βίζες
 
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών τίθενται υπηρεσιακοί παράγοντες του προξενείου της Κωνσταντινούπολης, μετά από εντολή του υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη.
Η εντολή του κ. Νικολούδη είναι να ελέγξουν, να καταγνώσουν ευθύνες και να προχωρήσουν σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, εάν κριθεί αναγκαίο, εναντίον υπηρεσιακών παραγόντων της Ελλάδας στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης.
Η εντολή δόθηκε ως αποτέλεσμα σχετικού ελέγχου που προηγήθηκε στο εν λόγω προξενείο και αποκάλυψε ότι εκδόθηκαν εκατοντάδες παράνομες βίζες, ενώ υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες εγκληματικής δράσης και φαινομένων διαφθοράς εκ μέρους υπηρεσιακών παραγόντων κατά την περίοδο από 21/10/2011 έως 23/9/2014.
Πηγή: ethnos.gr 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »