*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

SEE THROUGH

30 Ιουνίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Δηλαδή ένας συνταξιούχος για να πάρει την σύνταξή του από τα γκισέ της Τράπεζας, πόσες φορές πρέπει να πάει;
-Μία, δύο, τρεις ή να διαιρέσει την σύνταξη δια του....60 για να ξέρει πόσες ουρές πρέπει να περιμένει;
....
*Εισαγγελέας; «Εφημερεύει»; (σ.σ. Για να αντιγράψω το ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο XanthiLeft)
-Γι’ αυτούς που καταταλαιπωρούν και κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους και κυρίως  τους ηλικιωμένους...
-Κι όχι τα «επαγγελματικά» κομματικά στελέχη...και των μεν και τον δε.
.....
*Διαβάζω επίσης στο φεϊ βολάν της νεολαίας του  ΣΥΡΙΖΑ
«ΛΕΜΕ ΟΧΙ για τους 150.000 νέους μετανάστες...
-Τους οποίους έφεραν στην Ελλάδα οι ....προηγούμενοι ή οι μετέπειτα που τους έφεραν το τελευταίο 5μηνογια να «εξαφανιστούν», αλλά κατά πάσα πιθανότητα παραμένουν;
......
*Μήπως μπρος γκρεμός και πίσω...χάος;
Ή για να το παραλλάξω και ολίγον, καθότι γιατί σε λίγο δεν θάχουμε ούτε τσίγκους και χαρτί να βγάζουμε εφημερίδα!
-Τραγωδία, κωμωδία ή μήπως...κωμικοτραγωδία, ή το ακριβέστερον, φαρσοκωμωδία;
.......
*Και κοντά σ’ όλα αυτά και η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Περιφερειακών εφημερίδων ότι ήδη οι περισσότερες ημερήσιες επαρχιακές εφημερίδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα εκτύπωσης...
-Ευτυχώς υπάρχει δηλαδή και  το ........(μπλόκ)
….

Η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της αποδοχής της συμφωνίας με τους πιστωτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, μεταδίδει το Reuters.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 57% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας, ενώ το 29% τάχθηκε υπέρ της ρήξης.
Σημειώνω δημοσκόπηση σε 1.000 άτομα διενεργήθηκε στο διάστημα 24-26 Ιουνίου.

….

Ο Καραμανλής ανησυχεί για τα ελληνοτουρκικά και ζήτησε ενημέρωση από στρατηγό για την Θράκη!
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανησυχεί πολύ για τα εθνικά θέματα. Ιδιαίτερα για τα ελληνοτουρκικά και για την κατάσταση στη Θράκη.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάλεσε στον γραφείο του πρώην Αρχηγό, αξιοσέβαστο στο στράτευμα για την βαρύτητα των γνώσεων και της γνώμης του,για να τον ενημερώσει Ήταν ο δεύτερος στρατηγός Αρχηγός, μετά από τον Κώστα Ζιαζιά που είχε κληθεί επίσης από τον πρώην πρωθυπουργό για τον ίδιο λόγο.
Η συνάντηση κράτησε αρκετή ώρα και ο Κώστας Καραμανλής δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Και κυρίως γι΄ αυτά που πιθανότατα θα εκδηλωθούν.
Ο στρατηγός που τον ενημέρωσε δεν του “στρογγύλεψε” την κατάσταση,του είπε αλήθειες οι οποίες δεν έδειξαν να αιφνιδιάζουν τον Καραμανλή.
….

ΔΕΗ: Δεν θα γίνονται διακοπές ρεύματος
Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μετρά για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων η συνεδρίαση της οποίας αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Δημοσίου.
"Η ΔΕΗ ήταν και παραμένει παράγων σταθερότητας για τη χώρα", τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης. "Είμαστε έτοιμοι, πρόσθεσε, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές και τους πιστωτές για την κατασκευή της νέας μονάδας «Πτολεμαΐδα 5», η άδεια της οποίας θα εκδοθεί ίσως και αυτή την εβδομάδα , αν όχι την επόμενη. Η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί στην προκαταβολή, ώστε να γίνει η έναρξη των εργασιών."
.....

Δεν θα πληρωθούν συντάξεις οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ
Σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ αναφέρει πως η πληρωμή συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ μηνός Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ επικαλείται τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και επισημαίνει ότι η πληρωμή των συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ μηνός Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί την 30-6-2015.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα ενημερώσει για την ημερομηνία πληρωμής των εν λόγω συντάξεων με νέο Δελτίο Τύπου.
Πρόκειται για 57.091 συνταξιούχους σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ήλιος, και η δαπάνη ανέρχεται σε 69,9 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ περίμενε περίπου 600 εκατ. ευρώ από την πληρωμή εισφορών, τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς οι περισσότεροι εργοδότες καταβάλλουν τις εισφορές τις τελευταίες ημέρες του μήνα. Με τις τράπεζες κλειστές, αυτό προφανώς δεν κατέστη δυνατό.
.........
Δήλωση Κοντού για το δημοψήφισμα Τσίπρα:
Σπρώχνουν τον τόπο στην Εθνική τραγωδία
Η νύχτα που πέρασε είναι βέβαιο ότι θα γράφει με μελανά χρώματα στην ιστορία μας. Η εγκληματική κυβέρνηση Τσίπρα , αφού απέτυχε πλήρως να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους Ευρωπαίους εταίρους και αφού διέλυσε μέσα σε πέντε μήνες την πραγματική οικονομία τινάζοντας στον αέρα τις θυσίες του ελληνικού λαού, αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά, με το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας να φαίνεται μόνο καταστροφικό για την πατρίδα.
Για μια ακόμη φορά παίζουν με το Σύνταγμα, διχάζουν τον ελληνικό λαό και επιχειρούν να του ρίξουν την ευθύνη της παταγώδους αποτυχίας τους να κρατήσουν την πατρίδα όρθια και μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.
Αποδεικνύονται μοιραίοι για τον Τόπο, δυστυχώς όσο ακόμη μένουν στην εξουσία όλο και πιο κοντά μας σπρώχνουν στην εθνική τραγωδία.

Αυτή την κρίσιμη ώρα δεν υπάρχει περιθώριο για κανέναν ώστε να μη κινητοποιηθεί.
Οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του Τόπου πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και μέσα στο ευρώ, οι πολίτες πρέπει να γυρίσουν μια και καλή την πλάτη τους στις δυνάμεις του λαϊκισμού και να προστατέψουν τις θυσίες που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.
(Ο Αλέξανδρος Κοντός στο Face book το πρωί του  Σαββάτου 27/6/2015)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »