*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Και στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων οι παράνομες συνδέσεις όμβριων μετά από ερώτηση του Κώστα Αντωνιάδη

30 Ιουνίου




-Ένταση και πάλι για το πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου
Ενώ για μια ακόμη φάνηκε ότι καμιά από τις παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων δεν θέλει να αναφερθεί στο «αμαρτωλό» παρελθόν της ιστορία του πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου επί Δημαρχίας Εύας Τσακίρη με αποτέλεσμα να υποστεί ο Δήμος Αβδήρων ζημία χιλιάδων ευρώ, νέα ένταση πυροδότησε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης το συγκεκριμένο θέμα με εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ του πρώην Δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη και του νυν Δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη.
Μάλιστα όταν ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο ότι «βιάστηκε» να δημοπρατήσει το κάμπινγκ Μυρωδάτου με αποτέλεσμα να γίνουν σοβαρά λάθη κατά την δημοπρασία, ο δεύτερος τον χαρακτήρισε «άσχετο» και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους άστοχους χειρισμούς του στο παρελθόν.
Όπως είναι γνωστό το εν λόγω κάμπινγκ μετά τις ενστάσεις που είχαν σημειωθεί ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, τελικά κατοχυρώθηκε στον κ.Γιάννη Ιατράκη που συνεργάζεται με Βουλγάρικη εταιρεία και ενδιαφέρεται να κατασκευάσει στο χώρο ξενοδοχειακή μονάδα ήπιας μορφής.
Ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης μετά από νέες ενστάσεις που κατατέθηκαν από τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους για τον έλεγχο νομιμότητας της όλης διαδικασίας, διαπίστωσε ελλείψεις και τελικά ακύρωσε  την δημοπρασία!
Στην νέα συζήτηση του θέματος ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης, κατηγόρησε την δημοτική αρχή για την ακύρωση της δημοπρασίας και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν φτάνοντας στο σημείο να αναφερθεί και στις δηλώσεις του στο Xanthi channel με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη ωστόσο να αντιδρά έντονα και να τον χαρακτηρίζει «άσχετο», τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή υπεράσπισε τα συμφέροντα του Δήμου με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που δεν συνέβη στο παρελθόν για την ίδια υπόθεση…».
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο μηχανικός και τελευταίος πλειοδότης κ.Γ. Ιατράκης που ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προσβάλει την απόφαση της Αποκεντρωμένης, θέση με την οποία δεν συμφώνησε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης προκειμένου να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και να δημοπρατηθεί εκ νέου το πρώην κάμπινγκ. Άλλωστε ούτως ή άλλως, κανείς επενδυτής δεν προλάβαινε την υλοποίηση της επένδυσης στη φετινή σαιζόν.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Στην συνεδρίαση της Παρασκευής το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων ασχολήθηκε για πολύ ώρα και με την ερώτηση του πολιτικού μηχανικού και δημοτικού συμβούλου Κώστα Αντωνιάδη σχετικά με τις παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων από δημότες με τα δίκτυα ομβρίων του Δήμου με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσοσμία σε πολλούς οικισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες και τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν από την ΔΕΥΑ Αβδήρων για τον εντοπισμό των παρανομούντων και την επιβολή προστίμων ώστε να σταματήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο που εγκυμονεί κινδύνους και για την δημόσια υγεία.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΙΔΗ
Το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Υποστήριξης & Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής – Παιδικής & Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Αβδήρων», Νίκου Μαυρίδη, για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 15.000 ευρώ για την προμήθεια ενός λεωφορείου για την μεταφορά των βρεφών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, ενώ όπως είπε ο ίδιος (σ.σ. στέλεχος της ΣΕΑΚΠ), δεν αποκλείεται το λεωφορείο να είναι χορηγία-προσφορά του μεγαλομετόχου της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη για την καλύτερη μεταφορά των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Σημειώνεται ότι ομόφωνα πέρασαν τα υπηρεσιακά θέματα του Δήμου Αβδήρων, ενώ την συνεδρίαση κάλυψε συνεργείο του Xanthi channel.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »