*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαΐου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΟΝΤΟΥ Για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης!

30 Μαΐου


Μίλησε με τον Μητροπολίτη, ζήτησε συνάντηση με τον Πανούση

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ήταν χθες οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης μετά τις επίσημες εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση για την επαναλειτουργία των αστυνομικών σχολών στο Διδυμότειχο και την Κομοτηνή, σε αντίθεση με την στασιμότητα που παρουσιάζεται πλέον για την αστυνομική σχολή Ξάνθης που μολονότι σε κατοικημένη περιοχή, εν τούτοις θα συνεχίσει να λειτουργεί ως... κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, επικοινώνησε χθες με  τον Μητροπολίτη Ξάνθης προκειμένου να μπει επικεφαλής του Πανξανθιώτικου αγώνα και πάλι για την επαναλειτουργία της αστυνομικής σχολής, με τους Δημάρχους και εκπροσώπους των Φορέων (όπως το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης κλπ) προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.
Παράλληλα ο πρώην Υπουργός προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Πανούση και να κλείσει ραντεβού στο προκειμένου να τον δούνε όλοι μαζί οι Φορείς, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ
Επίσης χθες ήταν η σειρά του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που με σκληρές δηλώσεις πέρασε στην αντεπίθεση αφήνοντας σκληρές αιχμές για τον πρώην πρύτανη λέγοντας πως «τιμωρεί την Ξάνθη για ανεξήγητους λόγους που μόνο ο ίδιος θα πρέπει να αιτιολογήσει στην τοπική κοινωνία...».
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης θα θέσει το θέμα και στο Περιφερειακό συμβούλιο ενώ έσπευσε φυσικά να διευκρινίσει ότι «η Ξάνθη δεν αντιδικεί ούτε με το Διδυμότειχο, ούτε με την Κομοτηνή, είναι όμως της άποψης ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν καθολικά και οι τρεις αστυνομικές σχολές και οι λόγοι δεν είναι μόνο ανάπτυξης και ασφάλειας, αλλά δεν πρέπει να γίνονται τέτοιοι διαχωρισμοί».

ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
Ερωτηματικό προς το παρόν παραμένει μόνο η στάση της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ που δεν έχει πάρει ακόμη θέση, ενώ στάση αναμονής κρατούν προς το παρόν και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, όπως και ο Γραμματέας της Ν.Ε Γιώργος Χατζηθεοδώρου.
Αντίθετα την επαναλειτουργία της αστυνομικής σχολής Ξάνθης ζήτησε χθες και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου προκειμένου να σταλεί ψήφισμα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

Εξελίξεις λοιπόν για το παραπάνω θέμα, από την ερχόμενη Τρίτη λόγω του 3ημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »