*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Μαρτίου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ SKODA ΞΑΝΘΗ-ΟΦΗ 3-0 Μετά από 10 χρόνια, στους «4»!

05 Μαρτίου
Ευρώπη δια μέσω….Κυπέλλου με άνεση....Κυπελλούχου!
 
 
 
Για 4η φορά στην ιστορία της η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά το 2002, το 2005 και το 2007. Η ξανθιώτικη ομάδα με το 3-0 επί του ΟΦΗ το βράδυ της Πέμπτης σφράγισε την είσοδό της στην 4άδα και το όνομά της θα είναι στην κλήρωση της Τρίτης (17/03), σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου σκόραραν με τους Σολτάνι (18’, 84’) – Κλέιτον (26’) και προχωρούν στο θεσμό του Κυπέλλου.
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
17 μέρες μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της, η SKODA ΞΑΝΘΗ υποδέχθηκε την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στο γήπεδο της θέλοντας να «τσεκάρει» το εισιτήριο της πρόκρισης και μετά τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα να γίνει η 3η ομάδα και ταυτόχρονα η πρώτη της Superleague που θα εισέλθει στην ημιτελική φάση.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γι’ αυτή την αναμέτρηση βρέθηκε σε ευχάριστα… δύσκολη θέση καθώς «αναγκάστηκε» να αποκλείσει ποδοσφαιριστές από την τελική του 18άδα αφού εκτός του Τριάδη δεν υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Από την αρχή πήρε τον έλεγχο του αγώνα η SKODA ΞΑΝΘΗ που έδειξε διάθεση να πιέσει και να πετύχει γκολ. Μέχρι τη συμπλήρωση του 10λεπτου η υπεροχή της μεταφράστηκε σε κερδισμένα κόρνερ χωρίς ουσιαστική ευκαιρία. Αντίθετα ο ΟΦΗ έγινε απειλητικός στο 11’ όταν το σουτ του Περογαμβράκη σταμάτησε στο σώμα του Γούτα αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν ισχυρό προβάδισμα καθώς μέσα σε 8 λεπτά σημείωσαν δύο γκολ. Στο 18’ ο Σολτάνι με κεφαλιά σημείωσε το 1-0 και στο 26’ ο Κλέιτον με πέναλτι που κέρδισε σε χέρι αμυντικού, σημείωσε το 2-0 κάνοντας τα πράγματα πιο εύκολα. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα με τους παίκτες του Λουτσέσκου να είναι καλύτεροι.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός με την κατοχή της μπάλας να είναι συντριπτικά υπέρ της SKODA ΞΑΝΘΗ. Η πρώτη καλή στιγμή του β’ μέρους ήταν το άστοχο σουτ του Σολτάνι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Τρία λεπτά αργότερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τις πρώτες του αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τον Φλίσκα στη θέση του Ομπόντο ενώ στο 71’ ο Παπαστεριανός πήρε τη θέση του Βασιλακάκη. Εκτός από λίγες καλές στιγμές και μία διαμαρτυρία για πέναλτι στο β’ μέρος κάτι άλλο αξιοσημείωτο δεν υπήρξε μέχρι το 84’. Στο σημείο αυτό ο Σολτάνι με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το τελικό 3-0 που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ μετά από τέσσερις νίκες (Νίκη Βόλου, Ζάκυνθο, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ), δύο ισοπαλίες (ΟΦΗ, Παναθηναϊκό) και μία ήττα (ΟΦΗ, φάση ομίλων) έχει φτάσει στην ημιτελική φάση. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 08,09.04.2015 ενώ οι επαναληπτικοί για τις 29,30.04.2015.
Οι καλύτερες στιγμές
11’ Σέντρα του Κουτσιανικούλη, σουτ του Περογαμβράκη σταμάτησε στην κόντρα του αμυντικού.
16’ Σέντρα του Λουσέρο, γυριστό σουτ του Σολτάνι με τον Αγριμάκη να αποκρούει.
17’Ο Γούτας δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει.
18’ Μετά από κόρνερ, ο Σολτάνι με κεφαλιά έκανε το 1-0.
26’ Με πέναλτι ο Σίλβα Κλέιτον σημείωσε το 2-0.
34’ Υπέροχη ενέργεια από την SKODA ΞΑΝΘΗ που κατέληξε σε άστοχο πλασέ του Ομπόντο.
60’ Το σουτ του Σολτάνι πέρασε άουτ.
70’ Την σέντρα του Σολτάνι δεν πρόλαβε ο Καπετάνος κι έδιωξε σε κόρνερ αμυντικός.
83’ Εντυπωσιακή συνεργασία και ενέργεια του Κλέιτον κατέληξε σε διπλή επέμβαση του Αγριμάκη.
84’ Ο Λουσέρο έκανε την πάσα και ο Σολτάνι με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0
Διαιτητές
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
Α' Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών)
Συνθέσεις
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης 7, Μπέρτος 8, Γουάλας 7, Καρυπίδης 8, Γούτας 7, Ομπόντο 7 (63’ Φλίσκας 6), Βασιλακάκης 6 (71’ Παπαστεριανός 6), Λουσέρο 7, Κλέιτον 8 (85’ Βάλτερ), Σολτάνι 8, Καπετάνος 7.
ΟΦΗ: Αγριμάκης 7, Δαμιανάκης 6, Κουτσιανικούλης 6, Ροβίθης 6, Κάλαϊτζιτς 5, Λαμπρόπουλος 5, Περογαμβράκης 6, Μπολάκης 5, Μαραθιανός 6, Φάζος 5,  Μακρής 5.


Συλλαλητήριο ΤΟ Ξάνθης του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονείων
 
 
 
Πραγματοποιήθηκε  με  επιτυχία  το  συλλαλητήριο  της  TO Ξάνθης  του  ΚΚΕ  για  την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων το βράδυ της Πέμπτης. 
Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας  μίλησε  ο  Γιάννης  Βουζαράς,  μέλος  της  ΤΕ  Ξάνθης  του  ΚΚΕ.  Στην  ομιλία τονίστηκε ότι ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί για το χαρακτήρα της διαπραγμάτευσης που κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Πρόκειται για  συμφωνίες που έχουν σαν θύμα τον εργαζόμενο λαό,  ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν  να αναποδογυρίσουν την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας  την  σαν  ¨μάχη¨  για  τα  λαϊκά  συμφέροντα.  Η  βαρβαρότητα  των  νέωνσυμφωνιών,  όπως  και  αν  ονομαστούν,  σε  συνδυασμό  με  τα  μέτρα  των  προηγούμενων κυβερνήσεων  φτιάχνουν  ένα  σκηνικό  βαθιάς  εξαθλίωσης  για  την  εργατική  τάξη  και  τα φτωχά λαϊκά στρώματα.  Καλείται ο εργαζόμενος λαός, βγάζοντας συμπεράσματα από τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, να αξιοποιήσει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων και να σηκώσει ψηλά τη σημαία των αγώνων και της σύγκρουσης με την ΕΕ και την ντόπια πλουτοκρατία.     
Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »