*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Μαρτίου

SEE THROUGH

14 Μαρτίου


Άκουσον!
Άκουσον
!
*Θετικό που υπάρχει από τώρα ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και τον Γ. Σιδηρόπουλο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου που θα γίνουν –αν γίνουν και δεν αναβληθούν για κανέναν χρόνο ακόμη-τον Δεκέμβριο του 2015.
Συμβουλή της στήλης. Μήπως θα πρέπει ο κύριος Καραπαναγιωτίδης να κατεβάσει με το ψηφοδέλτιό του και τον Παύλο ή Γιάννη Σιδηρόπουλο για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο; Ας το κοιτάξει από τώρα...
......
*Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές δείχνουν την έξοδο των φυλακών στον προφυλακισμένο βουλευτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στις 29 Μαρτίου, ημέρα που λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησης.
Σε βάρος το ωστόσο επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παράδοσης διαβατηρίου, διανυκτέρευσης στην οικία του, απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά και ο όρος να κινείται μόνον εντός Αττικής.
Σημειώνω ότι βουλεύματα αναμένεται να εκδοθούν και για τους Νίκο Μιχαλολιάκο και για Γιάννη Λαγό.
......
*Τι να σχολιάσω στην παραπάνω είδηση; Ότι η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ τους έβαλαν «μέσα» και ο ΣΥΡΙΖΑ τους... βγάζει; Και δεν διαμαρτύρεται ούτε ο Γ. Σιδηρόπουλος που έχει αναλάβει τον ρόλο του τιμητή της ντόπιας αριστεράς σε βάρος των Χρυσαυγιτών και ακροδεξιών;
……

«Στη σύνταξη των αναλογιστικών μελετών, έγιναν εσκεμμένα λάθη, με στόχο τα συμπεράσματα να οδηγούν στη μείωση των συντάξεων» ανέφερε μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο mega, ο Yπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως ορθές, τις εκτιμήσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά, ότι οι αναλογιστικές μελέτες που έγιναν ήταν νοθευμένες και πρόσθεσε, ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί σε αυτές οι αποδόσεις της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Άρα; Αυξάνονται οι συντάξεις;
………….

O Ζουράρις δηλώνει ερωτευμένος με τον Βαρουφάκη – Έφτιαξε και Fun Club
Ο Κώστας Ζουράρις δηλώνει ότι ήταν ο έρωτας που τον οδήγησε να φτιάξει το φαν κλαμπ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. Οι συναντήσεις της λέσχης πραγματοποιούνται στο Λυκαβηττό, στην οδό Ξενοκράτους.
Όπως γράφει ο «Βηματοδότης», ο κ. Ζουράρις λέει συχνά «είμαι ερωτευμένος με τον Βαρουφάκη, τον αγαπώ».
Ιδρυτικά μέλη του κλαμπ, εκτός από τον Κώστα Ζουράρι, είναι οι Πόπη Μοσκώφ και ο Μιχάλης Κοπιδάκης, οι οποίοι ίδρυσαν στην αρχή του fan club για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά εν συνεχεία αποφάσισαν να το επεκτείνουν σε fan club Βαρουφάκη.

….

ΟΕΒΕ: Ενημέρωση ωφελούμενων για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ την άλλη Παρασκευή
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, εταίρος της αναπτυξιακής σύμπραξης «Απασχόληση Δήμου Ξάνθης» σας προσκαλεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στις 15:30, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, Ανθ/στού Μιλτιάδη Γεωργίου 24, στην ομάδα εργασίας με τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης 4 του τοπικού σχεδίου απασχόλησης «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας του Δήμου Ξάνθης», όπου θα παρουσιαστούν στους ωφελουμένους προγράμματα επιδοτούμενα του ΟΑΕΔ.
Το Δ.Σ.
........

Σαμαράς: Τον Ιούνιο του 2016 το Συνέδριο της ΝΔ
Τον Ιούνιο του 2016 θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.
Οι προεδρικοί αισθάνονται ενισχυμένοι, αν όχι πανίσχυροι, μετά την αδυναμία ουσίας αμφισβήτησης και ανατροπής του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία, από εκείνους που έχουν διατυπώσει την άποψη ότι με τη σημερινή ηγεσία της, η Νέα Δημοκρατία… δεν πηγαίνει πουθενά.
Σε παρασκηνιακές συζητήσεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και δημοσιογράφους λοιπόν, οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζουν ότι η Συγγρού θα οδηγηθεί συντεταγμένα σε Συνέδριο, όπως προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος, δηλαδή το καλοκαίρι του 2016.
Αυτό σημαίνει ότι στον ηγετικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα αμφισβητηθεί μέχρι τότε, αλλά αντιθέτως θα ενισχύσει την παρουσία του, σε συνάρτηση και με τις δύσκολες εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο.
....

Η κυβέρνηση βάζει πλαφόν στα δάνεια των κομμάτων
Στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση. Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο, «η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μεταρρύθμιση του ισχύοντος για τον τραπεζικό δανεισμό των πολιτικών κομμάτων πλαισίου, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης των πολιτικών κομμάτων και της κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας τους». Για το ίδιο θέμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης και Ν. Αθανασίου κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, ζητούν να μάθουν ποιο είναι το ποσό που οφείλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σε ποιες τράπεζες, με ποιον τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να διεκδικήσει την πλήρη εξόφλησή τους, αλλά και αν υπάρχει ενδεχόμενο, σε περίπτωση που οι Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος δεν συμμορφωθούν,
να… δεσμευτούν οι περιουσίες τους ώστε να μη χρεωθούν οι Ελληνες φορολογούμενοι. Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε λίγο αργότερα με σχόλιο του Δ. Καρύδη στα social media: «Αθανασίου, Παναγούλης, Νικολόπουλος με πάθος κατά ΠΑΣΟΚ. Ο βούρκος προσδίδει στρατηγικό βάθος στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »