*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

14 Μαρτίου



Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ
Ε. Ο. Ξάνθης - Σταυρούπολης (διασταύρωση Λυκοδρομίου) – Δασικό Χωριό, από το 16ο χλμ.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις ποταμών: Ηφαίστου (περιοχή Μεσοχωρίου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκό), Ιμέρου (περιοχή Αγίας Μαρίνας), Τρελοχείμαρρος (περιοχή Κάλχα), Λίσσος (περιοχή Ποντικόρεμα), Έβρενου (περιοχή Ιασίου) και Αετοκορυφή (περιοχή Διώνης), η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
Επ. Ο. Καλλυντηρίου - Οργάνης, λόγω καθίζησης.
Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από σύνορα Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.
Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ
Λόγω κατολίσθησης στο 474ο χλμ. (ρεύμα προς Ξάνθη) της Εγνατίας Οδού, διεκόπη η κυκλοφορία (από Α/Κ Αγ. Σίλα έως Α/Κ Άσπρων χωμάτων), η οποία διεξάγεται μέσω πόλεως Καβάλας. 
Συνελήφθη 25χρονος Βούλγαρος  κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια -Κατασχέθηκαν 707 γραμμάρια κοκαΐνης 
 
Συνελήφθη την Παρασκευή (13-3-2015) το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εντόπισαν και κατέσχεσαν μία (1) νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 707 γραμμαρίων, την οποία εισήγαγε λίγη ώρα νωρίτερα από τη Βουλγαρία στη χώρα μας.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και 295 λιρών Τουρκίας, καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών
Γ΄ Χαιρετισμοί στον Εχίνο απο την Ένωση Αποστράτων Ξάνθης
 
 
 
 
 
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου τελέστηκαν οι Γ΄ Χαιρετισμοί της Παναγίας, στην ανακαινισμένη και προσφάτως Αγιογραφημένη Εκκλησία του Αη Γιώργη, στο γραφικό πομακοχώρι Εχίνος.
Ξεκινήσαμε από την Ξάνθη και υπό συνεχή βροχή, ανάμεσα στη γκριζοπράσινη φύση, περνώντας από χιονισμένες βουνοκορφές και με παρέα τα γάργαρα νερά  να τρέχουν στους ποταμούς και τα ρυάκια της περιοχής, φθάσαμε στον Εχίνο.
Έχοντας παρακαταθήκη αυτήν την όμορφη ατμόσφαιρα, παρακολουθήσαμε, με κατάνυξη  και μόνο υπό το φως των κεριών, τους Γ΄ Χαιρετισμούς. Με πρωτοστατήσαντα τον αιδεσιμότατο πατέρα Σταύρο Πάλλη  και με τη συνοδεία της στεντόρειας και μελωδικής φωνής του κ. Λεωνίδα  Βλασακούδη, βοηθούμενο από τον γράφοντα.
Εκκλησίασμα πάνω από 60 άτομα μεταξύ των οποίων και γνωστός εκδρομικός  σύλλογος γυναικών  από την Ξάνθη.
Μετά το τέλος της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, στο προαύλιο της εκκλησίας και υπό την βοή των ορμητικών νερών του παραπλήσιου ποταμού, ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης, ανέπτυξε εν συντομία, την ιστορία της Εκκλησίας και της γύρω περιοχής, απολαμβάνοντας συγχρόνως και τα ωραία κεράσματα που ευγενικά προσέφεραν οι κυρίες του συλλόγου.
Στη συνέχεια και προς τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και για τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ ημών και των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας, καθίσαμε στα καφενεία του χωριού και απολαύσαμε τον καφέ και το τσάι μας.  Ευπρόσδεκτοι  και καλοδεχούμενοι από τους φιλόξενους κατοίκους του χωριού, συζητήσαμε μαζί τους και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τα κοινά προβλήματα που μας απασχολούν. 
Την ώρα ακριβώς της αναχώρησης, ο ιμάμης της περιοχής καλούσε τους πιστούς της δικής του θρησκείας, για προσευχή. Μια εικόνα χαρακτηριστική της πολιτικοσμικότητας της περιοχής, αλλά και μια απόδειξη του πόσο ειρηνικά συνυπάρχουμε με τους συμπατριώτες μας Έλληνες μουσουλμάνους. Δεν μας χωρίζει η διαφορετική θρησκεία αλλά μας ενώνουν όλα τα υπόλοιπα.
Για όσους θέλουν να ζήσουν αυτήν την ατμόσφαιρα, τους δίνετε η ευκαιρία την επόμενη Παρασκευή, 20/3/2015 και ώρα 16.30, να παρακολουθήσουν τους Δ΄ Χαιρετισμούς, που θα τελεσθούν στον ι.ν.Αγίου Γεωργίου εντός του στρατοπέδου, στο πομακοχώρι Γλαύκη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. 
Αργύριος Ανδριώτης
Ταξίαρχος ε.α.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »