*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Μαρτίου

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΙΩΤΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

02 Μαρτίου


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ Έτοιμη η ρωσική αγορά να δεχτεί τα ελληνικά προϊόντα, μετά από αίτημα του Παναγιώτη Σγουρίδη!
Ελπίδες για εξαίρεση των ελληνικών προϊόντων από το εμπάργκο εκφράζει ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Alexie Alekseenko,  δεσμεύτηκε να στείλει επιστολή στον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, γνωμοδοτώντας υπέρ της εξαίρεσης των τριών ελληνικών προϊόντων (ροδάκινα, φράουλα και πορτοκάλια) από τον αποκλεισμό, ύστερα και από σχετικό αίτημα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Σγουρίδη.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός, από την ημερομηνία που θα αποσταλεί η επιστολή, που θα λάβει σήμερα στα χέρια της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα απαιτηθεί διάστημα τριών μηνών προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που αφορούν μεταξύ άλλων τους ελέγχους (σ.σ. φυτοϋγειονομικούς κ.ά.) και την επίσκεψη εμπειρογνωμόνων από τη Ρωσία στις ελληνικές μονάδες, οι οποίοι θα πιστοποιήσουν την ασφάλεια και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.
Υπογραμμίζεται ότι Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Ισπανία έχουν ήδη κινήσει τις σχετικές ανάλογες διαδικασίες.
Επισημαίνεται, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις γάλακτος, κρέατος και ιχθυρών που έλαβαν το πράσινο φως για έναρξη εξαγωγών στη ρωσική αγορά, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν λόγω εμπάργκο, ο κ. Αλεξένκο τόνισε ότι δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου τον σχετικό φάκελο, απλώς θα πρέπει οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας να αναλάβουν εκ νέου τη δέσμευση για την ασφάλεια και την ποιότητα των ελληνικών τροφίμων.

Συνελήφθησαν 2 γυναίκες για λαθραία τσιγάρα στο Παζάρι της Ξάνθης. Τα είχαν «κρύψει» στις τουαλέτες του Δήμου!
 
Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου  (28-2-2015), στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 64 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε δημοτικές τουαλέτες της Ξάνθης και σε παρακείμενη αποθήκη αυτών, όπου εντόπισαν 475 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχαν αποκρύψει οι δράστιδες, ενώ δεν έχουν καταβληθεί για αυτά στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν ακόμη 94 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία επίσης δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν συνολικά 569 πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η 64χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Κρηνίδες Καβάλα: 26χρονος φύτευε χασισόδεντρα μέσα και έξω από το σπίτι!

Αστυνομικοί ανακάλυψαν φυτεία «εσωτερικού χώρου» με έξι δενδρύλλια ύψους από 0,40 ως 0,80 εκατοστών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθώς και ένα ξύλινο κουτί με ανάλογες προδιαγραφές για την ανάπτυξη των φυτών
Ούτε εκατοστό από το πατρικό του σπίτι δεν άφηνε να πάει… χαμένο ένας νεαρός χασισοκαλλιεργητής! Σε ένα δωμάτιο που είχε διαμορφώσει ειδικά διατηρούσε μια μίνι φυτεία από έξι δενδρύλλια με την υδροπονική μέθοδο και στο θερμοκήπιο της αυλής είχε φυτέψει άλλο ένα με τον… παραδοσιακό τρόπο!
Οι πληροφορίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καβάλας, τους οδήγησαν στο σπίτι του 26χρονου στις Κρηνίδες όπου ανακάλυψαν την φυτεία «εσωτερικού χώρου» με τα έξι δενδρύλλια ύψους από 0,40 ως 0,80 εκατοστών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με φύλλα αλουμινίου, δυο λαμπτήρες πυράκτωσης και δυο μετασχηματιστές, καθώς και ένα ξύλινο κουτί με ανάλογες προδιαγραφές για την ανάπτυξη των φυτών.
Ακόμη, κατέσχεσαν δυο κλαδιά κάνναβης ύψους 0,50 και 0,80 εκατοστών που αποξήραινε ο νεαρός, ενώ στο εσωτερικό ενός θερμοκηπίου στην αυλή του σπιτιού βρήκαν άλλο ένα χασισόδεντρο ύψους 0,80 εκατοστών. Ο 26χρονος, που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »