*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Μαρτίου

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι...Δεκάδες τέτοια αφιερώματα για την Ξάνθη όπως αυτά που "προβάλει" τώρα ο Αμοιρίδης, προ-υπήρχαν επί εποχής Αειμνήστου Φίλιππου αλλά και επί Φανουράκη...

29 Μαρτίου
            Σεμνά και ταπεινά
Γιατί δεν απαντάτε στους Ξενοδόχους της Θράκης κύριε Αμοιρίδη και κύριε Γ. Παυλίδη; Πόσο κόστισαν και κοστίζει η χλιδή της Περιφέρειας στα συνεχή ταξιδάκια στο Εξωτερικό; Γιατί επιτρέψατε να "καθυβρίζονται" τόσο σκαιότατα;

*Δεν γνωρίζω τι αντιμισθία εισπράττει ο κύριος Μιχάλης Αμοιρίδης κάθε μήνα απο την Περιφέρεια!
-Αλλά και δεν θεωρώ οτι είναι τόσο υψηλή, σε σχέση με την ζωή που έκανε όσο καιρό ασχολούνταν με το τεχνικό του γραφείο, το οποίο έχει σχεδόν εγκαταλείψει στη συνεργάτιδα μηχανικό του και κάνει τώρα που τον μισό μήνα βρίσκεται στο εξωτερικό και μονίμως με ένα κινητό στο χέρι.
......
*Επειδή ωστόσο είναι δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα ο τίτλος του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός όπως αυτοπροβάλλεται τελευταία ως Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων Υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων & Διεθνών Σχέσεων, έχει υποχρέωση η Περιφέρεια να μας δώσει το «κόστος» αυτών των υπηρεσιών του προς τον….τόπο και την Τουριστική μας ανάπτυξη!
Με απλά λόγια, το ερώτημα των πολιτών για τον συγκεκριμένο κύριο, είναι τι αντιμισθία έχει από την Περιφέρεια και αν πληρώνει αυτός αυτήν τη χλιδή που προβάλει με κάθε τρόπο ή τα κινητά του που λειτουργούν πυρετωδώς 24 ώρες το 24ωρο!
….
*Ας πάμε όμως στα περιβόητα αφιερώματα των περιοδικών για την Ξάνθη που όπως και το Σάββατο αποκάλυψα, τα περισσότερα είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ από την Περιφέρεια ή από τους Δήμους….
Για παράδειγμα 2.200 ευρώ περίπου κόστισε στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ένα λιτό αφιέρωμα ένθετου στο ΕΘΝΟΣ που πληρώθηκε μάλιστα κατόπιν «επιμονής» του Δήμαρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου…(σ.σ. Με ξένα χρήματα, όλοι γίνονται χουβαρντάδες…)
-Κι όποιος θεωρεί ότι γράμματα, ιδού ο Πασχάλης Λύρατζης, ρωτήστε τον…
….
*Αλλά και το περίφημο αφιέρωμα του περιοδικού BLUE της Aegean για την Ξάνθη που έσπευσε να εμφανίσει ως…επίτευγμα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων Υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων & Διεθνών Σχέσεων, δεν είναι κάτι το καινούργιο…
-Το ίδιο περιοδικό και επί Αειμνήστου Φ. Αμοιρίδη αλλά και επί Φανουράκη, έχει δημοσιεύσει πάμπολλα αφιερώματα για την Ξάνθη, όπως και για ΟΛΕΣ τις πόλεις της Ελλάδος…
-Οπότε μη πουλάς φίλτατε Μάϊκ "φύκια για μεταξωτές" κορδέλες! Γνωστά είναι όλα αυτά...
…..
*Η αλήθεια όμως δεν είναι γυαλιστερό και σελοφάν, όπως θέλει να την εμφανίσει ο περιορισμένων δυνατοτήτων Μιχάλης Αμοιρίδης για το αντικείμενο που του ανέθεσε ο φίλος του Περιφερειάρχης…
Εδώ είναι άλλωστε οι ξενοδόχοι της Ξάνθης….
-Εδώ είναι ο Λαφτσόπουλος του Z’ Palace, εδώ είναι ο Βαγγέλης Παλιούρας του Natassa, εδώ είναι ο Σάββας …… του ΟΡΦΕΑ  κι εδώ είναι και οι υπόλοιποι ξενοδόχοι της Ξάνθης , για να μην επεκταθώ φυσικά και στον Απόστολο Αγκόρτσα ή στον Γιάννη Τσεγγελίδη της Σταυρούπολης, γιατί ειδικά από τον τελευταίο αν σε «αναλάβει» -αν και κολλητός του Χατζηευαγγέλου-πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ξανατολμήσεις να βγάλεις μιλιά..
…..
*Έχουν δουλειά οι ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ της Ξάνθης; Δουλεύουν τα ξενοδοχεία τους; Απο τότε που ανέλαβαν την περιφέρεια οι κύριοι Γ.Παυλίδης και Α. Αμοιρίδης, έχει αυξηθεί η δουλειά τους χάρις στα...τουριστικά τους επιτεύγματα;
….
*Ένα είναι λοιπόν το σίγουρο! Ότι οι ξενοδόχοι της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα, ΓΕΛΑΝΕ με όλα αυτά τα καμώματα, τα σπασμένα πιάτα και τα λουλούδια στο περίπτερο της Τουριστικής έκθεσης στο Βουκουρέστι, διότι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι «παίζεται» με τις συγκεκριμένες εκθέσεις αφού όταν μιλάμε για τουρισμό στην Περιφέρεια, στην ουσία όλα γίνονται μόνο για την Καβάλα και την Θάσο, που ούτως ή άλλως είναι προικισμένοι από τον Θεό και δεν έχουν ανάγκη κανέναν…!
…..
*Αλήθεια, οι κύριοι Παυλίδης-Αμοιρίδης, ασχολήθηκαν καθόλου με την παραλία του Μυρωδάτου όπου υποτίθεται κάποτε θα έκανε και ξενοδοχειακή επένδυση ο «φίλος» του φίλου, Μιχάλης Αμοιρίδης!;
-Αλήθεια κύριε Περιφερειάρχη, πως είναι δυνατόν μετά τα μεγάλο «σκάνδαλο» στο πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου, να θέλεις να μας πείσεις ότι ο κύριος Αμοιρίδης μπορεί να προωθήσει την υπόθεση της Τουριστικής Ανάπτυξης;
-Εδώ δεν βρήκε έναν νέο Βούλγαρο επενδυτή να συνεταιριστή για την ξενοδοχειακή του μονάδα και τελικά….την «εγκατέλειψε»!
….
*Ξαναρωτάμε λοιπόν σήμερα τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, διότι οι πληροφορίες μου λένε ότι ήδη στο 7μηνο που πέρασε, το κόστος όλων αυτών των τουριστικών ταξιδιών στο εξωτερικό είναι πολύ υψηλό (σ.σ. όπου μάλιστα κάποιοι Περιφερειακοί διαμαρτυρήθηκαν ότι πάει συνέχεια ο Μ. Αμοιρίδης με την συνοδεία του και ζήτησαν να πάνε κι αυτοί…), γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που ζητάμε εδώ και βδομάδες;
…..
*Πόσο κοστίζουν κύριε Γ. Παυλίδη και που εκτυπώνονται ή παράγονται τα διάφορα έντυπα, τα δωράκια, οι δημόσιες σχέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων Υποστήριξης Δημοσίων που προεκλογικά μάλιστα όταν σε καθημερινή βάση έρχονταν στα γραφεία μας, ήταν όλο….παράπονα και γκρίνιες, ότι μόνο αυτός βάζει το χέρι στη «τσέπη» κλπ;;;
…….
*Σεμνότητα και ταπεινότητα….ζητήσαμε εξ’ αρχής από τον Περιφερειάρχη κ.Γ. Παυλίδη που προεκλογικά και επί 4 χρόνια ήταν φανατικά «φίλος» μας τότε που όλοι οι άλλοι δεν του καταχωρούσανε ούτε ένα δελτίο τύπου λίγων γραμμών εκλιπαρώντας τους πάντες να τον στηρίξουν «να πάρουμε την Περιφέρεια» ενώ….μετεκλογικά βλέπουμε όλοι η ιστορία να επαναλαμβάνεται όπως την περίοδο που ήταν Νομάρχης Ξάνθης..!
-Κι όσο για τον Αμοιρίδη και τις προκλητικές συμπεριφορές του;
-Όλοι γνωρίζουμε κι από ποιόν τις αντλεί την έπαρσή του, αλλά ποιος τον «καλύπτει» στην ανυπαρξία έργου του στον τομέα του…! Εφελίκια όμως και τέτοιου είδους «δόξες» και «αυτοπροβολή» φίλτατε Μάϊκ με δικά σου λεφτά κι όχι με λεφτά της Περιφέρειας…!
(Σ.Σ. Και στο φινάλε, που ακούστηκε κ.Παυλίδη να καθυβρίζονται οι ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ απο τους...."μεγαλωμένους" στα μπουζούκια και  τα σπασμένα πιάτα ως ....«Σκάνδαλοσυκοφάντες «Γκουρού" κι ένας Περιφερειάρχης με την "σιωπή"  του να τις υϊοθετεί τέτοιες συμπεριφορές;)

Εξιχνιάστηκαν 17 διαρρήξεις και 2 απόπειρες σε καταστήματα – επιχειρήσεις στην Ξάνθη ! 22, 20 και 18 ετών οι 4 δράστες!
 
Συνελήφθησαν την Πέμπτη  (26-3-2015) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 22, 20 και 18 ετών και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, κατά περίπτωση.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξαν, στην Ξάνθη, δεκαεπτά (17) καταστήματα – επιχειρήσεις, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα δύο (2) καταστήματα,  χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, αφαίρεσαν συνολικά:
           το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ
           7 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
           6 κινητά τηλέφωνα
           2 ηλεκτρικές συσκευές
           διάφορα οινοπνευματώδη ποτά και έγγραφα
 Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
           2 μαχαίρια, συνολικού μήκους 22 και 19 εκατοστών
           1 πτυσσόμενη ράβδο (γκλοπ)
           1 σιδερογροθιά
           2 νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης
           1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
           1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
           4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
           2 ηλεκτρικές συσκευές
           3 κινητά τηλέφωνα
           2 φιάλες αλκοολούχων ποτών
Μέρος από τα παραπάνω κατασχεμένα αντικείμενα αποδόθηκε στους δικαιούχους τους.
Σημειώνεται ότι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 20 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Σε δημοπρασία βγάζει παραλίες του Αιγαίου η Τουρκία
 Σε μειοδοτικό διαγωνισμό προχώρησε την Παρασκευή το τουρκικό υπουργείο Δασών και Υδάτων της δασώδους παραθαλάσσιας περιοχής Γκιοτσέκ στο Νταλαμάν της νότιας Τουρκίας, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Ρόδου.
Οι αρμόδιοι του Υπουργείου, σκοπεύουν να παραχωρήσουν τέσσερις παραλίες του Γκιοτσέκ για εκμετάλλευση, προκαλώντας την αντίδραση των ντόπιων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την προοπτική «τσιμεντοποίησης» της γραφικής και ειδυλλιακής αυτής τοποθεσίας.
Οι κάτοικοι θυμίζουν επίσης ότι η περιοχή έχει πολλά ελαιόδενδρα που είναι πολύ πιθανόν να ξεριζωθούν για να ανοίξουν χώρο σε επενδύσεις. Τοπικοί φορείς δε προειδοποιούν ότι καθώς το σημείο αυτό δεν είναι εύκολα προσβάσιμο οδικώς, προσαράζουν συνεχώς θαλαμηγοί ενισχύοντας τα έσοδα της περιοχής.
Ως εκ τούτου, αν τελικά ισχύσει η εκμίσθωση, τα γιοτ αυτά θα καταλήγουν στην Ελλάδα, προειδοποιούν.
Ο ανταγωνισμός με την Ελλάδα στο πεδίο της προσέλκυσης γιοτ είναι μεγάλος και το θέμα αποτελεί κόκκινο πανί.Χθες εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο όπου έγινε ο μειοδοτικός διαγωνισμός, στο Νταλαμάν, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του σχεδίου και κλείνοντας το δρόμο.
Ο αρμόδιος υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου δήλωσε ότι τέτοιες κομβικές περιοχές χρειάζεται να εξυπηρετούν τα συμφέροντα όχι μόνο του φυσικού τοπίου αλλά και των ανθρώπων, ο εκπρόσωπος του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας (MHP) όμως, Μεχμέτ Ερντογάν, κατέθεσε στο τουρκικό Κοινοβούλιο ερώτηση την οποία θα κληθεί να απαντήσει ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Λίσσου, διεκόπησαν οι διαβάσεις στις περιοχές Ποντικόρεμα, Έβρενος - Ιάσιο, Αετοκορυφή - Διώνη, Σκαλώματος - Δοκού, Κάλχα - Γρατίνης, Οικ. Κομψάτου - Μωσαϊκού, Μεσοχωριού και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου.
Λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, μεταξύ των οικισμών Καλλυντηρίου και Οργάνης, διεκόπη η κυκλοφορία.
Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από όρια Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω  υπερκάλυψης των γραμμών του ΟΣΕ, από όγκο υδάτων. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης από συνεργεία του ΟΣΕ.
Συνελήφθη ο δεύτερος δράστης της ληστείας που είχε διαπραχθεί την 23-3-2015 στη Δράμα  
Συνελήφθη την Παρασκευή (27-3-2015) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ο δεύτερος δράστης της ληστείας, που είχε διαπραχθεί σε βάρος 55χρονου ημεδαπού, το απόγευμα της 23-3-2015, στην πόλη της Δράμας (Σχετικό το από 26-3-2015 Δελτίο Τύπου μας).
Πρόκειται για τον 20χρονο ημεδαπό, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών, που οδήγησε στην σύλληψή του, κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον κ. Ανακριτή Δράμας.    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Άρειος Πάγος: «Όχι» χειροπέδες σε όλους τους οφειλέτες του δημοσίου
Την προσοχή των διωκτικών αρχών για το πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται χειροπέδες, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πρέπει να προχωρούν σε συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία για όσους οφείλουν στο δημόσιο, εφιστά με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εισαγγελική εγκύκλιος εκδόθηκε με αφορμή αναφορά διαμαρτυρίας μιας δικηγόρου για την παραπομπή 80χρονου οφειλέτη που εμφανίστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές για να οδηγηθεί σε αυτόφωρο ή σε ρητή δικάσιμο και παρά τις διαμαρτυρίες δεσμεύθηκε με χειροπέδες.
Με την εγκύκλιό του, την οποία απευθύνει στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Παντελής εφιστά την προσοχή των αρμόδιων αρχών και επισημαίνει καταρχάς ότι τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να χρησιμοποιούν χειροπέδες όταν οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι φυγής ή φέρνουν αντίσταση.
Επιπλέον, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει πως οι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου πρέπει να γίνονται με γνώμονα την προστασία της προσωπικής ελευθερίας και μόνον όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.
Επικαλούμενος δε τη σχετική νομοθεσία σημειώνει πως η σύλληψη σε περίπτωση αυτοφώρου πρέπει να ερμηνεύεται σε συνάρτηση με το ότι ο κανόνας είναι η προστασία της προσωπικής ελευθερίας (άρθρο 6 του Συντάγματος) και η στέρησή της η εξαίρεση.
Ο κ. Παντελής υπενθυμίζει στις αστυνομικές αρχές πως πρέπει να συμπεριφέρονται με κάθε δυνατή ευγένεια κατά τη σύλληψη, να μεταχειρίζονται βία μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και να αποφεύγουν φράσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος.
Σημειώνει ακόμη πως στην πράξη οι οφειλέτες του δημοσίου ειδοποιούνται συχνά
Επιπλέον, αναφέρει ότι από την τριετή εφαρμογή του 3943/2011 προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών επέρχεται ανάκληση των παραγγελιών αυτόφωρης διαδικασίας. Και αυτό διότι – όπως λέει - οι ειδοποιούμενοι για τις οικονομικές εκκρεμότητες σπεύδουν υπό την απειλή σύλληψης να τακτοποιήσουν την οφειλή. Όπως όμως αναφέρει το πρόβλημα είναι πως την ρύθμιση και καταβολή μιας ή δυο δόσεων οι ίδιοι δεν εξυπηρετούν το χρέος τους και επανέρχονται στο καθεστώς του οφειλέτη του δημοσίου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »