*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαρτίου

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τα είχε όλα.....πλην ΔΕΥΑΞ! Απόντες οι Σδρέβανος και Ηλιάδης, μετά την "ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ" του Θανάση Ξυνίδη μέχρι τις 5 το απόγευμα....

24 Μαρτίου
Ο Συμπαραστάτης του δημότη, το site άλμπουμ του Δήμου, οι παρόντες Χρίστος Πούλιος, Αντώνης Τσαλίκης, η παραλαβή της Παιδικής Χαράς της Κυψέλης και τα...."παπάκια"  που χάνουν τις...κούνιες τους!
       Σεμνά και Ταπεινά
ΑΠΑΙΧΤΟ! Έντονη διαμαρτυρία του Χρίστου Πούλιου γιατί δεν διαβάστηκε η επιστολή του για τον Συμπαραστάτη του δημότη! Μάλλον ξέχασε οτι του απάντησε ο Δήμαρχος επίσης δια...επιστολής στον Δρεμσίζη! 


*Απίστευτου κάλους στιγμές για την ιστορία του ζει ο Δήμος Ξάνθης στην εποχή Δημαρχόπουλου.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ξάνθης εμφάνισε με…πλεόνασμα τον Δήμο Ξάνθης (!), ενώ περιέργως στη συνεδρίαση δεν εμφανίστηκαν καθόλου, τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες δεν προλαβαίνει ν’ αλλάζει και να ανακαλεί αποφάσεις στο ΔΥΑΥΓΕΙΑ τη μια πίσω από την άλλη καθώς η ώρα του Εισαγγελέα φαίνεται πως φτάνει, ενώ απών ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Θωμάς Ηλιάδης.
….
*Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες; Ότι μέχρι τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας ο Θανάσης Ξυνίδης τους "γκάζωνε" στη συνεδρίαση του Δ.Σ. σε τέτοιο σημείο που δεν πανικοβλήθηκαν μόνο Πρόεδρος και αντιπρόεδρος, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. που ψηφίζουν αγνοώντας βασικά πράγματα….
Το πιο ωραίο; Ένας από αυτούς που ψηφίζουν ναι σε όλα, είναι και ο καθηγητής μέλος από την Πολυτεχνική Σχολή. Ηλεκτρολόγος αν δεν κάνω λάθος, που ωστόσο μπήκε στο Δ.Σ για να λύσει τα προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης…
…..
*Ενώ λοιπόν μέχρι τις 5 το απόγευμα Σδρέβανος και Ηλιάδης ήταν παρόντες στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ, ήταν απόντες από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης που ξεκίνησε στις 18.30!
Στο οποίο όμως ήταν παρών ο Θανάσης Ξυνίδης….ακούραστος για να είμαι ειλικρινής, όπως και ο Χρίστος Πούλιος που επέστρεψε από ταξίδι!!!
…..
*Μάλιστα ο τελευταίος (δηλαδή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης…), το μόνο που βρήκε να πει στην συνεδρίαση της Δευτέρας, ήταν γιατί ενώ έστειλε επιστολή στη συνεδρίαση εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη (όπου όπως είναι γνωστό εκλέχτηκε η κυρία Αχτάρη…), αυτή….δεν διαβάστηκε στη συνεδρίαση!!!;;;
-Ιδού η απορία...Να ζει κανείς, ή να μη ζει;
…..
*Τι ξέχασε να πει όμως ο Χρίστος! Μα το προφανές και συγχρόνως πρωτοφανές! Ότι στην επιστολή Πούλιου στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, απάντησε με ανεπανάληπτο τρόπο ο δάσκαλος Δήμαρχος της πόλης κ.Δημαρχόπουλος,  επίσης δια…επιστολής στον κ.Γιάννη Δρεμσίζη!!! 
….
*Απίθανο, ανεπανάληπτο, άπαιχτο!!! Ο Δήμαρχος να απαντάει στον απόντα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δημοτικό συμβούλιο που απουσίαζε στο Εξωτερικό (στη Κύπρο όπως λένε οι πληροφορίες μου…), δια…επιστολής στο θέμα του Συμπαραστάτη του Πολίτη! (Σ.Σ. Σε τι μπελά τους έβαλε η Αχτάρη..)
.....
*Καθολικό αίτημα δημοτών. Να την δώσει οπωσδήποτε στη δημοσιότητα την επιστολή-απάντηση του Δημαρχόπουλου στον απόντα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  ο κύριος Δρεμσίζης, διότι έχω την άποψη ότι αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο!
-Απαραίτητη διευκρίνηση. Παγκόσμιο φαινόμενο η απαντητική επιστολή του κ.Δημαρχόπουλου στον κύριο Πούλιο δια του……Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όχι ο Δήμαρχος!
……
*Κι επειδή έχει χαθεί πλέον κάθε σοβαρότητα στο Δήμο Πρότυπο τις μέρες που ζούμε, σας προτρέπω όλους αν θέλετε να γίνει πανευτυχείς, όπως  η ευτυχής συνδημότισσά μας, να επισκεφθείτε το Site του Δήμου Ξάνθης!
-Δεν θα χορταίνετε να απολαμβάνετε παντού…..Χαράλαμπο Αθαν. Δημαρχόπουλου, για τους πρώην φίλους, ή απλά «Μπάμπη» δια εμέ και την συνδημότισσα...
….
*Όλο το site του Δήμου Ξάνθης, γεμάτο από φωτογραφίες του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης, σε αμφάς φάσεις, σε ντεμί ντεμί πόζες μα πάντα αγκαλιά με όλους, ευτυχισμένος, υπερήφανος, αεράτος και ξεχωριστός! Τέτοιο «λεύκωμα» έχω να απολαύσω από τις εποχές που πήγαινα στο Γυμνάσιο!
-Ευτυχώς με προίκισε ο Θεός με  το χάρισμα να μπαίνω στο site του Δήμου...Ευτυχώς. 
…..
*Στο δια ταύτα όμως. Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης απουσίαζε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Μιχάλης Λομβαρδέας! Κι όχι βέβαια τυχαία, αφού όπως λένε οι πληροφορίες μου, τον «περίμενε» στη "γωνία" ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης να του απαντήσει καταλλήλως δια της επιστολής του Νομικού της δημοτικής εταιρείας.
….
*Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, διότι πάλι κάποιοι κάτι θα βρουν κάτι να πουν, θα υπενθυμίσω ότι στο πολυδάπανο Δημοτικό Ραδιόφωνο όταν πάρθηκε επί Προεδρίας Γιαγντζόγλου η απόφαση να πάρουν Νομικό σύμβουλο τον κ.Πατεράκη, αντέδρασαν έντονα τόσο ο Μανώλης Φανουράκης, όσο και ο Γιώργος Κολλάρος!
Αλλά ο Πρόεδρος τον επέβαλε, γιατί προφανώς θα είχε τους δικούς του προσωπικούς λόγους…
Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία, για την οποία θα τοποθετηθώ προσεχώς!
….
*Επίσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, την εμφάνισή του έκανε και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Τσαλίκης. Ο οποίος είχε μαζί του ένα σημείωμα με διάφορα προβλήματα της πόλης αλλά ελάχιστα πρόλαβε ν' ανοίξει το στόμα του!
-Καθότι τον πρόλαβε ο ετοιμόλογος Δήμαρχός ΠΡΟΤΥΠΟ και τον «παρέπεμψε»  στον…..ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ του ΔΗΜΟΤΗ! Δηλαδή την κυρία  Ελένη Αχτάρη!!!
Κι ας μην ανέλαβε ακόμη -επίσημα  τουλάχιστον- τα καθήκοντά της…
…..
*Φυσικά ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος και στη χθεσινή συνεδρίαση ασχολήθηκε με τον υπεραντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλη Τσέπελη και  το πολυτελές τζιπ του Δήμου Ξάνθης που συνεχίζει να κατέχει και να κυκλοφορεί απτόητος και για τις προσωπικές επαγγελματικές του ενασχολίες, όπως επίσης ουδείς ασχολήθηκε με τις απειλές του Δημάρχου Ξάνθης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με την πρώην διευθύντρια Μαρία Λυκίδου!
-Καθώς αυτά που ο Μπάμπης δεν τολμάει να πει face to face στον Τσέπελη, αποφάσισε να τα πει στην πρώην διευθύντριά του...
…..
*Από τις αυθεντικές χθεσινές στιγμές του δημοτικού συμβουλίου. Ότι εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η παραλαβή της Παιδικής Χαράς της Κυψέλης από το δημοτικό συμβούλιο με μέλος της επιτροπής παραλαβής και πάλι τον κύριο Μούρκα κι ας έχει το μαύρο της το χάλι…(σ.σ. στα καλύτερά του ο Ι. Καμαρίδης με την αντίδρασή του για τον Μούρκα)
-Παραλαβή που καταψήφισε σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο! Ακόμη και οι Γιώργος Κολλάρος και Ανταμπούφης! Για τον Σωτήρη Τσιακίρογλου δεν εγγυώμαι..
…..
*Τι αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση για τις Παιδικές χαρές του Δήμου Ξάνθης, ώστε να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία και να επαναλειτουργήσουν;
Η ένταξή τους σε πρόγραμμα προϋπολογισμού 337.000 ευρώ το οποίο ανέπτυξε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Τσέπελης που θα υλοποιήσιε μάλιστα! 
....
*Το ότι κάποιες από αυτές τις παιδικές χαρές (π.χ κεντρικής πλατείας, Κυψέλης κλπ) είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ κι όμως, μη εναρμονισμένες με τη νομοθεσία, δεν απασχόλησε επίσης κανέναν εκ των παρόντων δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης…!
Άλλωστε ο Τσέπελης ήταν πλήρως κατατοπιστικώς, αφού ανήγγειλε ότι προσεχώς θ’ ανοίξουν αρκετές παιδικές χαρές της πόλης (μετρήστε τους μήνες που πέρασαν ήδη και παραμένουν κλειστές….), ενώ το πιο ωραίο είναι αυτό που άκουσα για τα γνωστά «παπάκια», δίπλα στον Δημοτικό «ΚΗΠΟ»!!!
-Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης θα αποβάλει λοιπόν από τη συγκεκριμένη παιδική χαρά τις κούνιες και τα παιχνίδια, ώστε να παραμείνουν μόνο τα…»παπάκια» και να μπορέσει να λειτουργήσει! Φοβερή πρωτοτυπία του Δήμου Πρότυπο….Δεν μπορεί να πείτε!
…..
*Άλλο ευχάριστο. Όπως ενημέρωσε το σώμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης για το θέμα της νέας κυκλοφοριακής μελέτης, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτη θα παραδοθεί!
Φυσικά πρόκειται για την ίδια κυκλοφοριακή μελέτη που είχε αποφασιστεί επί Στυλιανίδη και ο σημερινός Δήμαρχος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είχε το θάρρος να πει απευθυνόμενος στο «δίδυμο» Τσέπελης-Μούρκας, «δεν ντρέπεστε που το ...ψηφίσατε αυτό»!
-Στη χθεσινή συνεδρίαση την ώρα που αγόρευε ο Τσέπελης, μούγκα στη στρούγκα ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος…(Σ.Σ. Την πλατεία πάντως θα την ανοίξει....Την ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!)
…….
*Επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γιώργος Κολλάρος ζήτησε τον απολογισμό του φετινού Καρναβαλιού από τον Πρόεδρο Πασχάλη Λύρατζη που δεσμεύτηκε να το κάνει στην επόμενη συνεδρίαση…
-Προς απορία όλων φυσικά, γιατί θα μπορούσε να ζητούσε ενημέρωση ο κύριος Κολλάρος από τους Μανώλη Φανουράκη και Δημήτρη Μπένη. Γνωρίζουν περισσότερα…Και απο τον Πρόεδρο!
….
*Και στο ρεζουμέ της χθεσινής συνεδρίασης που έδειξε απευθείας και πάλι το Xanthi channel.
H συνεδρίαση ξεκίνησε στις 18.35 περίπου και ολοκληρώθηκε στις 20.10, ενώ ο Δήμαρχος δεν έκρυψε την αγωνία του να αναλάβει ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ στο Δήμο, για να μην ασχολείται καθόλου πλέον με τα προβλήματα της πόλης και της καθημερινότητας και να μένει περισσότερο στην Αθήνα λόγω ΚΕΔΕ!
Ο καθένας με το «πρόβλημά» του…Και ζήσαμε αυτοί καλά κι εμείς στο κόσμο μας!
...


ΜΕ ΕΞΕΔΡΑ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!
Οι εκδηλώσεις  του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Ξάνθη-Με εξέδρα η παρέλαση!
 
 *Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ο εκπρόσωπος της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ στη παρέλαση της Ξάνθης θα είναι επάνω στην εξέδρα και οι ενταύθα ΣΥΡΙΖΑίοι, Χουσεϊν, Γιαννακίδης και Γ. Χατζηθεοδώρου απο....κάτω;

Τίποτα στην ουσία δεν αλλάζει με την παρέλαση και τις εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ήδη η εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί, ενώ όπως ανήγγειλαν οι ενταύθα ΣΥΡΙΖΑίοι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, θα παρακολουθήσουν την παρέλαση μαζί με τους πολίτες, δηλαδή κάτω από την εξέδρα!
Τα δικά μας ερωτήματα…Με απλά λόγια, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι…επάνω στην εξέδρα και οι βουλευτές με τον Γραμματέα από …κάτω;
Τελευταίες πληροφορίες λένε πάντως ότι την Κυβέρνηση πολύ πιθανόν να εκπροσωπήσει στην αυριανή παρέλαση ο Ξανθιώτης Υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Ώρα 12:00 μ.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων
από Σχολεία, Προσκόπους, Οδηγούς, Συλλόγους, Οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Οργανώσεις, Σωματεία, Ιδρύματα.
Τιμές θα αποδώσει τμήμα Προσκόπων και η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης.
Υπεύθυνοι ορίζονται οι υπάλληλοι της Π.Ε Ξάνθης
Ευστρατίου Χαράλαμπος και Πετρίδης Μάριος
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Ώρα 07:00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τις φιλαρμονικές του Δ ́Σ.Σ και του Δήμου Ξάνθης.
Ώρα 8:30 π.μΕπίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ ́Σ.Σ.
Ώρα 10.30 π.μ Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ.Παντελεήμoνος με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης μας.
Εκφώνηση πανηγυρικού από τον Λέκτορα του Τμήματος  Γλώσσας Φιλολογίας και  Πολιτισμού  Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ. κ. Ιωάννη Μπακιρτζή
.Ώρα 11:00 π.μ.
Λιτή δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη
Κωνσταντίνο στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
.Ώρα 11:45 π.μ
Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης προεξάρχοντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.
Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. , τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή Δ ́Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Λάγους, τον
Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών, τον
Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όλες τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις.
Ώρα 12:00 μ.μ.
Παρέλαση εθελοντών του Ε.Ε. Σταυρού, μαθητών σχολείων της
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών και Τμημάτων Στρατού.
Την ευθύνη της παρέλασης των μαθητών θα έχει ο Προϊστάμενος του Τμ. Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης κ. Δημ.Γκαγκαλίδης.
Ώρα 18:10
Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η
Μουσική του Δ ́Σ.Σ.


Προνομιακή έκπτωση 40% αυτήν την Πέμπτη 26/3 στην «Ξανθίππη» για τα 40 ΧΡΟΝΙΑ ...ΞΑΝΘΙΠΠΗ!
Αυτήν την Πέμπτη, 26 Μαρτίου εγκαινιάζουμε, στην «Ξανθίππη», τις «Ημέρες Φίλων», με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων της λειτουργίας του καταστήματος μας και θέλοντας να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους φίλους μας για τη στήριξη και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας τους  προνομιακή έκπτωση 40%  στο χώρο του εστιατορίου μας!!!
Η προσφορά αυτή θα ισχύει κάθε 1η και τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα με εκκίνηση την 26η Μαρτίου (εκτός και αν συμπίπτει με Αργία), μέχρι το τέλος του χρόνου!
Τηλέφωνο για κρατήσεις : 25410 23627
*Αυτό που δεν αλλάζει είναι οι πάντα προσιτές τιμές και η προσπάθεια για άψογη εξυπηρέτηση αντάξια πάντα των προσδοκιών των φίλων της, καθώς και η δέσμευση για συνεχώς βελτιωμένες υπηρεσίες στο χώρο της «Ξανθίππης» με στόχο να βρίσκεται συνεχώς εκεί, που την κατατάξαμε επί 40 χρόνια τώρα, «φύση και θέση», στην κορυφή της πόλης και της προτίμησης μας.
«Ξανθίππη», εκεί που η θέα συναγωνίζεται τη γεύση…ή και το αντίθετο αν προτιμάτε!! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »