*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαρτίου

Σήμερα στις 18.30 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης και η συνεδρίαση θα είναι πολύ....καυτή!

23 Μαρτίου


Έκτακτη γενική συνέλευση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης
Έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία θα ζητηθεί να παραστεί και μέλος της Δ.Ο.Ε. για άμεση ενημέρωση, συγκαλεί το απόγευμα (18.30) της Πέμπτης 26 Μαρτίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης.
Στη συνέλευση θα γίνει ενημέρωση για τη συνάντηση της Δ.Ο.Ε. με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ θα συζητηθούν οι εξελίξεις της πολιτικής και εκπαιδευτικής συγκυρίας και η οργάνωση της συλλογικής δράσης.
Κύκλος αντίστοιχων συνελεύσεων πραγματοποιείται σε όλους τους συλλόγους της χώρας, ύστερα από απόφαση της ομοσπονδίας του κλάδου.
Ψήφισμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης με αφορμή την κατάργηση της αξιολόγησης

Από τη γενική συνέλευση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα με αφορμή την κατάργηση της αξιολόγησης:
Η κατάργηση της αξιολόγησης του νεο-επιθεωρητισμού και της χειραγώγησης καθώς και το κλείσιμο της περιβόητης πλατφόρμας, έθεσε τέλος (;) στην περιπέτεια που βίωσε ο κλάδος με την ΑΕΕ και την ατομική αξιολόγηση που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Οι εκπαιδευτικοί με ανακούφιση διαπιστώνουν να αίρεται σε μεγάλο βαθμό το κλίμα πίεσης, καχυποψίας και σε πολλές περιπτώσεις, τρομοκρατίας που βάρυνε πολλούς συλλόγους. Η κρίση με την οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι έληξε  αφήνοντας μία επίγευση αλλά και διαπιστώσεις. Η πλειοψηφία συμμορφώθηκε, παρόλες τις ενστάσεις της, από φόβο ή και από κοινή λογική, αυτή της προσωπικής επιβίωσης. Η αντίσταση και ο συλλογικός αγώνας, από την άλλη, όπου επικράτησαν, έδωσαν τη δυνατότητα σε συναδέλφους και συναδέλφισσες να κοιτιούνται στα μάτια με την πεποίθηση της δύναμης που αντλούμε από την αλληλεγγύη. Μέσα σε αυτόν το σύντομο αλλά και συμπυκνωμένο χρόνο ζυγιαστήκαμε όλοι και «αξιολογηθήκαμε».
Κυρίως, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν τα στελέχη εκπαίδευσης. Όσοι και όσες συμμορφώθηκαν από υπαλληλικό ζήλο, αν και διέβλεπαν τα προβλήματα. Πρωτίστως, όσοι και όσες υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές με υπερβάλλοντα ζήλο ασκώντας πιέσεις, εκφοβισμούς και εξαπολύοντας απειλές καταχρώμενοι της εξουσίας τους σε βάρος και εναντίον των συναδέλφων. Θεωρούμε ότι πολλοί εξ αυτών βγαίνουν με μειωμένο το ηθικό τους ανάστημα και λαβωμένο κύρος στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών. Κάθε πράξη και επιλογή αφήνει το στίγμα της. Γι αυτό δε θα ανεχθούμε άτομα που υπηρέτησαν την εκπαίδευση με αντισυναδελφικό και αυταρχικό τρόπο, να ανακαταλάβουν θέσεις ευθύνης.
Ζητάμε τον άμεσο εκδημοκρατισμό της διοίκησης και την αναβάθμιση του συλλόγου διδασκόντων σε κυρίαρχο όργανο και σε θέματα κρίσεων δ/ντών και προϊσταμένων.
 Εναντιωνόμαστε σε κάθε πολιτική που συνθλίβει τους εκπαιδευτικούς και κάθε εργαζόμενο υπό την πίεση της ανάγκης και του εκφοβισμού.
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης εν όψει Πάσχα από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης
Το διοικητικό συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης ενημερώνει τα μέλη του και τις οικογένειές τους ότι συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του συλλόγου ενόψει του Πάσχα.
«Τα είδη (όσπρια, ζυμαρικά, γάλα μακράς διαρκείας, ρούχα κλπ.) θα αποδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να μοιραστούν σε συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Καλούμε τα μέλη μας και τις οικογένειες τους να βοηθήσουν στην προσπάθεια μας για να δείξουμε για ακόμη μία φορά το κοινωνικό μας πρόσωπο», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 25410 22846.
Ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ για την τραγελαφική φιέστα της 25ης Μαρτίου
 Με τον εύγλωττο τίτλο «οι στρατιωτικές παρελάσεις που θα καταργούνταν από τον ΣυΡιζΑ διατηρούνται κανονικά και συνθέτουν ένα μεγάλο εθνικολαϊκιστικό πάρτι», η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση σχολιάζει:
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ΣυΡιζΑ έλεγε -είτε με ανακοινώσεις είτε μέσω στελεχών του- πως αν βγει κυβέρνηση, θα καταργήσει τελείως τις στρατιωτικές παρελάσεις, με την αιτιολογία ότι αυτές αποτελούν ένα εθνικιστικό και παλαιολιθικό έθιμο. Μάλιστα, η τελευταία φορά που είχε αναφερθεί κάτι τέτοιο ήταν το 2013, όταν δηλαδή ο ΣυΡιζΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και ένα βήμα πριν γίνει κυβέρνηση. Τότε, οι σημερινοί υπουργοί Τ. Κουράκης και Θ. Φωτίου σε ξεχωριστές δηλώσεις είχαν πει ότι επί ΣυΡιζΑ δεν πρόκειται να γίνονται παρελάσεις, ενώ το 2011 παρόμοιες δηλώσεις είχαν κάνει και οι Ν. Χουντής και Π. Σκουρλέτης.
Παρά τις τότε δηλώσεις, ο ΣυΡιζΑ, ενόψει της πρώτης στρατιωτικής παρέλασης επί της κυβερνητικής του θητείας την 25η Μαρτίου, όχι μόνο δεν αναφέρεται σε πιθανή κατάργηση τους, αλλά δεν βγάζει άχνα για το όλο θέμα. Αντί αυτού, η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει μια μεγάλη εθνικιστική φιέστα. Μάλιστα, η συζήτηση για κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων απουσιάζει όχι μόνο από τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και από το εσωτερικό του ΣυΡιζΑ, δείγμα του πώς ο κόσμος του έχει αποδεχθεί τόσο τον συστημικό όσο και τον εθνικιστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή αυτή δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Οι εκκλήσεις του Τσίπρα πριν ακόμα από τις εκλογές για ανάγκη εκλογής «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», η διόλου τυχαία επιλογή συνεργασίας με τους ακροδεξιούς ΑνΕλ και η παραχώρηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε αυτούς, είχαν δείξει από την αρχή τη στάση που πρόκειται να κρατήσει η κυβέρνηση προβάλλοντας τον εθνικο-λαϊκισμό της. Μια στάση που έχει γίνει σαφής σε μια σειρά θεμάτων τις 50 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης.
Η απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Οι στρατιωτικές παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν άμεσα. Αποτελούν ένα εθνικιστικό και μιλιταριστικό έθιμο, συνδεδεμένο πλήρως με στρατιωτικά/δικτατορικά καθεστώτα και με την επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος ενός έθνους. Δεν είναι παρά μια ένεση «εθνικού φρονήματος» που στόχο έχει να παραπλανήσει εργαζόμενους, νεολαία και λαό και να δημιουργήσει κλίμα εθνικής συμφιλίωσης και ενότητας, μεταξύ αυτών και της εξουσίας (πολιτικής, στρατιωτικής, επιχειρηματικής, θρησκευτικής).
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τη συμμετοχή στη φιέστα που ετοιμάζουν ΣυΡιζΑ, Καμμένος και Περιφέρεια Αττικής. Αντίθετα, πρέπει να απαιτήσει να καταργηθούν εδώ και τώρα οι παρελάσεις και κάθε εθνικιστικό έθιμο που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην πάλη του λαού για ζωή και εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Επίσης, πρέπει να αρνηθεί να καταβάλλει το τεράστιο κόστος τους. Αντίθετα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ πρέπει να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των τεράστιων κοινωνικών αναγκών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »