*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

27 Ιανουαρίου


Η εμπιστοσύνη σου με τιμά και μου δίνει δύναμη. Σε ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να παλέψω ακόμη πιο μαχητικά για την Ξάνθη μας και την πατρίδα.
(Από το μήνυμα του βουλευτή Ξάνθης  Αλέξανδρου Κοντού στους φίλους του)
-Δύο απλές κουβέντες και σταράτες κουβέντες. Πάνω απ’ όλα, η Ξάνθη μας!
……………

Για τη μεγάλη μας παράταξη η μάχη χάθηκε αλλά ο αγώνας μας συνεχίζεται. Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου για τη συμπαράσταση σε αυτή τη δύσκολη προεκλογική περίοδο στην οποία δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας.
(Ο καταλάμβαναν την 3η θέση Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ. Ν. Ξάνθης Κώστας Μαλάκης σε μήνυμά του μέσα από το Xanthi Press)
-Εμ βγήκε τελευταίος στους Χριστιανούς υποψήφιους, εμ επιμένει να «μας» το θυμίζει!
…………

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Τελικά το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που κάποτε κέρδιζε δύο έδρες στη Ξάνθη, από την ώρα που κατέβασε ψηφοδέλτιο με Τσετίν το ΚΙΔΗΣΟ στη Ξάνθη, αν και ήρθε 3ο σε ψήφους, τελικά λόγω του χαμηλού ποσοστού έχασε την 3η έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ!
-Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το 1977 μέχρι σήμερα!!!  
.....
*Το σχόλιό μου. Ο Δημήτρης Σαλτούρος παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε λόγω της υποστήριξής του στον Δημήτρη Μπένη διατήρησε σε μεγάλο βαθμό την εκλογική δύναμή του, ενώ ο Γιώργος Χουλιάρας είχε την ατυχία να δει τους περισσότερους από τους πρώην συντρόφους του, την τελευταία στιγμή να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ..!
-Ονόματα να μην γράφω, αλλά αναφέρομαι σε πρώην «ευνοούμενους» με θέσεις διαχείρισης εξουσίας στα καλά χρόνια ΠΑΣΟΚ!
....
*Και η έκπληξη: Ποιός θα παίξει "ρόλο" στην νέα Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου; Μα ο Πρόεδρος του Εκλογικού αγώνα των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης που βρίσκεται ήδη απο το Σάββατο στην Αθήνα και αποτελεί έναν εκ των πλέον στενών συνεργατών του Προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.
-Μάλιστα ήδη όπως μαθαίνω, οι γνωστοί «γλείφτες» που μέχρι χθες μιλούσαν για τον «τελειωμένο» Σγουρίδη –στην πολιτική, ποτέ μην πεις ποτέ...- άρχισαν πάλι να τον «ξανα-γλύφουν»!!!
-Με την διαφορά ότι τώρα πλέον τους ΞΕΡΕΙΣ όλους κι από την καλή, αλλά κι από την...»ανάποδη»!
………

Α. ΚΟΝΤΟΣ: Θα είμαι όπως πάντα, βουλευτής όλων των Ξανθιωτών...
Συγκινημένος από την ισχυρή δύναμη που του έδωσε ο κόσμος της Ξάνθης αφού αύξηση την εκλογική του δύναμη σε σχέση με τις εκλογές του 2012 κατά 1.500 ψήφους επί πλέον (συνολικά πήρε 7.262 σταυρούς), ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός μιλώντας στην εκπομπή "ΕΚΛΟΓΕΣ 2015" του Xanthi channel που παρουσίασε ο Πάνος Παπαδόπουλος το βράδυ της Κυριακής, τόνισε ότι "η συγκίνηση του ιδίου και της οικογένειάς του είναι μεγάλη και γι΄αυτό νοιώθει την ανάγκη από τα βάθη της καρδιάς του, να ευχαριστήσει τον κόσμο της Ξάνθης".
"Οι Ξανθιώτες σε μια τόσο δύσκολη για τον τόπο και την παράταξη εκλογική αναμέτρηση, μου έδωσαν αυξημένη εντολή να συνεχίζω το έργο μου για την Ξάνθη και την περιοχή και  τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω ιδιαιτέρως, είναι ένα. Θα είμαι όπως πάντα βουλευτής όλων των Ξανθιωτών, το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό σ' όλο το κόσμο. Από την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου μας περιμένει και πάλι πολύ δουλειά "!
-Η διαφορά ενός εμπνευσμένου και χαρισματικού ηγέτη....Σεμνότητα, ταπεινότητα, απλότητα!
………

Άρχισαν τα όργανα! Η Κομμουνιστική τάση ΣΥΡΙΖΑ κατά των ΑΝΕΛ
Πριν ακόμα ορκιστεί πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, τα ακούει εκ των έσω. Η Κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ονομάζεται διαμαρτύρεται για την συμμαχία του κ. Τσίπρα με τους ΑΝΕΛ για την δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας. Τον καλούν μάλιστα να συμμαχήσει με το ΚΚΕ!!!
«...Η διαφαινόμενη κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι ένα σοβαρό πολιτικό ατόπημα και θα αποδειχθεί στην πράξη τραγικά επιζήμια για τον εργαζόμενο λαό. Οι ΑΝΕΛ είναι ένα δεξιό αστικό κόμμα. Έχουν ένα βαθιά αντιδραστικό, αντεργατικό πολιτικό πρόγραμμα σε όλα τα βασικά πεδία, όπως η οικονομία, το κράτος, η εκπαίδευση, η εξωτερική πολιτική κλπ.» αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, γεμάτη αστούς αριβίστες και καριερίστες, φυλλορρόησε αποφασιστικά προς το κυβερνητικό στρατόπεδο» κλπ
-Κι ακόμη είναι μόλις η...αρχή!
……………

Τα καθήκοντα του υπουργού Αμύνης θα αναλάβει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, όπως συμφώνησε στη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!
Όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, στο υφυπουργείο Εξωτερικών θα τοποθετηθεί ο Τέρενς Κουίκ, ενώ βουλευτές των ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν και σε υφυπουργικές θέσεις στο υπουργείο Εργασίας, Υγείας και σε ένα ακόμη υπουργείο, πιθανότητα "κοινωνικής" πολιτικής. Δεν είναι κι άσχημα, αφού γραμματέας σε Υπουργείο πιθανολογείται ότι θα αναλάβει και ο ημέτερος Παναγιώτης Σγουρίδης! 
………..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ:
Το ΠΑΣΟΚ είναι η 3η δύναμη στη Ξάνθη!
Η Ξάνθη, κόντρα στο ρεύμα, παρά τον πόλεμο, έδωσε την εντολή της. Το ΠΑΣΟΚ είναι στον τόπο μας η τρίτη - εκλογικά - δύναμη.
Σε πανελλαδικό επίπεδο να είστε σίγουροι ότι σύντομα πολλοί θα προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα. Με τα ψέματα δεν πας μακριά δυστυχώς.
Εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε την αλήθεια. Και να παλεύουμε ενάντια στην καταστροφή.
Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με τίμησαν στην κάλπη με την εμπιστοσύνη τους. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας εκείνους που παρά το ότι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, έδειξαν με τον τρόπο τους αφενός την εκτίμησή τους αφετέρου την ειλικρινή διάθεση για συμπόρευση και κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης είναι λαμπρό. Τώρα που θα πέσουν οι μάσκες, αυτό που θα συνεχίσει να λάμπει θα είναι τα καθαρά πρόσωπα.
Ραντεβού λοιπόν στο μέλλον, με το μέλλον.
Δημήτρης Σαλτούρος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »