*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιανουαρίου

SEE THROUGH

27 Ιανουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Καθαρές κουβέντες. Με τον εκλογικό θρίαμβο λόιπόν του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και του ΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη καθώς το ποσοστό του άγγιξε το 47%, ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχία κ.Γ. Χατζηθεοδώρου αν το επεδίωκε, θα ήταν σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό....
-Δεν το επεδίωξε παρά τις «πιέσεις» που του ασκήθηκαν από τα κεντρικά και εκλέχθηκε νέος βουλευτής Ξάνθης ο ηλικίας 30χρονών Στάθης Γιαννακίδης απο την Καβάλα, γνωστός κυρίως στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ με μέντορα τον Καλιαμπάκα αλλά και την δυνατή στήριξη του νυν γραμματέα!
....
*Που -τι ειρωνεία- ενώ όλοι τον είχαν για την τελευταία θέση και αουτσάιντερ, έκανε την ανατροπή αφήνοντας πολύ πίσω του τον συνδικαλιστή και πρώην του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Στογιαννίδη που κατέλαβε την 3η θέση μολονότι τον στήριξαν οι εργαζόμενοι του Καζίνο Ξάνθης αλλά και πολλοί πρώην συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ανέστης Καλλιγάς...!
.....
*Αουτσάιντερ ο Στάθης, αλλά μάλλον ξέχασαν κάποιοι ότι εκτός των άλλων, ήταν και συνεργάτης του Χουσεΐν στο πολιτικό του γραφείο και οι ΣΥΡΙΖΑίοι ήθελαν...ΣΥΡΙΖΑίο κι όχι....παλιό ΠΑΣΟΚ!
.....
*Κι ένα σχόλιο για την κυρία που έχει συνηθίσει να την βγάζει στον "αφρό"... Είναι "τραγικό" να βλέπει κανείς να πανηγυρίζουν για τον θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ γνωστά στελέχη του "βαθύ ΠΑΣΟΚ" που μέχρι πρότινος έτρεχαν πίσω απο τον Στολίδη ή τον Σγουρίδη και τον Σωκράτη Ξυνίδη!
Ή έστελναν μηνύματα ευχόμενοι καλή επιτυχία σε υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ. Έλεος πια... Μια ζωή στο «γλείψιμο» με τη νέα εξουσία!
.....

Στους 18 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης
Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ είναι συνολικά 60 από τους οποίους 30 εξακολουθούν να παρακολουθούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Στους 18 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης, ενώ 30 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ είναι συνολικά 60.
………………

Αποστολή Βούλγαρων στρατιωτικών στα σύνορα με την Τουρκία
Περίπου 180 Βούλγαροι στρατιωτικοί θα αναπτυχθούν στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία προκειμένου να παράσχουν υποστήριξη λογιστικής μορφής στη συνοριακή αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Νικολάι Νέντσεφ.
Οι στρατιώτες που θα σταλούν στα σύνορα θα περάσουν από επιπρόσθετη προετοιμασία και εκπαίδευση, εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο, ανέφερε ο κ. Νέτσεφ, σύμφωνα με τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι βουλγαρικές αρχές εκτιμούν από τα τέλη Μαρτίου θα υπάρξει νέο προσφυγικό «κύμα» προς τη Βουλγαρία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Νέτσεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν από το υπουργείο Άμυνας ακίνητα που δεν χρησιμοποιεί στην Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες, για την εγκατάσταση προσφύγων. Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε, επίσης, ότι φέτος η Βουλγαρία αναμένει από τις ΗΠΑ επενδύσεις ύψους 15 εκατ. δολαρίων στον τομέα της άμυνας. 
.....

Συνεχάρη τον Τσίπρα ο Πούτιν
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συνεχάρη σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές.
«Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να ενισχύουν την κατά παράδοση εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς και ότι θα μπορέσουν να συνεργαστούν κατά τρόπο αποτελεσματικό για τη διευθέτηση των σημερινών προβλημάτων στην Ευρώπη και στον κόσμο», αναφέρει το Κρεμλίνο, σε σχετική ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε στον Αλ. Τσίπρα «επιτυχία» στα νέα καθήκοντά του υπογραμμίζοντας ότι η νίκη του κόμματός του σημειώνεται σε μια «όχι ιδιαίτερα εύκολη» στιγμή για την Ελλάδα.
………..

KKE: Αποκλείστηκε συνάντηση Κουτσούμπα- Τσίπρα
Δε θα δοθεί ψήφος στήριξης, ούτε ανοχής στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ
«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή» στη νέα κυβέρνηση, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ενημερώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνάντηση του γ.γ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Αλέξη Τσίπρα.
Το κείμενο της ανακοίνωσης  έχει ως εξής:
«Δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας. Όπως ήδη ανακοινώθηκε δημοσίως έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και επίκειται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
«Το ΚΚΕ, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή.
«Η κυβέρνηση, με βάση τις διαδικασίες, θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό».
...

Δεν θα κόψει βασιλόπιτα φέτος η ΟΕΒΕ του Γ. Μπατζακίδη!
Τον έπιασαν οι... συμπόνιες για τον συνάνθρωπό του τον Γιώργο Μπατζακίδη της Ομοσπονδίας, αφού φοβούμενος μετά τις καταγγελίες της Χρυσούλας Γρηγορίου ακόμη και να κάνει την εκδήλωση, τι έκανε λέτε; Ανακοίνωσε ότι δεν θα κόψει φέτος βασιλόπιτα η Ομοσπονδία και θα δώσει το συγκεκριμένο ποσόν σε φτωχές οικογένειες! Ιδού τι αναφέρει και η ανακοίνωσή του!
Κατόπιν Συγκλήσεως του Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Ξάνθης την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου2015 και ενστερνιζόμενη τις δυσκολίες που περνάει ο ξανθιώτικος λαός σε αυτήν την αδυσώπητη κοινωνική, οικονομική και αξιακή κρίση αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ να μην προβεί φέτος στην Κοπή Βασιλόπιτας για το έτος 2015.

Το κονδύλι αυτό αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΩΣ να διατεθεί προς ανακούφιση και ενίσχυση ανήμπορων οικογενειών της κοινωνίας της Ξάνθης μας. Κατά αυτόν τον τρόπο το Δ.Σ. ΟΕΒΕ Ξάνθης πρόκρινε ότι η παρουσία της ΟΕΒΕ Ξάνθης πλάι στον ελεύθερο επαγγελματία και στους πολίτες - καταναλωτές της πόλης μας είναι εμφανώς σπουδαιότερη από μία κοινωνική εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας.
Ως εκ τούτου οι ενέργειες της ΟΕΒΕ Ξάνθης σε καμία περίπτωση δε θα περιοριστούν μόνο σε αυτή τη συμβολική κίνηση και με όλες τις δυνάμεις της θα είναι δίπλα στον παραγωγικό ιστό της πόλης μας και στην κοινωνία μας.
Μετά τιμής για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Φ. Μπατζακίδης
Η Γενική Γραμματέας
Μαρία Σ. Τσιακίρογλου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »